Äntligen helg =)

Nu e de fredag och äntligen helg.
Fast denna dag har gott riktigt fort tycker ja.
Idag på jobbet så ficka jag städa toaletterna igen, men de gick som en dans, eller nästan iaf...
Så de blev ja klar med ganska fort o efter de så städade jag inne på Tallkotten, o de gick med som en dans alltså väldigt fort, när jag var klar med de så var de dags för lunch.
 
Efter lunchen så grejade jag och Inger våran gruppledare lite med en facebooksida som Timrå tial klubb ska ha sen....när vi var klara me de så målade jag på med färg på papperhållaren, men på måndag så ska jag lägga på ett lager till med färg.
 
När jag var klar med allt detta så var de nästan slut på dagen.
 
När ja kom hem så har ja mest tage de lungt och sutte vid min dator och kollat efter mobil skal till min och mammas mobil. O så har jag typ pratat i telefon hela kvällen först med mamma o nu så ringde brorsan så nu har ja smått ont i örat. =D
 
 
 
Snart ska jag över till gubben o bara softa.
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 



Ny skylt =)

Idag på jobbet har de vare lungt i som vanlig årdning.
Har inte gjort så jätte mkt idag men de har funnits jobb hela dagen...
 
Som jag har grundmålat en hållare till en hushållsrulle.
O så gick vi igenom några repotage som mina arbetskamrater har klippt ut ur Sundsvallsas tidning.
 
Jag o Maggan satt o jobbade lite granna med inventeringen av Båtmanstorpet, alltså vi skrev in texten i databasen, o nu e de riktigt kul o hålla på med datorn för vi har fått låna en nyare dator o ingen stenålders som vi hade förut, enda nackdelen med "nya" datorn e att vi inte kan reglera volymen och fråg mej inte varför för det har ja ingen aning om.
 
Efter 2 fikat så plastade ja in några bilder som vi ska visa upp sen när vi ska ha Socialtjenstens år igen.
alltså vi ska då redovisa vad vi gjort med pengarna som vi fick.
 
 
 
Här kommer några bilder från dagen:
 


Bilderna e tagna av min kompis Jossan
 
Min kompis Jossan passade på att fotta mej när jag satt o målade pappers hållaren
 
Och nu har "Herr Gårman" fått sej en fru "Fru Gårman" denna skylt fottade Jossan i Vivsta vid Torget.
 
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 



Hej hopp!

Idag så var dagen inte så tråkig som ja trodde den skulle bli, för 2 av mina arbetskamraters personal på serviceboendet var sjuka så dom fick lov att jobba idag o så så stannade våran personal som egentligen skulle ha jobbat på kommun idag kvar på jobbet tsm med oss 3.
 
 
Så vad för kul har jag gjort idag? Jo jag har klipt ut en j***a massa Hälge historier ur sundsvallarn och så har jag "friserat" spel kort till Trail klubben.
Efter sen blev de en promenad till Kommun en sväng för o skicka iväg några fritidsblad.
Väl tbx på jobbet så gjorde fortsatte vi o "frisera" korten med det mena att ja vi klippte dän lite plast på sidorna av korten för dom e ju inpalstade.
 
Efter lunchen så städade jag toaletterna på jobbet eftersom vi inte har någon städerska längre, den vi hade har tyvärr slutat och våran vikarie som vi hade hon har ett annat jobb nu.
Så vi får lov o städa själva så gott de går.
 
 
Efter de så fortsatte vi och klippa till korten.
Så de e typ vad som hänt på jobbet idag.
 
Men värre kunde de ha vare. =D
 
 
Här kommer bilder som ja lovade om ja fick lov av hon som tage bilderna.
och nu så har jag fått lov av henne och lägga upp bilderna. =)
 
 


 
 
Här i planet så sitter min kompis pappa tsm med en till =)
OBS!!! LÅNADE BILDER  AV MIN KOMPIS MAMMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 

Skoldag =)

Idag så har ja vare i skolan, o de va riktigt kul o träffa alla trevliga prickar igen. =)
 
Idag var de bara jag som kom till min klass för dom andra 2 e sjuka, men de gjorde ju inte mej någe för Pia min lärare o jag satt o surrade lite granna om hur terminen kommer att se ut...o så sa ja även de att som ja känner nu så ska jag bara gå kvar i skolan fram till sommaren nästa år.
Så det som kommer o ske nu e att ja ska fixa någe snyggt med alla våra bilder som vi knäpte för några år sedan o sen så ska vi ut o knäppa några nya till nästa tisdag.
O så ska jag fortsätta o läsa engelska fast på eftermiddagarna.
 
 
Men iaf så satt ja och pulade lite med bilderna o försökte få ihop ett snyggt bildspel, jobbade lite med nått program ja inte kommer ihåg just nu va de heter o sen så satt jag med Windows movie maker o den som finns i Windows XP ser ju inte likadan ut som i Windows 7 så de va lite granna o pyssla med.
Efter att vi hade käkat lunch o de så tog Pia o jag en liten promenad o surrade lite granna, de va riktigt skönt med en promenad.
 
 
Efter skolan så drog ja iväg till Birsta för o handla lite...När ja kom hem så var de bara o peta in allt där de skulle va o sen så har ja inte gjort så mkt mer...men ska snart ta o börja med lite mat för de mullrar i magen så de e väl lika bra så jag får tyst på magen.
 
