Dag 6 – Berätta lite om ditt liv

Jag är en go o gla tjej på 27 vintrar som har en lättare funktionsnedsättning, jag jobbar på ett ställe som heter Tallkottens resurscenter i Timrå där vi jobbar med kognitiva hjälpmedel bla.

Jag har 4 syskon som e ganska utspridda, en som bor i Örebro och en i Västertryserum lite utanför Valdemarsvik, mamma, pappa och mina småbröder bor nere i Valdemarsvik.

Jag har bott i Timrå sen 1 November 2005, så jag bodde inte kvar nere i Viken (Valdemarsvik) nå länge efter studenten. =)

Det som fick mej att flytta 63 mil från mamma o pappa o mina syskon var Kärleken.
Idag är han o jag inte tsm längre men är goda vänner för det.



På min fritid så tränar jag gärna med Korpen flera dagar i veckan utom nu då när det är uppehåll för sommaren. Och så brukar jag vara med Fritiden (det är vi arbetskamrater som träffas och har kul på våran fritid och då har vi 2 fritidsledare på våra aktiviteter).

Jag har även en kontaktperson som ja träffar då o då och hittar på saker med, och det kan vara allt från en promenad till Bio de e helt upp till mej vad jag vill göra, som igår så var vi på Bite Line och käkade Taccos o sen så for vi på Birsta och kollade på kläder.


Jag har haft kontaktperson sen många herrans år tbx jag tror ja fick min första när ja va runt 16år, och henne hade ja då tills ja flyttade hemmifrån, jag brukar träffa nån gång när ja e nere i Viken (Valdemarsvik) och sen när ja flyttade upp hit så tyckte ja att jag behöver väl ingen kontaktperson så ja va utan i några år innan jag tyckte att ja visst behöver en och ansökte de då på kommun.

Så nu har jag haft Erica som hon heter i ca 4-5 år.





Vill ni veta någe mer så e de bare o fråga så ska jag svara så gott jag kan.



Ha de gött
På återseende




Hallå!

Idag på jobbet så har jag o Harriet våran gruppledare jobbat vidare med hembygdsgården eller snarare databasen med alla dessa grejer i.

Vi har länkat en massa bilder eller jag gjorde de för nu när Maggan min jobbarkompis kom på hur man kunde hitta bilderna mycket snabbare om man visste vad dom heter.
så de gjorde ja på lite över en timme, när ja va klar med det så var det dags för lunch o efter lunchen så satt vi o snacka lite om vårat arbete om Grekland när vi gjort de en stund så forsatte vi med databasen men denna gång lägga in fler bilder i datorn från usb minnet o sen så skulle vi skriva upp i boken va bilderna heter på rätt föremål som vi beskrivigt, de e ganska svårt att förklara såhär i ord...



Men de vi gör e att när vi e i Ljustorp i Hembyggdsgården så går vi från rum till rum för att inte blanda ihop alla grejer så nu e vi så gott som klara på nerevåningen så imorron ska vi upp på övervåningen eller snarare vinden och börja där uppe rum för rum.


Och när vi ska dokumentera sakerna så fottar (?) Inger och skriver upp i ett block vad det är hon har fottat och så har jag eller Harriet skrivigt i en annan bok som vi kan klottra i sen vad det är för pryl som Inger fotat (?) och så får dom ett nr så vi kan hitta igen det i databasen sen där allt hamnar tillslut.

O i databasen så ska vi även skriva sakord o sen en liten beskrivning av vad det är och när den är tillverkad om årtal finns, så de e ju inget litet jobb för den som tror det...


När vi dokumenterade kyrkan så tog de ca 2år men då va de ju inte bara en kyrka utan några st och även församlingshem, mm.


Till en början så va man smått sur o vresig ungefär som en tjurig tånnis haha
men sen när vi var nån stans mitt i så började det gå upp en litet ljus om va de va vi höll på med och hur stort de egentligen var.


Så när vi e klara med detta så finns mer jobb o göra hehe.
Så vi e ju inte sysslolösa om man säjer så. =)


När ja kom hem sen så har de inte hänt nå speciellt, har mest tage de lilla lugna.
När ja e klar med detta inlägg så ska jag se på reprisen av Vampire Diaries på Tv6 play som jag missade förra fredagen.


A just de kom ju även på att ja har ju inte äte nån midda än så de kanske ja måste göra med hehe.








Bilderna e tagna imorse vid ca 08.30 när jag va på g till jobbet. =)










Ha de gött
På återseende





Dag 5 – Mina drömmar

Hmm om nätterna så drömmer ja en massa tok ibland o ibland så e de trevliga drömmar o ibland så drömmer ja om äckliga spindlar.




Men annars så drömmer ja om ett friskt o härligt liv tsm med familjen och mina vänner.






Ha de gött
På återseende





Dagen till ända

Snart slut på dagen o de känns riktigt bra för ja e så mätt i magen efter att jag o min kontaktperson Erica var på Bite Line o käkade taccos, o jag kan ju lova att jag käkade alldeles för mycket o så en stor Pepsi Max på de.


Men iaf idag så började jag dagen vid 08.30 som vanlig o jag kan ju inte påstå att ja legat i när de gäller jobbet för imorse när jag vaknade så hade jag världens jäkla huvudvärk ungefär som när man gott utan glasögona en hel dag eller kanske inte riktigt så för ja e ju ganska van vid att dom ligger på bänken i köket när ja e hemma på helgerna bara för att ja inte orkat sätta på mej dom.



Men ja brukar få smått huvudvärk när ja gott utan och anstängt ögona en hel dag.
O denna huvudvärk var mycket värre.
Så just därför tog ja de lilla lugna på jobbet idag.



Men när min kompis kom som oxå jobbar på onsdagarna så snackade vi lite granna så vi bestämde oss för att ja skulle ta ut min halvdag idag som dom andra av mina arbetskamrater hade förra tisdagen då när ja va på skolan.


Men sagt o gjort så ringde hon sin färdtjänst o sa att hon skulle ha med sej en till och jag ringde till Inger våran gruppledare som jobba nere på kommun idag o hörde mej för så att de va okey att jag tog ut halvdagen för de e ju ändå ganska så dött på jobbet på onsdagarna då när typ alla har hemmadag.


När vi väl kom på Birsta så kom min kompis assistent och mötte oss för hon hade dubbel assistent dag idag eller hur man nu säjer så den ena jobba från morron o så kom den andra o mötte upp på Birsta o hon visste inte om att ja skulle med för jag hade ju sagt tidigare att ja inte kunde för att ja skulle träffa mina kontaktperson Erica idag men de ordnade sej iaf, men jag kan ju lova att hon blev ju glatt överaskad. =)


Men iaf så var vi runt i några affärer för hon skulle ju handla lite granna min kompis alltså.
Jag handlade inget eftersom ja skulle med min kontaktperson Erica vid 17.20 ca
Men iaf så hittade ja en massa kläder som ja vill ha, så nu önskar ja att jag vore miljonär, så kanske att ja ska köpa mej en triss o hoppas på det bästa. haha.


