Ljustorps hembygdsgård

Idag så började vi dagen med att vänta på att klockan skulle bli 09.00 för att ett par av mina arbetskamrater behövde gå på Apoteket Men medans vi väntade in tiden så kommer en personal från DC in till oss och frågar om vi kan åka och besikta bussen våran och de va ju inga problem så vi fick tid inne i stan (Sundsvall) 09.45 så de va ju bara att hoppa över Apoteket och fara iväg så sagt och gjort.

Efter besiktningen så for iväg upp till LJustorps Hembygdsgård för att fortsätta jobba med inventeringen och när vi kommer dit och går in i köket så ser vi att de har vuxit svamp i tröskeln vid dörrarna in till köket så då betämde vi oss att inte vara där inne så mycket utan bara i nödfall men sen efter att vi jobbat ett tag så va de ju dags för lite lunch och då kommer Inger och Harriet på de att den där svampen kanske har en massa sporer eller va de nu heter i luften som vi kanske får på kläderna och skorna.


Så Harriet ringde till sin man och prata lite med honom så han ringde nån som dom känner som jobbat med sanering av svamp förut....och nyheterna vi fick sen var allt annat än bra de va rent ut sagt KATASTROF för att de va som vi hoppades på att de inte skulle vara så när vi äte och de så va de bara och packa ihop för nyheterna som vi fick var som så att skorna var bara att bränna upp och kläderna vara bara att slänga i tvättmaskinen så fort som möjligt.


Men som tur va så hade vi ju inte rört eller något med den där svampen så vi kunde tvätta skorna med klorin och så när vi kom hem så va de bara och hoppa ur kläderna och lägga dom i en påse o sen in i tvättmaskinen...


Men imorron på jobbet så måste vi tvätta sätena i bussen för att få bort allt från den där svampen för får man in den i huset så sprider den sej värre än cancer. Så har dom otur nu i Ljustorp på hembygdsgården så e de bara o bränna ner huset.
Men som sagt vi får hoppas på det bästa att de går att sanera där.


Nu blir de inget jobb för oss där uppe på ett bra tag för vi måste ju vänta tills dom har sanerat där och vi vet att det är grönt.


Vill du veta mer om hussvamp så klicka HÄR eller HÄR
Nu har jag länkat till 2 olika sidor om hussvamp.











Här e bilder på den farliga hussvampen








Kommentarer
Postat av: Jossan

Sv; Då var det ju bra att ni visste hur farlig den är. Anticimex nästa eller?

2012-06-15 @ 11:29:09
URL: http://mynameisjossan.myshowroom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0