 
Annars ikväller så blir de lungt, kanske se nån film.
 
Här kommer en bild på mej i min Onepeace, ser inte riktigt klok ut i den med de bjur ja på =P
 

 
 
Här kommer lite bilder från Timrå Torget:
 
 


 
 
 
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 



Äntligen! =)

Idag på jobbet så blev de som alltid typ fika och planering på morron, efter de så tog jag hand om disken när de va klart så kunde ja kopiera upp det sista pappret till vårat fritidsblad men på vägen till kopiatorn så såg ja att min arbetskamrat kopierat ett papper fel så det fick jag kopiera om min arbetskamrat hade kopierat en aktivitet som ska vara på en tisdag på vitt papper istället för blått som de ska vara.
 
Vi kopierar alla aktiviteter på olika färgat papper beroende på vad de e för dag, bara för att alla ska veta vad det är för en dag som aktiviteten ska vara på.
 
När allt detta var gjort så va de dags o plocka ihop bladet och dela ut..
Efter lunchen sen så fick ajg sällskap av min arbetskamrat/kompis upp till OK Q8 för att hämta ett paket, på vägen tbx så slank vi in på Domus och posten för att hämta ut ett annat paket...
 
När de va klart så slank vi in på Swedbank en sväng för jag behövde en ny almanacka som ja kan skriva i för jag råkade dräcka min andra så den va inte så vacker längre och så gick de inte så bra o skriva i den.
Men väntetiden innan de blev våran tur va ju inte så jäkla kul, för de va ju inte så många före oss men tillräckligt för att vi skulle få vänta typ 25 min...
 
 
Men iaf så kunde ja ju inte hålla mej utan va ju bara tvungen att öppna mina paket speciellt det ena för där i var min efterlängtade Onepeace.
 
 
Så nu e jag stålt ägare till en lila Onepeace =)
 
 
OBS!!!!!!! LÅNAD BILD FRÅN CELLBES Klicka HÄR för att komma till sidan
 
 
På eftermiddagen idag så gjorde ja inte så mkt mer än att fixa blad så brukarna kan anmäla sej till aktiviteterna med "Fritiden" för den som är mer nyfiken på vad vi gör så kolla in HÄR
 
När de va gjort så va de dags och fixa lite fika o sen blev vi sittandess tills de va dags o gå hem för dagen typ.
 
Sen ja kom hem har ja inte gjort så jätte mkt, ska snart gå över till gubben o göra honom lite sällskap.
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 


Hemma igen =)

Igår så var dagen inge kul alls eller jo lite faktiskt men själva resan från Norrlöping och hem till Timrå var sådär...
 
 
Dagen började vi 07.30 o jag var as trött o ville hälst bara ligga kvar i sängen o sova.
men iaf så flöt dagen på rätt bra tills de va dags o åka för då blev vi lite sena hemmifrån men de gjorde inte så mkt för vi kom i tid till Tåget iaf, men jag saknar min älskade mamma o så klart mina älskade syskon.
Men de e ju inte så långt kvar förrens vi ses igen för ja ska åka ner igen 14 eller 15/11.
 
För jag o Carro min bästa kompis ska gå på Titanix som spelar på Borgen o sen den 23/11 så ska jag, mamma o Sonja gå på Streaplers på Borgen.
 
Men iaf för att återgå till dagen, tåget upp till Gävle var ingen match utan de rullade på och jag roade mej med att kolla på film på datorn.
 
Jag kollade på:
 
 
Men den va långt ifrån lika kul som 1:an o nu ska de komma en 3:a på den, undra hur den kommer att vara? Jag hoppas ju att den ska vara roligare än 2:an...men en sak som ja tycker e väldigt dåligt med 2:an e att dom har ju bytt ut skådisarna.
 
 
När jag hade kollat klart på denna så va jag ganska så trött så jag påbörjade o kolla på en annan film men stängde ganska snabbt ner för ja orkade inte o sen så var vi ganska nära Gävle...
 
 
Men iaf när jag komme av tåget med all packning o mina 2 katter så gick vi till rätt perong där nästa tåg skulle gå men då ropade dom ut någe i högtalarna men eftersom de e så svårt att höra vad dom säjer så frågade jag en annan tjej som stog där som skulle med samma tåg, så då sa hon att tåget e försenad med 1½ timme JIPPI tänkte kul jul så då ringde ja gubben o sa att ja blir sen hem...
 
O så ringde ja o prata lite med mamma när ja satt i väntsalen i Gävle men så ropade dom upp en massa saker som ja inte heller fattade någe av.
 
Men iaf så kom de in ett snabbtåg på perongen närmast väntsalen så jag gick och frågade en av konduktörerna o sa som de va att mitt tåg som skulle gå 15.07 e kraftigt försenat o undrade om ja kunde åka med detta tåg istället o som tur va kunde ja ju de så de tåget gick 16.00 så jag kom hem allt som allt 20 min tidigare än det tåg ja skulle ha åkte med så snabbtåg skulle ja inte kalla de även om de inte blev så många stopp på vägen....
 
All denna försening berodde på att de hade hänt en olycka nånstans neröver kommer inte ihåg vart.
 