O jag som älskar starka pastell färger på kläderna hittade ju självklart en massa härliga tröjer och klänningar som ja vill ha, o jag som typ ALDRIG använder klänningar för jag har liksom inte trivts i de förut, men nu när man hitta en massa snyggt o så känns de ju så härligt nu när man har gott ner lite mer sen förra sommaren eller kanske inte just gått ner i vikt men jag har tappat lite fett så man känner sej lite smalare iaf.

Som förra sommaren så köpte jag mej ett par leggings i str L o dom e nu lite stora i midian för dom sitter inte kvar uppe utan kasar ner hela tiden o de tar ja som ett gott tecken att jag behöver köpa mej en str mindre i just sånna byxor.



Men iaf så när vi var klara på Birsta så tog ja bussen in till stan (Sundsvall) för att möta upp Erica på Navet (Busstationen) o så gick vi bort på Bite Line där vi käkade super go Taccos så nu e jag så jäkla mätt i magen så de känns som om ja skulle ha äte mat för en hel vecka på en gång.


När vi hade käkat klart så struntade vi i att gå in på IN (City) bara för att dom skulle ju ändå stänga ganska så snart när vi var klara, så vi åkte till Birsta och gick en sväng där. Erica kollade efter nån klänning som hon kunde ha då när hon ska på en väns bröllop i sommar men gu va de va svårt o hitta nån som kunde passa de va helt omöjligt för de fanns en massa olika modeller men i färgerna svart, vitt och rosa men de va ju typ inget som hon kunde tänka sej just på ett bröllop o sen även kunna ha den även efteråt utan att behöva tänka "fest klädsel"



Men iaf så gav vi upp o åkte hem efter de, o när ja kom hem så landade ja på soffan för ja orkade typ inget annat, eller de gör ja väl inte nu heller men ja kände bara att ja ville uppdatera dej min kära blogg....



men nu så ska jag avsluta detta inlägg för jag måste gå o ränsa kattlåda så mina älsklingar blir nöjda o glada o sen så ska jag ta o borsta gaddarna o krypa i säng.



Ha de gött
På återseende





Dag 4 – En bild på vad du har för kläder just idag.

Jag har tyvärr inga bättre bilder på vad jag har för kläder idag så dessa 2 bilder får duga.




Ha de gött
På återseende





Skolavslutning =)

Idag hade vi avslutning på särvux ute på Lögdö, o de har vare strålande väder och mysigt sällskap.


Det var jag, Carina, Gabbi, Elionore min lärare Maria som ja hade i kursen Barn & Ungdom o så Pia våran lärare o så Sonja.

Så vi var ett härligt gäng o vi hade det mycket kul, vi bakade en massa tunnbrö o så gjorde Maria soppa o så bakade vi den tradiotinella Pizzan.
Så nu e ja proppmätt så jag tror inte att de blir nån midda för min del.



O så fick jag mitt betyg av Maria som jag hade i kursen som ja gick jag fick VG det högsta man kan få när man går särskolan.
Så jag måste ha vare en duktig elev. =)




Här kommer lite bilder från dagen:




Degen



Ugnen =)





Brödet



Ugnen när det är färdigt för att lägga in bröd som ska gräddas =)



Brödet måste naggas innan de ska in i ugnen annars så blir det såhär:






Lilla jag =)



När nästan allt brö var klart.



Nu e de dags att grädda våra supergoa Pizzor



Nu gräddas Pizzorna



Färdig gräddad och nästan klar för att ätas. =)



Maria´s supergoa soppa som vi fick.






Denna reflex satt på ett elskåp =)










Jag vet att bilden ser lite konstig ut men jag låg på gräsmattan när jag fottade. =)



Mina mjöliga byxor och fötter. =)





Ha de gött mina kära läsare
På återseende





Dag 3 – 5 sanningar om dig själv.

1. Morrontrött

2. Kvällstrött

3. Älskar go saker

4. Väger lite för mycket

5. Är en riktig djur vän











Trött, trött och åter trött

Idag så har ja vare småseg hela dagen, men iof jag får ju skylla mej själv när ja e uppe o kollar på BB-live på söndagarna.

Men på ett sätt så e de skönt att de bara e nästa söndag me o sen så kan man komma isäng som man borde göra när de e jobb dagen efter.

O så idag har ja som en ilande känsla i muskeln i armen som ja hade ont i förut o de känns inge bra alls. Fast denna gång så vet ja ju att ja inte har tränat för mycket för de e ju över en vecka sen som träningen va slut för terminen. =)

Men ja hoppas att de går till sej o att de bara e väderomslaget som gör att de gör ont.
För igår va de ju kalasväder igen o jag gick i linne och leggings o idag e de typ höst väder, inge skönt alls.



Fast ja ska ju inte klaga.
För igår så käkade jag o gubben frulle på ballis för första gången iår o de va jätte härligt o mysigt för solen gassade med.



Imorse så ringde Inger våran gruppledare o påminde mej om att hon skulle hämta upp för vi skulle direkt ut till Söråkers skola för o fotta några av personalen som va borta förra gången som vi var där.

När vi var klara så åkte vi upp på Pungten o lämnade tbx Blåbussen som är deras nu ;(
Våran nya vita buss den bråkar med oss o vill inte riktigt starta som den ska, så vi kan gott säja att vi saknar Blåbussen o med vi så menar jag vi på Tallkotten.

Men iaf när vi var på g tbx på jobbet så fick Inger en idé om att vi skulle fira Lisbeth våran arbetskamrat nu på morron eftersom Jossan min kompis/arbetskompis var där o hon jobbar ju bara halvdagar, så sagt o gjort dom andra på jobbet höll med oss så dom dukade fint medas jag o Inger promenarede upp på jobbet.

Så de va bara lite granna kvar att göra när vi kom dit.



Men sagt o gjort o god tårta fick vi med.
O på eftermiddagen så kom Ragna från Bibban och läste för oss, hon brukar komma på tisdagar men nu så hade dom bytt dag så hon kom idag o då fick jag vara med o lyssna.

Det var en spännande bok även om ja inte hört början av den.
För eftersom dom oftast läser på tisdagar så e inte jag med för då e jag på skolan.




O sen ja kom hem har ja inte gjort nå speciellt mycket eftersom ja känner mej helt färdig.
Så jag tog mej en tupplur på soffan i ca 1 timme o de va riktigt skönt de.
Så nu sitter ja här och uppdaterar min kära blogg.



Men funderar på om ja kanske ska ge mej på o se avsnittet av Vampire Diaries på TV6 play eftersom ja missade det i fredags eller om ja kanske ska ta de imorron istället eftersom ja e rätt så mossig i huvudet.




Tårtan som vi blev bjudna på idag. =)



Min tårtbit =)




De bidde inga bra bilder från torget idag men det får ni stå ut med för ja har inga bättre från idag =P


Ha de gött mina kära läsare
På återseende






Ser du hundralappen i fläckten? O den sitt...

dsc_1273 (MMS)

Ser du hundralappen i fläckten? O den sitter ca 3-5 meter upp. =)


Städning + lite till =)

På min termometer i köket så står de att de e 20 grader varmt ute.
O va gör lilla jag om inte städar hela lyan.


Men nu e ja äntligen färdig o då har jag:

Bytt gradiner

Diskat

Plockat undan smutstvätt

Plockan undan en massa reklam

damsuge och torkat av golven



O nu medans ja att här o skrev så här ja en jävla smäll innifrån sovrummet så när ja går dit för o kolla så ser hur min katt kommer i 700 blås, då har han fastnat i en av mina pappakassar med snöre som handtag.

O jag fick ju inte stopp på honom o han som e så jäkla rädd för allt ja inte allt men nästan.
Så jag efter katten för att försöka få stopp på honom så jag kan hjälpa honom men jag lyckadess inte men han fick bort kassen tillslut efter att ha först skrämt slag på mej o Lucaz.
Lucaz han blev så rädd att han tog sats o upp bänken o upp på skåpen.


Men nu så har jag pysslat om lilla Sigge lite granna så han har lugnat ner sej, men samtigt så kan ja ju inte låta bli o småskratta bara för att böev så rädd av att han fastna i pappkassen. Uch va ja e grym mot mina små älskade katter.




Men men nu e de dags o fixa någe att äta o sen hoppa in i duschen lite snabbt för ja har typ bara 45 min kvar innan jag ska stå nere vid näsängen och vänta på att bli upphämtad av Inger våran guppledare för att åka ut till Söråker o fixa till inför Länsdansen ikväll.





Ha de underbart mina kära läsare
På återseende





Hej alla glada =)

Idag så vaknade jag tidigt igen men vad gör de för idag så har ja ganska mycket o göra.

Ja tänkte försöka hinna med o diska, o städa min lilla lya för vid 15.45 ca så blir jag upphämtad för att åka ut till Söråker och börja och fixa inför Länsdansen ikväll.

Jag ska då jobba, stå i kassan tsm med Inger våran gruppledare och ta emot inträde.


Och för den som undrar så säjer ja gruppledare istället för boss/chef som dom egentligen är men eftersom att vi jobbar tsm i en grupp på Tallkotten och så e vi ju kompisar allihopa där så då e de mer som gruppledare/personal.


Och Länsdagsen som jag pratar om e till för oss som har någon form av funktionsnedsättning o då kommer de folk från hela länet (västernorrland) som träffas och dansar o har kul tsm.



Lite bilder från igår 25/5:





Jag håller på och försöker få dit plastgrejen på lampan så jag kan sätta fast den igen.


Här så föröker ja få lampan på plats men de va inte så enkelt som man tror.



Sånna här fina blommor fick Våra gruppledare Inger och Harriet av min arbetskamrats underbara assistent.



Och så fick dom en varsin fågel.







Ja, ne de e väl bäst o ta och avsluta detta inlägg o gå käka lite frukost o sen kära igång med allt så jag hinner med mej.



Ha nu en toppen Lördag och hoppas att ni har de lika soligt,varm o skönt som vi har de.
På återseende min kära vänner.








Hej hopp!

Idag så har de vare riktigt lungt på jobbet.

Efter jobbet så gick jag iväg på Atlantic tsm med gubben o hans jobbarkompis.
Där så käkade jag grillbit med pomme o lite grönfoder o de va riktigt gott o så till de drack ja en god päron cider.


O när vi var på g ner till Atlantic så satte det igång o regna så jag tog upp mitt nyinköpta paraply och upptäckte att den va ju inte gjord för en vuxen utan mer för ett barn för den va så liten.


Sen ja kom hem har ja inte gjort speciellt mycket, har lekat lite med nallen (mobilen) o sen så ringde ja upp mamma så nu har jag sutte o pratat med henne i nallen i säkert 2 timmar =).





Ne nu orkar ja inte skriva mer.

Ha de gött
På återseende





Promenad =)

Nu så e ja hemma sen en stund tbx.

Det bidde 1½ varv runt eljuspåret o de va riktigt härligt och mysigt.
O så följde Jänkarn med alltså min kompis lilla hund eller lilla o lilla han e ju faktiskt 2år hehe men han e ju liten i storleken eftersom han är en Dansk/Svensk gårdshund.

Ute e nu mellan 28-30+ grader i solen men de e väl kanske runt en 20+ i skuggan skulle ja tro.


Nu så e man nyduschad o de känns så skönt o man e lite svallkad o så väntar ja på att maten ska bli klar, blir lite sen middag idag eftersom de bidde prommis med min älskade kompis.



Här kommer lite bilder både från dagen och mer bilder från raggaråket:





Fick en LITEN chokladbit av våran gruppledare Harriet idag o med denna bild så vill ja visa hur liten den är, för den e mindre än dom här man får i Aladdinaskarna.



Vi blev ju även bjudna på årets första mjukglass (Finns på Domus i Timrå för 5kr)



Arbetet med Timrå torget igår 23/5



Mer av arbetet med torget igår 23/5



Mer av arbetet fast idag 24/5



Torget idag 24/5



Alnö nya kyrka



Inne i Alnö G:A kyrka














Gångvägen intill vägen där jag går för o komma hem.



De e så vackert med solen i trädtopparna



De va allt för denna gång.


Ha de gött
På återseende






Hej o Hå

Idag har de vare en skön dag både på jobbet och ute.

Idag så har vi runt 19+ grader ute rena rama sommarväder o jag som tog på mej jeans imorse. =/
Så idag har de inte vare nån hit o de på sej för ack så varmt de har vare.



Så nu när ja kom hem så hoppade ja i ett par leggings istället, ja inte ordagrant då =D
så de känns lite svalare nu.



O nu så sitter ja o väntar på att min kompis ska höra av sej så ska vi gå en promenad runt eljuspåret vid e:on. Det är en härlig runda dock inte så lång men den duger den e på ca 2,5km om ja inte minns fel. Eljuspåret hemma i Viken (Valdemarsvik) den e på 1 mil men de kan ju bero på att de gick ett tåg den slingan en gång i tiden.


Men iaf idag på jobbet så har de mest vare lungt, vi bytte plats på ett par data skärmar idag o de tog ju sin lilla tid o sen så hjälpte ja till o uppdatera internet explorer på ena datorn.
O så hade vi ju så klart vårat morron fika som vanligt direkt på förmiddagen.