Men när ja väl kom till Navet (Bussstationen) så kollade ja när de skulle gå en buss hem o då skulle de gå en ganska så snart men när ja kollar efter igen så upptäcker ja att ja kollat fel i tidtabellen så ja skulle så vänta ytterligare 20 min o så skulle ja få gå från Vivsta o hem o de tar ca 30 min i lugn takt o gå o så med all packning o så 2 katter på de...så jag blev skpligt less så som tur e så har ja ju färdtjänst så jag ringde dom o bokade en taxi så ja kom enda hem istället men ja va skapligt trött o less när ja kom hem.
 
 
Men som tur va så kunde man ju känna lugnet hemma.
O bare ta de lungt o umgås med gubben resten av kvällen.
 
Vad denna dag har för planer var ju att ja skulle ta mej till Birsta o handla hem lite käk men som ja känner nu så orkar ja inte o sen så regnar de ute så lusten har bara runne av mej, så idag blir de en lugn hemma dag....
 
 
 
Här kommer lite bilder från 16/8 - 21/8
 
 
Timrå torget 16/8
 

 
Timrå torget 16/8
 
 
Timrå torget 16/8
 
 
En svamp i skogen vet ej vad den heter
 
 
Lilla jag =)
 
 
Lite blåbär som vi plockat 
 
 
På baksidan av detta hus slog vi "rot" haha för att käka lite lunch
 
 
 
Trasig skottkärra
 
 
En gammal brunn av någe slag?
 
 
 
Utsikten vid huset
 
 
Vi lagade lunch på stormkök
 
 
Dessa växte på berget
 
 
 
Utsikt över Valdemarsviken
 
 
Utsikt över Valdemarsviken
 
 
Mer utsikt
 
 
Lite sällskap fick jag och min kompis
 
 
 
 
 
 
 
Himmlen en bit ifrån Vammarskolan 
 
 
 
 
Vammarskolan där jag gick 3 av mina värsta år i skolan
 
 
Norrköping´s spårvagn =)
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 

Grattis Morfar

Idag så fyller min morfar 82år och vi ska in till Norrköping och fira honom idag när pappa kommer hem från jobbet.
 
De ska bli jätte kul o få träffa morfar igen för de e ju tyvärr inte så ofta som ja träffar honom fast han inte bor så långt bort från Valdemarsvik.
 
Mina andra planer för dagen: Hmm de e inte många, blir npg bara o ta de lungt, tvätten hänger nere i Torkrummet i tvättstugan så den behöver ja inte bry mej om förrens de e dags o hämta upp den.
Ska väl kanske va så snäll o fixa kaffe tills mamma kommer hem om 30 min ca.
 
Annars så har ja ingen aning om va ja ska hitte på, eller nu ljög ja ju me ja måste ju packa ner mina kläder i väskan tills imorron för då ska jag o mina 2 katter åka hem till Timrå igen, o så måste ja ju in i duschen så ja inte kommer till morfar o lucktar skunk. =D
 
 
 
Här är smörgåstårtan som mamma har gjort till morfar:
 
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 


Hemkommen från Norrköping

Nu e jag hemkommen sen en stund från Norrköping..har vare med min kompis Carro.
Vi gjorde inte så mkt utan gick mest omkring och fönstershoppade, men de va minst sagt lika intresant de för man behövder ju inte alltid köpa de man ser. =)
 
Fast nu längtar ja som satan tills jag får hem min Onepiece, beställde en från Cellbes.
 
En sak som va rätt kul när vi var inne i Norrköping o skulle gå in på Gottoteket för Carro skulle berätta att hon träffat på en av våra gamla lärare för ett tag sen men ville att ja skulle komma på vem de va men ja fatta ju först inte så då börja hon sjung 1, 1 och kom ja ju på direkt vem de va för de finns ju en låt som ej är rumsren som börjar just så men iaf så när hon tystande o jag fattade då började killen i kassan o sjung på Carola´s "fångad av en stormvind" o vi bara gapskrattade för de va ju inte alls den låten som vi tänkte på.
 
 
Innan jag skulle ta bussen hem så tog jag denna underbara bild =)
 
 
En av Norrköpings nyare spårvagnar
 
O så hade ja ju turen att få åka en sån här buss hem =)
 
 
Fast på denna buss står de fel tur nummer för jag åker med 46:an.
 
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 
 

 
 

Centralbadet Norrköping

Igår så var jag, mamma o brorsan Magnus på Centralbadet i Norrköping för dom har ju oxå ett äventyrsbad men synd bara att vi inte visste att den avdelningen va stängd för underhåll....men de gick ju ändå fast de va ju inte lika kul...
 
 
Jag o brorsan badade utomhus för de mästa, inte för att de va varmt i luften men de va trevligt bad iaf, brorsan han va uppe i hopptornet på alla höjder alltså 1-4an o 4an va ruskigt hög men den hoppa han ifrån för att han skulle få en bigmac o co av mamma men han började med att hoppa från 3an för att jag sa att han skulle få 2 cheese och 2 pomme på Donken sen efter badet.
 
Så för mat kan man göra nästan vad som hälst haha
 
Men iaf så hade vi de trevligt på badet i de stora hela, men vi sa de att i November sen när ja ska åka ner hit till Valdemarsvik igen så ska vi åka till Linköpings äventyrsbad o de kommer vi inte att ändra på, för nu har vi ju vare i Norrköping så nu vill vi ta Linköping.
 
 
Men iaf så när vi kom hem sen på kvällen så tog vi de bara lungt, o så kollade vi på Dallas sen på kvällen, själv så tror ja faktiskt att ja kommer o fortsätta o kolla på sen serien för den e ju ruskigt spännande, fast ja inte hängt med från allra första början men å andra sidan så va ja ju bara 6år gammal när serien slutade första gången. =D
 
 
Mina planer för dagen e att när min bror Marcus har drage iväg till sin kompis så ska jag dra ner på ICA o köpa kattmat o sen hem o göra sej iordning för att dra till Norrköping o träffa en kompis sen.
Så ikväller när ja kommer hem så blir de nog film tsm med familjen, vet för tillfället inte vilken film de blir de e sånt som märks.
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 

 

Toppen dag =)

Idag så började dagen med att min bror väckte mej för o fråga om ja kunde gå ut me Bosse (hunden) för han hade försovit sej lite....men snäll som ja är så klev ja upp ur sängen o klädde på mej o tog Bosse på promenad.
 
När vi kom in igen så tänkte ja gå lägga mej för o sova en stund till men de va bara de att ja kunde inte somna om utan ja låg där i sängen o lyssnade på musik o bara tog de lungt, men efter nån timme så klev ja upp och så fick ja bara ett ryck att ta o tvätta upp de sista som fanns i tvättkorgen för att sedan gå ner på nerevåningen och börja städa lite granna, så jag laddade diskmaskinen, torkade av bänken och så tog jag fram snabeldraken (dammsugaren) o så dammsög ja av hela nerevåningen o när ja va klar me de fixade ja kaffe så att de skulle va klart tills mamma kom hem från jobbet.
 
 
Så när hon kom hem vid ca 11.40 så va de nystädat och de lucktade nybryggt kaffe, o så bad ja henne om nyckeln till tvättstugan så jag gick ner dit och hängde upp den nytvättade tvätten.
Så mamma blev riktigt glad när hon kom hem från jobbet idag. =)
 
 
O nu på kvällen så har ja vare me min kompis o vi hade de riktigt kul för först var vi nere på byn och bara hängde vid båthamnen.
Efter de så gick vi hem till mamma för jag va tvungen o byta brollor för de blev för varmt med jeans på sej idag. När ja hade gjort de så drog vi hem till henne och "hängde" lite granna.
 
O när vi hade vare där ett tag så kom hennes pappa förbi med hennes filmkamera som han fick låna för o filma när han flög en lansern 32a eller va den nu heter.
Har frågat om lov om ja kan få lägga upp nån eller ett par bilder på de men har ej fått svar om de än så vi får hålla tummarna att ja får låna bilder.
 
 
Nu ska jag göra lite annat innan de e dags för "Dallas"
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 


Kalas =)

Idag så vaknade ja nån gång jätte tidigt på morron vet ej vilken tid de va men de måste ha vare nån gång efter 5 iaf för att mamma var vaken då....men iaf så var de alldeles för tidigt att kliva upp så ja va bara på dass (toa) o sen gick ja o la mej igen o vakna då denna gång 11.30.
 
Denna dag blir en lugn dag, har inget palnerat än iaf.
Mina syskon har vare i skolan idag o pappa jobbar så nu e de bara jag o mamma hemma.
 
Igår så var vi hemma hos min syster o hennes kille på kalas för deras lilla dotter som fyllt 1år.
Då blev vi bjudna på tårta, bullar, o kakor.
 
Det var riktigt mysigt på kalaset och lilla Stephanie blev jätte glad för sina precenter som hon fick.
Hon fick en läragå bil, en bok med olika djur i, en liten boll me figurer på, en lampa som ser ut som en polisbil typ den från filmen "Bilar" o så fick hon lite kläder.
 
 
När vi kom hem sen på kvällen så gjorde vi inte så mkt, utan tog de lungt innan vi skulle skjutsa hem Sonja som var på besök hos oss och även var med på kalaset hos syrran.
 
Ne nu ska jag ta o göra lite annat.
 
Kan tyvärr inte lägga in några bilder under denna vecka jag e hos mamma för jag har glömt kablen hemma som är till min kamara, kanske att jag kan lägga in nån från mobilen om vi har tur.
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 
 


Hemma hos mamma igen =)

Hej mina kära läsare!
 
Förlåt att jag har vare frånvarande några dagar men jag har inte haft tid eller ork att uppdatera någe.
 
men nu tänkte ja iaf slänga in ett litet inlägg.
 
 
Igår så var jag o brorsan på Selånger marknad, och där käpte ja lite smått o gott, bilder kommer senare.
Vi var inte hemma förrens vid 21.45 ca o när vi kom hem så ville brorsan spela lite tsm me gubben, o efter de så kollade vi på 1½ film innan de va dags o gå hem o krypa ner i säng så vi skulle hinna o sova någe innan de va dags o kliva upp, de bidde ca 3 timmar sömn så idag har man inte vare världens piggaste men dagen har funkat ändå för vi har kunnat sova på tåget ner mot Norrköping.
 
 
Men iaf så klev vi upp 05.45 för att hinna med oss innan vi skulle ta färdtjänst till tågstationen i Sundsvall, för att sedan åka ner till Gävle och byta tåg där som skulle ta oss till Norrköping där mamma hämtade upp oss.
 
Sen när vi var nästan hemma så fick vi ett infall och ta en sväng till min morbror och moster o hälsa på. =)
De e alltid lika kul o träffa dom, o där blev vi klar i några timmar innan vi åkte hemöver.
 