På lunchen så gick ja ner på IB (Inbetween) och käkade lunch tsm med en kompis käkade deras jättegoda kycklingsallad med vitlöksdressing till så inatt tror ja att de inte kommer några vamyrer i närheten av mej. hehe


Ne men skämt å sido på eftermiddagen så va de ganka så lungt fram till ca 13.30 för då hade vi länsdansmöte inför lördag då det är länsdans i Söråker.
O då e de sammanlagt med brukare och personal ca 180 pers som kommer i jämna tal.

Så de kommer att bli ganska så mycket folk där då.
O så ska jag o våran Gruppledare Inger stå i kassan och ta emot inträde.
Jag va med förra året med när vi hade de i Söråker o då stog vi 2 i kassan.


Men iaf så ska de bli kul med länsdans igen, jag brukar inte åka med på länsdanserna i vanliga fall för att ja tycker att de e så mycket pengar på en gång de brukar kosta runt ca 360kr beronde på om de e mat eller inte. Jag har vare med några ggr på länsdanserna så ja vet hur kul de e.


Nu ringde min kompis så nu hinner ja inte uppdatera mer just nu.



Ha de gött
På återseende






Gubbens lilla nöje. Han undersöker vad som...

2012-05-23_16_21 (MMS)

Gubbens lilla nöje. Han undersöker vad som kan va fel me den. =)


Dag 2 – Parfym som jag använder.

Jag använder inte parfym bara deo.

Visst jag tycker att vissa parfymer luktar jätte gott,
men de e inget som faller mej i smaken bara att använda.









Ha de gött
På återseende

 


Raggarbilar =)

Idag så var vi ute och åkte Raggarbil o de e lika häftigt o maffigt som alltid.
Kan bara säja att jag var i himmelen och vände hehe


Jag älskar Amerikanare (bilarna alltså) och har alltid gjort de och kommer alltid att göra de. =)

Jag är ju som sagt uppvuxen med dom bilarna, för när ja va liten så var vi medlemmar i Motorgården i Norrköping och även min morbror var de me.
och sen 1:a maj varje år så åkte vi in och kollade på 1:a maj tåget när bilarna åkte.

Motorcyklarna kollade vi inte så mycket på då.


Men iaf för att återkomma lite om dagen.

Jag va i skolan som vanligt idag och där så hade jag avslut på kursen Barn och Ungdom.
Det var trevligt och vi gick igenom vad vi gjort under terminen som gott o sen så pratade vi lite om barnen´s kost och vad dom behöver äta varje dag för att orka med.


På eftermiddagen så läste jag engelska och de gick ganska bra.
O så fick jag pröva på och göra gloserna på datorn men då höll ja på o bli gråhårig hehe för vissa ord kunde jag men jag fick fel för att jag skrev ihop orden fast de va 2 ord o sen för att ja glömde sätta "The" framför osv.

Nästa tisdag så har vi riktigt avslut på skolan, då ska vi ut till Lögdö och baka tunnbrö (mjukt) o de ska bli riktigt kul de.




När ja kom hem så gjorde ja inte så mycket mer än att jag duschade och sen fixade mat o sen mej själv o sen va de dags o dra iväg på byn o träffa mina kompisar som oxå skulle med o åka Raggarbil.

Vi hade siktat in oss på att få åka ner cabbat och i samma bil som förra året, men de sket sej i starten för när vi såg att han som körde den bilen hade komme så var den redan full.

Men de gör inte mej nåde för de va ju bara o välja en annan bil o så såg vi en vit bil som vi tänkte åka med som ej kunde cabba ner men så kom de in en skit snygg bil en brun bil med vitt tak då sa ja de till mina kamrater att den vill ja åka med men så va de 2 till som skulle med den så vi alla fick inte plats i den så mina 2 kamrater fick åka en annan bil som hade ner cabbat.


Så jag o en annan kompis som oxå skulle med o åka hon o jag fick åka i samma bil.
Men vi var inte lessna för de för de va en trevlig chufför vi hade (men ja hade ju inte räknat med annat) =)



Här kommer lite bilden från dagen:






Pernilla är en av dom som e med och arrangerar så vi får ut o åka raggarbil =)



Solen gassade på med mycket härlig värme, så många kunde åka ner cabbat



Snygga tärningar som hängde i bilen.



Ryggen på en av chufförerna



Ryggen på en annan chufför



Alnö G:a kyrka, dit vi åkte. =)





Fikat vi fick där ute.



Vi hade ju även turen att få en kexchoklad =)















Bilen som jag åkte med förra året =)





Denna bil åkte jag med iår det är en Cheva från 1956 =)















Våran trevliga chufför. (Frågade om lov innan jag ens la ut bilden men som ni kanske tydligen inte har förstått så lägger ja inte ut bilder på personer utan att fråga om lov innan)




Utsikten vid Alnö G:a kyrka


Mer bilder kommer imorron från våran trevliga och mysiga utflykt men raggarbilarna. =)



Ha de gött
På återseende





Dag 1 – En bild på dig, och fem saker du gillar

Bilden är tagen idag när vi satt i raggarbilen =)


1. Raggarbilar
2. Vänner
3. God mat
4. Shoppa
5. Musik






Ha de gött
På återseende





God Natt

2012-05-21_22_03 (MMS)

Känns lite skumt o gå lägga sej när de e så ljust ute. Go natt o Sov gott mina kära läsare =)


Ljustorp

Idag så har vi vare i Ljustorp på Hembygdsgården och fortsatt inventera o de har gott med fart för nu e vi näst intill klara med nerevåningen så på fredag när vi ska dit igen så ska vi upp på vinden och påbörja jobbet där.


O till lunch idag så kokade våran gruppledare Harriet nässelsoppa o för min del så va de första gången i mitt liv som ja har äte de, men de va faktiskt riktigt gott, den hade en svag svampsmak fast de inte va nån svamp i. =)


Idag annars så händer de väl inte allt för mycket.
Men imorron händer de en grej som jag har längtat 1 helt år på att dagen skulle komma.
Jag o några kompisar o många fler som ja inte vet vilka de är ska ut o åka raggarbil till Alnö G:A kyrka o där så ska vi gå en guidad tur ohh de ska bli så kul så ja hoppas att dagen på skolan imorron kommer att gå fort.


O så ska jag skänka mina kamrater från Vattengympan en varm o härlig tanke för dom ska ju ha som en liten avslutning imororn kväll o ja hinner inte o va me. =(
Men men man kan ju inte vara med på allt kul som händer.



Ha de gött
På återseende






De bidde riktigt smarrig middag idag. Gril...

2012-05-20_18_10 (MMS)

De bidde riktigt smarrig middag idag. Grillad fläskfille, potatisgratäng, sallad o vitlöksbröd.