 
O sen vi kom hem har vi inte gjort så jätte mycket iaf inte jag.
Ska snart ta och käka lite kvälls mat o sen e de Zzzz dags.
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 


Halv slö dag

Idag så jobbade jag bara halvdag eftersom nästan alla på mitt jobb va lediga idag o ja hade inte så mkt o göra, så jag hjälpte Ewa i köket lite granna, med att fixa några brickor till maten o sen skalade ja några morötter.
 
Annars så gjorde ja inte så mkt utan ja tog de lilla lugna.
Efter lunchen så drog ja iväg o träffade en kompis som ja inte träffar så ofta, men när vi väl ses så e som om tiden flyger iväg, fast vi hinner så mkt på den tid som vi ses så känns de ändå som om tiden går för fort =(.
Men som tur e så finns ju både facebook o mobil, så man e ju aldrig för långt bort på så vis. =).
Vi har vare vänner i ca 4-5år men de känns som om vi skulle ha känt varandra sen ja typ hela tiden.
 
Annars idag så har ja inte gjort allt för mkt utan mest tage de lilla lugna o njutit av solen.
 
Igår så följde min bror med mej till jobbet o de va riktigt kul, vi drog iväg ut till Söråker och Båtmanstorp och fortsatte och fotta grejer.
 
Först när vi kom dit så hände de inte så mkt men efter en stund så kom en av "Gubbarna" ut med en påse med ett kubbspel i så jag, brorsan och en jobbarkompis spelade 2 matcher var av ena vann brorsan som spelade ensam i sitt lag andra van jag o min jobbarkompis.
 
Efter de så gjorde tog vi de lungt en stund innan vi såg att dom även tage ut en piltavla med några pilar, så de roade jag o brorsan oss med ganska länge.
 
Lunchen käkade vi på Pizzeria Lazola (?) o de va ju inte helt fel.
Visst de e ju inte världens godaste mat där men de duger gott o väl.
 
När jag o brorsan kom hem så bytte vi om till badkläder och gick bort på Tjärn o badade en stund.
Ganska så kallt i vattnet men de går fortfarande o bada, men efter att brorsan åkt hem så tror ja inte de lär bli nå mer bad för min del iår iaf inte utomhus.
 
 
 
Här kommer lite bilder:
 

 
Lunchen vi käkade i måndags =)
 
 
Bollen fastnade på väggen
 
 
 
 
Snygg skylt vad betyder den? haha
 
 
 
 
 
Brorsans boll
 
Medans brorsan badade så badade jag bara fötterna
 
 
 
Tjärn
 
 
Tjärn
 
 
Tjärn
 
 
Timrå torget igår 14/8-12
 
 
Timrå torget igår 14/8-12
 
 
 
 
 
 
Inne i stugan där tapetserade man väggen med tiningar 1993-1994 
 
 
Brorsan hade tur som "Nästan" träffade mitten från 4-5 meters avstånd från tavlan
 
 
 
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 

 
 

Sommarvärme

Idag så började dagen ganska segt för ja va så jäkla trött när klockan ringde och så blev de tillfälligt avbrott på radion så ja kunde inte lyssna på rixmorronzoo =(
Så därför så blev inte dagen som den brukar men de gör inte så mkt för del så blev min bror ganska pigg på vägen till jobbet idag så han prata örona av mej, ja eller nästan. hehe
 
O sen på vägen så mötte vi en som vinkade till mej men ja såg först inte vem de va, man e ju ganska närsynt hehe men efter en stund så hajade ja till när ja såg vem de va. =)
 
På morron e ja oftast som en zombie o går ofta i mina egna tankar med musik i örona.
Men eftersom min bror va me så försökte ja va lite mer vaken än normalt. haha
 
Men iaf så drog vi iväg till Söråker på ett ställe och inventerade o där så var vi o fottade en massa grejer o så hade vi ju solen på vår sida med jämna mellanrum så de blev riktig sommarvärme.
O så gjorde vi lunch på stormkök, så vi har haft de riktigt mysigt idag =)
 
Imorron ska vi tbx till de stället och fotta mer saker.
 
 
O nu ikväller har man inte gjort så mkt mer än att softat o så käkat hallonpaj. =)
Måste ju passa på o festa för snart e de slut på den fronten eller iaf under veckorna för de e ju inte så långt kvar innan gympan startar o sen så måste man ju komma in i sina gamla vanor och hålla godakerna till helgen.
 
 
 
 
 
Ne nu ska jag låta min bror få datorn igen =)
 
Ha de gött
På återseende
 
 


Hallå!

Idag så vakna ja vid 10 tiden, men klev inte upp förrens vid 11.30 nån gång för de va så skönt o bara ligga i sängen o surfa med mobilen en stund innan de va dags o skaka liv i min bror o så göra lite frukost.
 
 
Så vad har hänt idag då? Jo de ska jag berätta här: Efter frukosten så tänkte ja att vi skulle ta o städa så sagt och gjort vi tog min rya matta och tog ut den o skaka av den lite granna och även piska av den.
Tycker att de e lite synd att de inte går o damsuga en sådan matta för de samlas massor av damm, grus o en massa annat i den o de e ju så svårt o få bort de. 
 
 
Men iaf så när vi var klara med mattskrället så skulle ja in i mitt städskåp som ja har i köket o va händer då då jo gångjärnen pajar så nu har ja ingen dörr på mitt städskåp så imorron måste ja in på Timråbo och säja till vaktmästaren att han får kolla på de o samtidigt säja till om att de inte går o öppna mitt sovrumsfönster efter att målarna va här.
 