Hej o Hå

Jag vaknade första gången vid 09.30 ca men hade varken ork eller lust att kliva upp då så jag somnade om och vaknade sen 11.10. De va riktigt skönt att få sova så länge.
Men å andra sidan klockan va ju runt 3 inatt när ja kom isäng.



Min planser för dagen:

Städa
Duscha
Tvätta.



Inga roliga sysslor men de måste ju göras för att de inte ska gro igen helt o hållet.
Men när ja väl komme igång med städningen så går de ju som på räls o ja e klar på ett par timmar.

Om ja säjer så så e ja ju ingen fan av att städa utan jag gör de bara för att ja måste.

Tvätta ja de e ju bara att mata maskinen så sköter den ju sej själv.





Jo just de igår när ja satte på mej ett par utav mina nya strumpor, så fick ja mej ju ett gott skratt för de e ju smily face på dom o ja trodde ju motivet skulle vara uppe på foten men icke sa nicke utan motivet är under foten. haha







Ha de gött
På återseende




Handling

Idag så var ja en sväng på Birsta och handlade en massa mat, för tyvärr måste man ju äta varje dag.
Synd att man inte bara kunde äta nån gång ibalnd bara, de skulle va så mycket lättare då.


Ne, ja e bara så jäkla slut i kroppen för bussjäveln rent ut sagt gick ju inte längre än till Timrå så jag fick ju lov o gå sista biten med en tung väska på ryggen o så dragandes med shopping vagnen.

Men men nu e de gjort för denna gång.
Nu har ja bara lite små grejer som ja ska handla hem.



O så nu när ja ändå va på Birsta så lämnade ja in min klocka på Ur & Pen så dom får skicka den på sevice för sekundvisaren har lossnat.


De e tydligt att elektronik grjer gillar inte mej för jag får jämt skicka dom på service.

E de inte Mobilen så e de Datorn o e de inte så e de nå annat roligt.

Som min förr förra mobil fick ja ju skicka på service 3 ggr och den 4:e gången ja skicka in den för samma fel så fick ja en ny o sen funkar än även om den inte används i dagens läge.

O min datorn ja hade innan denna ja den fick ja me skicka på service för dvd´n i den ville inte funka o sen när ja köpte denna dator ja de e väl typ kanakse 6 månader sen som ja hade den på service för då la fläckten av i den.

Så jag och elekronik går inte ihop de e en sak som e säkert.





Aja de e bara o bita i de sura äpplet o hoppas att de blir bättre. =)




Snart så ska jag o gubben fixa lite käk här de blir brocoligratäng.
O de e ju så jäkla gott, så man brukar nästan alltid käka för mycket. hehe




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Min kompis undrade vad jag hade köpt för filmer här kommer dom:








De va dom filmerna som jag köpte.





Ha de gött
På återseende







Dagen =)

Idag så har ja vare iväg på Dollar Store o handlade en massa grejer.

Typ som grejer till hemmet som rengöringsmedel mm o så köpte ja duschegelé, hårchampo, film, nya foppa tofflor o de va ju inte de lättaste att hitta ett par som passade på mina fötter. hehe


Men innan vi for på Dollar så var vi o käkade på på gamla LV5.
Där hade som en massa olika rätter att välja på, som pizza, Thai, och Kina.


Jag käkade anka vet inte om de va Kina eller Thai men skitsamma de va ju gott iaf.
Efter mat o dollar så var vi in en sväng på Citygross men där handlade ja bara lite ingredienser till morrondagens mat Brocoli gratäng.



Som jag gör min brocoligratäng:


Makaroner så de täcker botten av plåten (givetvis kokta)

Sen på med brocoli så mycket man vill ha o ja brukar ha nästan 1kg för jag älskar brocoli

på med bacon som e setkt i sitt eget fett

på med lite makaroner inte så mycket

o sen på med Crame Fraiche blandat med Johnny´s senap

sist på med Mozarella ost så de täcker allt.


Sen in i ugnen på ca 20-25 min på 225 grader.

Sen om man vin så avnjut med vitlökssalt.





Nu e ikväller så blir de rätt lungt, har inte planerat så mycket att göra.
Blir väl o se nån film o sen kolla på BB senare ikväll.

Känns konstigt att de e fredag idag o inte lördag.




Nu kommer ja inte på mer o skriva för tillfället.



Ha de gött
På återseende





Hallå!

Go morron eller vad man nu säjer! =)

Idag så sov ja inte lika länge som igår men de gör inte så mycket, för ja känner mej ändå utvilad. =)

Mina planer för dagen är att ja ska iväg med en kompis på Dollar store och sen på Citygross som tur e så ligger dom 2 i samma byggnad fast den ena på baksidan. =)

Så då kan man göra 2 fluger på smällen o ta de samtidigt när man ändå e där.



Annars idag så händer de inte så mycket vad ja vet i nuläget.
Eller jo ja måste ju in i duschen innan vi far iväg så man får känna sej fräch.




Ne nu ska jag ta tag i duschen o sen ta o käka lite frulle.



Ha de gött
På återseende








Kvällen

Nu i kväll så har de inte hänt speciellt mycket, har liksom inte orkat.
Har mest sutte vid datorn i vanlig årdning.
Känner mej, seg o har typ ingen ork eller lust till något, så ja ska nog slå igång en film. Ja, alltså inte ordagrant nu. hehe

Blir väl nån som ja inte sätt eller inte sätt på länge.



Tänkte även lägga in lite bilder från igår o sen ett par från idag.



Timrå Torget igår 16/5



















Min lilla samling av SMÅ flaskor. OBS!!!! Jag har inte drucke alla den enda som jag har drucke e Amarula. Tycker dom där flaskorna e lite små guliga. =)




Inte bara jag som e lite off idag utan även mina små älsklingar.



En liten ego bild. Känner mej ju inte speciellt snygg då men de får la duga iaf. haha




Ha de gött
På återseende





Hmm

Rubriken lår väl inte så lockande, men å andra sidan så känner ja mej lite off idag.
Kan bero på att vi har världens finaste regnväder hehe


O jag älskar regn NOT!

Men hur som haver så blev ja väckt av Lucaz min älskade svartvita katt som ja just då inte älskade kl 07.10 på morron när ja e ledig o äntligen får sova så länge som ja vill.

Men ja klev bara upp ur sängen o så körde ja ner kattskrället från hatthyllan o så gick ja på toa o sen gick o la mej igen o fick sova o drömma gott fram till 10.30 ca.


O idag har ja smått träningsvärk i armarna. =)
Så ja känner att ja gjorde bra ifrån mej igår på träningen.


Igår va de sista passet för denna termin. =(
Tiden har gott så fort.