Tur att man har en vaktmästare som kan fixa dessa saker för annars hade ja nog blive lite galen. =D
 
 
Men iaf efter städningen så fick vi ett infall av att gå till Tjärn o ta oss ett dopp i de kalla vattnet.
Inte för att de va så jätte kallt när man vare i en stund, men tillräckligt för att de inte bada halva dagen. hehe
 
Annars idag så ska vi nog inte göra så mycket, kanske göra en paj på alla hallon som vi plockade igår eftermiddag...O då va ju jag väldigt duktig jag snubblade på tågspåret så jag skrapade upp lite på knät och under knäskålen o så fick ja ont i vaden på högra benet.
 
Så nu har ja lärt mej en läxa att ska man plocka hallon vid tågspåret så ska man icke ha foppatofflor på sej utan skor som sitter fast på fötterna. =)
 
 
Jag längtar tills på fredag nästa vecka för då e de Selånger marknad o då ska jag o min bror först gå o käka pizza innan vi tar bussen till stan (Sundsvall) och så vidare till Selånger och marknaden. =)
O så på lördagen sen så ska jag o brorsan åka hem till mamma igen, o så ska jag va där en vecka innan jag tar med mej mina katter hem som har vare hos mamma hela sommaren, o brorsan börjar skolan på måndagen sen.
 
 
 
 
Ne, om ja ska ta o rota i frysen o se vad som finns o käka till middag, ja e hungrig.
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 
 

Hej hopp!

Idag så vakna ja första gånen vid 06.30 tror ja klockan var o då hade ja somnat med mobilen i sängen o nattlampan tänd så ja tror ja va lite trött igår när ja gick o la mej..
 
Brukar alltid surfa en stund med mobilen innan ja lägger den på laddning och släcker ner för natta.
Men så bidde de inte denna gång, men de e ju inte första gången o heller säkert inte den sista haha.
 
 
Men iaf så kunde ja somna om efter att ha vare på dass (toan) en sväng men tyvärr så vakna ju igen vi 9 tiden men tyckte fortfarande att de va för tidigt att kliva upp så ja somnade om o vakna vid 11 tiden, men då va de dags o kliva upp iaf, så nu har vi käkat frukost o de o ska väl kanske en sväng till Tjärn o bada elelr iaf vill min bror bada eller ja me vill men ja e ju fortfarande lite förkyld så de e väl inte värt o bada ni o dessutom så e de säkert kallt i vattnet då de inte vare nån sol ute på flera dagar.
 
O så ska vi bort till Tjärn eller snarare en bit ifrån o plocka vildvixna hallon, plocka lite där igår innan vi gick hem efter att ha vare på ICA o handlat lite.
 
 
Men iaf ska berätta lite om vad som hände på jobbet igår eller snarare vad som inte hände..hehe
Vi har ju typ "Sommarkotten" nu o med typ menar ja då att vi har "Sommarkotten" lite då o då som när vi for till Lasse och hälsade på hans Får och sen att vi for upp till H-sand och hälsade på Alpackorna.
Men igår så blev de mycket planering och vad för jobb som måste göras nu på en gång. Så på måndag så ska vi till Söråker och fota lite prylar på ett ställe, vi ska typ inventera eller de e ju fel ord för de har ju föreningen redan gjort så vårat jobb är att fotta grejerna och lägga in bilderna i databasen och skriva av alla papper till prylarna.
 
För nå mer jobb i Ljustorps hembygdsförening tror ja inte de kommer o bli pga hussavmpen.
Så framtiden är ovis för hembygdsföreningen i Ljustorp.
 
 
 
Men iaf så hände de även en grej i lilla Timrå igår vid lunch tid, det var snutpådrag.
Tyvärr såg ja ju inte hela händelsen för ja va ju så klart på fel plats då de hände men personalen på Tallkotten o Dagcenter såg en del vad som hände så ibland e de tur att vi jobbar på 5e våningen i Centrumhuset =)
 
Här kommer lite bilder från gårdagen:
 
 
 
 
 
 
 
 
Har fixat till några av bilderna för att inte visa publiken bla
Jag har knäppt bilderna själv =)
 
HÄR kan du läsa repotaget i Sundsvalls tidning =)
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 
 

Underbar regnig dag =)

Idag har vi haft en av våra toppen dagar trotts att de regnat.
Vi började med att vi besökte Lasse som har om ja inte minns fel 13 Fårskallar =D
Han har ett gäng får som vi följde under deras första år.
 
 
Och nu så var v och hälsade på honom och hans fårskallar hehe, ne nu ska ja va snäll för får e ju riktigt söta. Så då fick vi mata dom med lite goa knäckebrö mackor och lite foder o de va riktigt mysigt de.
 
O så fick vi ju go fika där med =)
Så medans vi fikade så satt vi och surrade en hel del, o så fick min bror följa med oss idag och han tyckte me att de va en kul dag men att han har vare lite små trött så nu när vi kom hem så har vi inte gjort så mycket, brorsan la sej på soffan o nu sover han så sött på örat =D
 
 
De e tuft för en 17åring att kliva upp 07.10 på morron haha
 
Men iaf så har de vare en underbar dag trotts regnet...
 