Men å andra sidan de e ju ändå rätt mycket kul som händer nu så jag behöver ju inte deppa ihop nu dom 4a veckor som de e kvar till sommargympan.


På tisdag hoppas ja på strålande väder för då ska jag o så några kompisar o en massa andra som ja inte vet vilka det är ännu iväg o åka raggarbil med IB (Inbetween)
O de ska bli så jäka kul.


Har längtat ett helt år att de ska bli igen o nu äntligen på Tisdag e de dags.
Då ska vi åka ut till Alnö G:A Kyrka o gå en guidad tur.

O då ska jag defenetift inte glömma min kamera men å andra sidan skulle jag göra de ändå så har ja ju en bra kamera i mobilen.


Lite synd tycker ja att ja missar avslutningen på Vattengympan då dom ska grilla o ha de mysigt vid korpen stugan men men man kan ju inte va med på allt. =(


Jag får skänka dom en tanke när ja e ute o åker raggarbil så e ja ju med på båda ställena samtidigt även om ja inte e där fysiskt men ändå. hehe






Men iaf idag så blir de en lugn o skön dag eller kanske inte för ja har ju en j***a massa disk o ta reda på uch

Hatar att diska men ändå så tar ja inte itu med det på en gång utan bara samlar på mej.
Kanske ska samla ihop till en bänkdiskmaskin istället så slipper ja stå o handdiska.

men ändå på ett sätt e de rätt kul o göra de om man har bra musik till, men de värsta e ju att jag blir ju så torr om händerna av diskmedlet.

O så måste ja ju ta mej en svängom med snabeldraken nån dag här.
Men de tänker ja nog inte göra idag för som de känns just nu så har jag varken ork eller lust till de.




Ha de gött
På återseende







=)

Tänkte att ja bara måste slänga in detta i bloggen.

Jag skrev till Mona G i hennes gb igår och fick svar idag, böev riktigt förvånad att hpn svara så fort för annars så får man ju vänta på svar som när man skriver till Titanix t.e.x.


Har även skrive till Kikki Danielsson i hennes gb men där har ja inte fått nå svar =(.




Mitt inlägg i Mona G´s gb.




Ha de gött
På återseende





Hej o Hå

Idag har dagen gott ganska fort.

Men å andra sidan har ja väl inte gjort någe som fått dagen att gå fortare. =P
Idag så e de ju en sån dag som de typ inte e någe folk på Tallkotten eftersom de flesta har hemmadag på onsdagar.


Men idag så hade vi Inger våran gruppledare hos oss, annars så brukar hon va på kommun o jobba på onsdagar.

Idag e de ju en sån dag när nästan alla slutar tidigt.
Vi fick sluta vi 14.40 ca o de va riktigt skönt de o eftersom jag cykla idag så kom ja hem mycket fortare.


Men iaf de jag gjort på jobbet idag e att:

Tage hand om korgen som var överfull med disk

Sutte lite granna vid datorn o jobbat med Grekland

Målat eller målat o målat jag skrev grattis till en personal på DC som har fyllt år o sen färglagt texten. Blev riktigt nöjd med mitt lilla mästerverk. =)


På eftermiddagen så firade vi henne så hon bjöd på fika  så idag har man syndat lite granna, men de gör inget de tränar ja snart bort.


Ska ju på terminens absolut sista pass me träning ikväller.
Känns lite tråkigt att de redan e slut men å andra sidan så e de ju bara uppehåll på 4a veckor så börjar ju sommargympan sen på tisdagar.


Så då måste man ju gå på de.
Men nu när terminen snart e slut så får ja ju jaga på min promenadkompis o sen Julia så vi kan göra någe.

O så ska jag jaga våran personal på Tallkotten så vi kommer ut o gå lite granna.
Men på måndag går de ju inte för då ska vi till Ljustorp igen.
Kanske på torsdag då för de e ju den enda dag som vi e samlade allihopa och vi ska inte göra något speciellt den dagen vad ja vet i dagsläget.



Jag gillar inte att gå ut o gå själv om de e inte så att ja ska nån stans.
Dåligt formulerat men som typ om ja ska på jobbet eller typ ICA eller någe.
Då spelar de ingen roll för min del om ja går själv eller inte.


Men bara ut o gå själv nee de e tråkigt de o så känns de bara meningslöst.
Ne då ska man ha en kamrat så man har nån o surra med.







Ne nu måste ja fixa lite foder så ja hinner o käka lite innan träningen.


Ha de gött
På återseende





Träning =)

Nu så har ja vare iväg på ett pass med as kul Vattengympa.
Jag o Julia höll nog på o jävlades med varandra under nästan hela passet. =)

De enda som inte va så kul eller ja ja vet inte men iaf så jävlades även sterion eller om de va högtalarna så vi fick typ ingen mysik efter ett tag o sen så kom de världens smäll från den från polens håll den högra.

De va väl inte så kul då men men.
Vi fick ju igång musiken efter en stund men Cathrin våran ledare hon fick ju lov o ta av sej headsetet för de kan ju ha vare de som störde denna gång men iaf så blev de ju bättre.



Men de som va allra roligast de va ju när vi skulle sitta på "korvarna" o så simma bort på de djupa o sen tbx på de grunda för de va nog då de värsta började jag tog tag i Julias "Korv" inte skulle komma nån stan o sen så gjode ju hon samma sak så jag jobbade o hon höll i min "korv" haha


De går inte att beskriva i ord så kul som vi hade.
Men om ja ska vara ärlig så tror ja inte dom andra som oxå var där hade de lika kul som oss.
Men ORKA bry sej vi hade ju skit kul.


Så mycket som jag har skrattat sej ja började va med Julia och Carina har ja nog inte gjort på länge typ iaf inte under passen om inte ledarna gjort någe så man skrattat.

Men ibland så kan de ju vara lite svårt att vara tyst när man borde vara de. hehe






Ha de gött
på återseende








Dagen =)

Idag så har vi vare i Ljustorp och fortsatt med inventeringen.
Dagen har rullat på i ena sekunden jätte segt o i nästa så har de gott ganska fort o i nästa så swichade tiden bara iväg o så va de dags att åka hemöver igen.
 
 
 
O sen ja kom hem så har ja inte gjort så mycket mer än kollat räkningarna som damp ner i brevlåddan idag o sen fixat mat.
 
O nu så sitter ja här och uppdaterar min lilla blogg.
Tänkte bara softa nu fram tills ca 18.40 då det är dags o göra sej iordning för att knalla ut till parkeringen där min kompis Julia hämtar upp mej o så ska vi dra iväg på Vattengympan. Idag e de sista passet med Vattengympa för denna termin, o nästa tisdag så ska dom ha avslutning vid korpen stugan men lilla jag jag ska ut o åka raggar bil den dagen så då kan inte ja gå på avslutningen.
 
 
 
Tycker lite synd om mej då för jag hade ju gärna velat gå på båda men nu e ju läget som så att ja kan ju inte dela på mej och som Inger våran gruppledare brukar säja: Man kan ju inte alltid vara med på allt roligt även om man vill.
 
 
och då så får ja ju lov att hoppa avslutningen nästa tisdag för jag vill ju inte missa att åka med raggar bilarna.
O denna gång så ska vi ut till Alnö kyrka och där så ska vi få en guidad (?) tur o de ska bli spännande för de brukar ju alltid finnas en massa historia i dom där kyrkorna.
 
Historia e något som intreserar mej för de e så spännande o se vad folk gjorde förr i tiden.
O vad dom hade för saker o ting. I dagens läge så e man ju bortskämd med dator o gud vet allt.
 
Förr i tiden ja då fick dom nog allt jobba för egen maskin. =D
 
 
 
 
 
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Här kommer lite bilder från dagen:
 
 

 
 
Alla dessa kaffekoppar....vad vi har slitigt med dom. hehe
 

 
Plankan i köksgolvet såg ju inte så vacker ut direkt.
 

 
En sårts barn gunga som dom hade förr
 

 
Här i skåpet fanns de en massa intresanta småbrukar och flaskor från förr
 

 
Vilka e dessa 2??????
 
 

 
 

 
 

 
En gammal smarin flaska
 

 
Denna påse kostade tydligen bara 40 öre iaf vad som står ner i högra kanten.
 

 
Denna påse kostade bara 35 öre.
 

 

 
Jag har hittat en av alla mina tappade skryvar. haha
 
 

 
Utsikten från Parkeringen vid hembygdsgården.
 

 
 

 
 

 
Hembygdsgården.
 

 
Min kompis/arbetskompis Jossan ville fotta blommorna och jag fottade henne. hehe
 

 
Hon blev inte helt nöjd med bilderna från sin mobilkamera så hon fick låna min vanliga kamera och fotta. Detta blev resultatet. Jossan e riktig fena på o knäppa fina bilder. OBS: Detta är Jossans verk INTE mitt.
 
Hon har sin Blogg HÄR för den som e sugen att beöka henne. =)
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 

 
 
 

Flitiga Cattis =)

YES JAG KLARADE DET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag tog hem flitighetspriset för vårterminen 2012!!!!!!!

Och jag är super lycklig =)


Idag så fick vi en liten överaskning på gympan och det va riktigt kul.

Vi körde lite Zumba och de va skitkul men svårt för jag hängde inte med för 5öre.
Fast jag blev ju inte sugen  att ja ska börja nogot Zumba pass eller så njee de lockar inte så utan jag e glad för att vi får lite steg här o var utav Camilla.

Jag e nöjd med att bara köra med Korpen för dom har det som passar för mej.

Visst jag har ju prövat på det Annelie Nordin kör eller iaf körde då på torget i Timrå får nått eller några år sen kommer inte ihåg vilket o sen så var ja ju med i Happiness för en sådär 3-4 år sen o de va kul men ja e inte sugen o börja där heller nu för tiden för ja har mina kamrater på Korpen och hade ja inte börjat på Korpen så hade ja ju inte träffat mina härliga vänner som ja tycker att ja kommigt väldigt nära.



Som dom ja surrar mest med de e ju ledarna o så e de ju Julia och Carina.
O när ja e med Julia o Carina så då kan de vara svårt iböand att lyckas hålla sej för skratt när vi ska stetcha för de e ju då man får chansen att surra lite granna för annars så e man ju så konsentrerad på det man ska göra.


Ja kanske att man hinner o söja något ord när man dricker vatten men mer e de inte o tur e väl de för annars så skulle de ju inte bli någon träning. hehe



Imorron e de dags för träning igen men då ska vi hoppa Core passet men för min del så gör de inget för ja e inte sugen på o gå på de passet ändå.

Men på onsdag så ska jag på Linda´s pass med o de ska bli kul de.
För hon e en glad, sprallig tjej som man bara inte kan låta bli att tycka om.


Men detsamma e ju med Pia, Camilla och Cathrin.
Dom e ju med som friska fläktar som man bara inte kan låta bli att tycka om.
Glada o härliga brudar i sina bästa år. =D




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Här e mitt flitighetspris som jag fick för att jag klarat ALLA måndagar från det de började V.3 och till nu V.20.


Så nu har jag och Julia tummat på att till hösten så ska vi försöka att klara Måndagarna och Onsdagarna. =)

Det kan bli spännande de.






Och det vara bara JAG som klarade alla måndagar. =D

Annars så hade många bara missat minst 1gång men lilla JAG jag missade inte en ända gång.


JAG ÄR DÅ KLART BÄST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hehe ;)





Ha de gött alla kära älskade vänner
På återseende






Dagen =)

Idag har de vare en halvbra dag för jag har vare så himla trött i hela kroppen.
Tror att de dels va för att de blev sent igår för min del o sen så hade man väl behövt en extra dag hemma för att kroppen skulle återhämta sej från lördagen. hihi.


Men iaf så har vi ju turen att vi kan lägga oss på tjockmadrassen en stund på lunchen om vi vill.
O idag va de en sån dag att jag verkligen behövde den där stunden.

Så jag satte mobilen på ringning när de va dags o vakna o ja kände hur ja mådde så mycket bättre efter den där stunden.

Sen så frågade Inger våran gruppledare om ja ville haka på ut en sväng på ett ställe.
O de ville ja dels för att få komma ut o sen för o slippa datorn.


Så nästan hela förmiddagen så hade jag örona igenpluggade med musik för att koppla bort omvärlden en stund medans ja satt o jobbade med Grekland.



O nu sitter ja här vid min dator och försöker sammanfatta dagen o de går väl lite sisådär. =)

Men just nu så samlar ja mest kraft och ork för att klara det sista gympa passet för den här terminen, men det bästa av allt e att idag när ja kommer bort på gympa hallen så har ja klarat ALLA måndagar från start till slut alltså jag e snart i mål o de känns TOPPEN som jag har längtat att kunna ro de i land.

Förra terminnen så sket de sej eftersom ja på en dunderförkylning 2ggr men denna gång har ja inte låtit något komma emellan.


Så till nästa termin så kanske jag ska sikta in på onsdagens Cirkelträning.
Men ja har inte riktigt betämt mej än men iof jag behöver ju inte bestämma mej än för de e ju några månader kvar tills termin start igen. =)

Efter denna vecka så får ja sikta in mej på sommargympan till o börja med.
Men i sommar så missar ja 2 ggr för då ska ja ner till mina päron o mina älskade småsyskon o systerdotter.

När ja kommer ner i sommar så e lilla Stephanie 11 månader.
Men snacka om att tiden går fort, de e ju så att man själv knappt hinner med.