 
Ja tänker inte skriva så mkt om dagen utan ja tänker visa ett bildspel jag gjort med bilder från denna underbara dag i detta underbara regnväder haha skämt å sido jag e rätt så less på detta regnväder nu vill ja ha sol ett par dagar åtminstånne innan de e dags för denna höst att komma igång.
  
 
 
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 

Efter regn kommer solsken

Nu så har de ju regnat i flera dagar med uppehålla några få minuter typ..
Men dom säjer ju de att efter regn kommer solsken och de stämmer ju för idag har de vare uppehåll och solsken har glimtat fram =)
 
så vad har jag gjort denna underbara dag jo typ INGENTING hehe, eller jo jag har lyssnat på musik och löst korsord typ hela dagen...
Eftersom de inte finns så mkt på jobbet o göra nu o alla e lediga på onsdagarna så fick ja lov o va inne på Dagcenter idag så just därför har dagen vare som den vare.
 
 
Men de gör inte så mkt för jag e så jäkla täpt i näsan o snorig o så tänkte ja inte på o ta med min nässpray på jobbet...men men ja får skylla mej själv.
 
När ja kom hem så gjorde ja inte mkt heller utan kolla lite på teven o sen så ville brorsan gå till Tjärn o bada så jag hakade på fast ja badade förståss inte..inte me denna förkylning i kroppen..
 
Men de gjorde inte så mkt att ja inte badade för vi hade ganska kul iaf.
 
 
Så nu snart så ja jag värma på lite käk som ja plockat fram ur frysen.
 
 
Här kommer lite bilder från dagen.
 

 
Timrå Torget idag 8/8-12
 
 
Tjärn
 
 
Brorsan som badar
 
 
Brorsan
 
 
Brorsan
 
 
Mer av Tjärn
 
 
Brorsan under vattnet =)
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 

 

Regn, regn och åter regn

Idag så har de typ regnat från de ja vaknade o fram till nu med små uppehåll, tycker synd om mina kamrater som ska ut o träna i detta härliga regnväder =P
 
 
Själv ska ja inte gå på träningen för ja känner mej små förkyld o mitt öra jävlas med mej, de känns ungefär som när man har fått vatten i örat som du inte får ut så de ligger o trycker mot trumhinnan o de gör små ont...
 
Men iaf skall icke klaga för de finns dom som har de värre.
 
Så vad har ja gjort idag då, de e inte möe...men dom första 2 veckorna så brukar de inte hända speciellt mycket. Så idag var inget undantag.
 
Vi satt o snacka en hel idag på förmiddagen o på eftermiddagen så gjorde vi inte så mycket mer än att vi tog en tripp till Lögdö och hälsade på våra kamrater där ute.
 
O så tog vi en titt in på loppisen där och de fanns inte just någe som ja ville ha.
Så jag handlade inget denna gång.
 
Vi tog även en titt in i gamla ladugården där dom gjort så fint, så de e kanappt att man kan tro att de e en gammal ladugård.
 
När vi var klara där ute så släppte mina kamrater av mej hemma och dom åkte vidare till jobbet för o hämta sina grejer o så fick dom me sluta.
 
 
När ja kom hem vid 15.00 så låg min bror fortfarande under täcket i soffan.
Så efter en ca ½ timme så gick han upp ur soffan för o kolla vad vi skulle käka till middag o ja fixade med disken.
 
De bidde pomme och fiskpinnar =)
 
Här kommer lite bilder från dagen:
 

 
Imorse när ja va på g till jobbet och solen skiner så fint som ni ser haha
 
 
Nu börjar de hämda lite saker igen på Timrå torget 7/8-12 
 
 
Timrå torget 7/8-12
 
 
Tjärn där jag o brorsan brukar bada =)
 
 
Lögdö bruk
 
 
Inne i en av dom gamla ladugårdarna där dom gjort de snyggt
 
 
Bild på mej tagen idag när vi var på Lögdö =)
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 


Första jobbdagen

Idag så jobbade jag första dagen efter att ha vare ledig i 4a veckor och kan ni tänka er jag överlevde första jobbdagen. hehe
 
Så vad för kul/tråkigt har vi gjort idag...hmm bra fråga vi har typ inte gjort något speciellt eller jo vi har palnerat lite granna av vad som kommer o hända under första och andra veckan på jobbet.
 
Nästa vecka så ska min bror få följa med mej en på jobbet o se vad för kul de e jag gör om dagarna. =)
 
På eftermiddagen idag så satt jag och löste korsord och så försökte Harriet våran gruppledare lära mej hur i hela friden man löser Sudoku men ja vet inte hur mycket som fastnade i skallen egentligen.
 
När ja kom hem så de första jag frågar min bror e om vi ska dra o bada en stund i Tjärn för de har bare så varmt idag, o han va ju inte sen o haka på så sagt och gjort vi drog iväg på Tjärn o va där o badade en stund.
 
 
O nu så väntar ja på att maten ska bli klar sen blir de väl film ikväll o så ska jag spela in Lotta på Liseberg för After Dark ska tydligen va me o de vill jag för allt i världen inte missa.
 
Jag har sätt After Dark live 2ggr och fler ska de bli om ja får bestämma. =)
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 


Sista semesterdagen

Idag så vaknade jag vi 10.10 tror ja klockan va...
 
Men iaf så va de härlig sol ute när jag vaknade så jag bestämde att jag o brorsan skulle käka frulle ute på ballis (balkongen) idag i den gassande solen.
 
Men tyvärr så blev inte den solen speciellt långvarig men men man fick njuta av de lilla man fick.
Men iaf så han vi med o bada en stund i Tjärn innan brorsan såg blixten borta på andra sidan vid träden, så  då va de bara o kliva upp ur vattnet för ingen av oss hade nån lust att bli kokta idag (inte för att ja vet om blixten skulle få för sej o slå ner).
 
Men ändå tar man de säkra före det osäkra =)
 
Nu så har vi käkat en sen lunch de blev grillkorv, bacon, och ägg o de va riktigt gott.
 
Annars så har ja ingen aning om vad som händer o fötter idag.
 
 
 
 
Taget från min balkong imorse när solen sken. =)
 
Tack Jossan min kära vän för att du skicka upp lite sol till oss från Mölle i skåne =)
 
Du kan läsa hennes blogg HÄR
 
 
 
Vill ni läsa mer om vad jag gör så finna ja även på Twitter =) 
Klicka HÄR för att komma till mina sida =)
 
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 


Soffpotis

Idag så vaknade jag första gången vid 08.30 men hade kngen.lust att kliva upp då så jag somande om och vakande inte förrens 12.10 o så länge har ja inte sove på hur länge som hälst men de va skönt. Efter frukosten så gick jag o brorsan på ICA en sväng o efter de så gick vi på loppisen på gamla papperskungen vid Erikshjälpen här i Timrå. Där så fyndade vi 3 dataspel, 1 film, 1 tavla, 2 tändare en som brorsan ska ha till sin samling. När vi kom hem så käkade vi lite granna o sen
drog vi på Tjärn och badade en stund.

Ne nu ska jag vara lite social.
 
 
Ha de gött
På återseende



Himlabadet

Igår så var jag och brorsan på Himlabadet i Sundsvall, det va faktiskt rätt kul men ja blev även lite besviken för ja trodde de skulle finnas mer att göra där...så Himlabdet och Äventyrsbadet i Norrköping skiljer sej inte så mycket åt...fast det bästa badet som ja har vare på e nog Äventyrsbadet i Linköping, för där har dom som våger varje hel och halvtimme om ja inte minns helt galet för de e ju inte omöjligt med tanke på att ja inte vare där på många år...
 
Men om allt går nu som jag o brorsan vill så ska vi dit antingen nån dag efter att han börjat skolan eller på söndagen då vi komme hem till mamma igen.
 
Men iaf planerna för idag e att vi ska ta en snabbsväng in på Birsta....när vi kommer hem sen så blir de bara soffan som gäller för någe annat orkar ja inte med idag..Känner mej smått slut i kroppen efter badet igår...för de va ju inte några ggr som man nästan sprang upp för trapporna till rutchkanorna (?).
Den roligaste rutchkanan (?) var Black Hole men har man epelepsi så ska man nog undvika den med tanke på alla lampor o de. Jag som inte har EP kände ändå att lamporna va lite mycket för ögona, men ändå kunde ja inte låta bli o åka den många ggr.
 
De finns en kana till som vi bara åkte en gång för den va rätt läskig och så gick de så fort o man va inte berädd när kanan tog slut så ja glömde ju att hålla för näsan så jag fick en massa vatten i näsan och shit va de gjorde ont...
 
 
Men till nästa år så så ska jag höra med min andra lillebror o se om han me kanske har lust att komma upp till mej o så kanske vi ska gå alla 3, de skulle va as kul de.
 
 
 
Ne nu ska ja låta borsan få låna min dator lite innan de e dags för oss o dra på Birsta en sväng.
 
 
Igår efter att vi hade badat klart
 
 
Igår efter att vi badat klart
 
 
Jo just de en sak till bandet som ja och brorsan har runt handleden e en smart grej för du behöver hålla reda på några nycklar eller någe sådant till skåpet för bandet har nån typ av chip som gör att du låser skåpet me den och så kan man även ladda bandet med pengar så man slipper släpa på plånbok o sånt. En riktig fiffig uppfinning =)
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 

Badtajm

Idag vaknade jag 10.10 o solen sken så fint och varmt ute så jag satt ute en stund och läste min Allers tidning så vi 12.10 väckte ja min bror för då hade min mage kurrat länge nog tyckte ja o så va de ändå dags för honom att vakna till liv...
 
 
Vi käkade frulle ute på ballis i den varma solen..
När vi käkat färdigt och satt oss i soffan en stund så mulnade de på men de hindrade inte oss från att bestämma oss för att gå bort på Tjärn o bada så sagt och gjort vi bytte om o precis när vi skulle gå så började de o regna men de hindrade inte oss heller så vi lämnade bara handdukarna kvar hemma och så gick bort på Tjärn och badade i några timmar o de va riktigt skönt i vattnet.
 
Fast på vägen till Tjärn så höll iaf jag på att förfrysa i regnet hehe
men när vi väl va framme så va de solsken igen o när vi badat klart så började de och regna..
det regnade när vi gick dit och det regnade när vi gick hem. =)
 
 
Nu så ska jag strax ta cyklen upp på Ica Andersson och handla lite och sen posta ett brev.
Så ska jag fixa med lite mat sen..
 
 
Bror min har bestält Ugnspankaka med sylt =)
 
 
Föresten de bidde ingen träning igår pga att det rgenade så mellan regnskurarna så drog vi på Tjärn och badade istället =)
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 


RSS 2.0