O ja som tycker min syster e liten fast hon e 19år o våra småbröder e snart 18 och 17.
Gu ja känner mej ju nästan gammal när ja tänker efter, o ändå e ja bara 27 typ rena ungdommen. hehe...men om ja ska se på våran storebror så e ja ju ung för han e ju 5år äldre än mej.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------






Torget idag 14/5






Jag låter bilden tala för sej själv ;)


Ne nu ska ja hitte på nå annat.


Ha de gött
På återseende






Go morron!

Nu e ja vaken sen en stund.

Sove gott har ja med men gu vad ja frös igår innan vi kom hem från cruisingen igår.
O när ja skulle krypa under täcket så va hela jag som en isbit.



Men jag hade riktigt kul igår, först så gick ja o gubben på Atlantic o mötte upp 2 kompisar o så käkade vi och drack han 2 öl o ja 2 cider.

När vi var på g upp till cruisingen så fick ja en öl av Maja som ja drack inte för att de va särskillt gott men den slank ner.

Men sen nån stans på vägen så tappade vi bort våra 2 kompisar så ja o Danne hamnade i öl tältet o där va de först ganska lungt men ju längre in på kvällen vi kom desto mer liv blev de.

Om ja ska försöka samanfatta kvällen så blev de både en massa cider och öl o så kollade vi på bilarna.
O inne i öltältet så träffade vi på en massa kändisar, ja alltså inte sånna kändisar men sånna som vi känner =P, de va ett par av våra grannar o sen så va de några av gubbens gamla kompisar.


Så vi hade de riktigt kul, o sen så kom de ett par tjejer till vårat bord som vi surrade med en hel del under kvällen. Riktigt trevlliga va dom med men undra hur dom mår idag för dom va ju lite mer rund under fötterna än vad ja va. =)



O innan vi skulle gå hem sen så stog ja o surrade med en kille som inte fick igång sin HD (Harley Davidson) för de va slut på strömming i batteriet men killen va riktigt trevlig o ja surra en lång stund med honom och han började med att plocka loss väskan på ena sidan för att försöka komma åt batteriet men när han väl fått loss de så satt inte batteriet där så då va de bara att sätta tbx väskan o se glad ut,


Så han gick på andra sidan och tog bort väskan där men batteriet satt inte på den sidan heller så de va ju bara att sätta tbx den väskan med och så försöka ragga en stjärnmejsel så han kunde få upp skruven till sadeln och där under satt batteriet.

Men hur de gick sen vet ja inte för jag o gubben gick.



Men medans killen höll på med sin HD så så fick hans kompis komma med killens bil så han fick sina startkablar o då frågade ja va de va för märke på bilen o han sa att de va av märket Chevrolet men jag tyckte att de såg ut som vilken ny bil som helst så enligt min mening så va de ju inget märkvärdigt med bilen förutom märket o inte va den billig i drift för den drog över litern.


Varför ha en bil av märkvärdigt namn om bilen ändå ska se ut som vilken svensson bil som helst?

Min dröm nån gång i framtiden så skulle ja vilja ha en HD och en Amerikanare men om de kommer att förbli en dröm de vet man aldrig.

Men som ja känner just nu så vill ja inte ha något körkort.
Jag klarar mej bra med min lilla trofast som ja kallar min cykel för o sen så har ja ju mina 2 friska ben o så buss när ja behöver.



Men än så länge så njuter jag av att bara få se på alla dessa härliga Amerikanare, bilarna alltså inte personerna. haha




Ne om ja kanske ska ta o försöka få i mej lite frukost.
För sen så har ja tvättstugan 13-16.




Ha de gött
På återseende




Båtresan =)

Nu känner ja mej pigg nog att ta itu med alla bilder som ja knäppte under hela resan från början till slut.


Jag tycker att hela resan blev kanon de e som en dröm för att vi hade så himla kul.
De som va lite negativt e ju att tiden gick för fort och att vi inte han o se någe av Mariehamn.

De enda som ja såg av Mariehamn va en skylt genom fönstret men ja orkade inte bry mej så mycket heller för jag va så himla trött, o sen så hade ja sove dåligt på natten pga av min förbannade förkylning som inte helt vill släppa taget om mej.

När vi startade resan så va ja inte så pirrig för de känndes ungefär som när ja åkte med Ybuss ner till fjollträsk (sthlm) så de va ju inget märkvärdigt men sen när vi kom så nära att vi såg alla båtarna i hamnen då kom pirrigheten i kroppen o allt blev helt magiskt.

Jag har ju inte ens sätt en sån stor båt irl utan bara på teven typ, o nu så skulle vi liksom med en och jag kan inte beskriva känslan i kroppen när vi stog på terminalen och väntade att få kliva på den där jätte båten.

Jag sa de till våran personal som var med när vi hade klive på båten: Är detta verklighet eller drömmer ja? e vi verkligen på båten nu?


Jag kan bara säja som så att detta var bästa resan ever! Den kunde inte ha blivigt bättre alltså för den blev perfekt.

När vi kom på båten så var de bara att leta reda på vart våran hytt låg någon stans och sen byta om för att sedan gå o käka i buffén.


Jag ska inte skriva så mycket om själva resan för att jag tänker låta bilderna tala för sej själva.




Vi startade här med det fina regniga väder









Nu e alla på plats i bussen och resan kan börja. =)


Denna bild tog jag en timme efter den övre bilden



Här stannade vi och käkade lunch innan vi fortsatte.



Det var en jätte god spagetti och Köttfärsås, men salladen var inte den bästa =(.



Här va de riktigt grönt på träden, vi e nån stans närmare fjollträsk (sthlm)



Nere i fjollträsk (sthlm) hade dom planterat massor och då menar ja massor med tulpaner genom hela stan.



Nu e vi framme nere i hamnen och där fanns de några stycken båtar.







Här e båten som vi åkte med.



Knäppte kort på denna båt för jag tyckte att de va lite kul att båten heter samma sak som min kompis som oxå var med på båtresan. =)




Mer bilder kommer snart måste ta en lite frukost paus nu.
Nu e min frukost time slut så nu kan jag fortsätta att lägga upp bilder.



En av dom första bilderna som ja tog när vi hade klive på båten








Vi hade hytt 6003, men denna bild tog ja mest för att de stog SEXTANT på väggen



Korridoren bort till våran hytt.



Våran hytt. Jag hade överslafen på höger sida och vi visste att de fanns en stege upp till sängen MEN vi hittade den inte och då letade vi överallt men vi gav upp så vi klättare upp till sängarna..men dagen efter efter att vi hade handlat i Taxfree´n så va jag in o lämnade kassen och vad hittade ja då om inte stegen. hehe den hängde på väggen bakom dörren till hytten. Så snacka om vilka stopskott vi va. haha men vi hade kul innan vi tog oss upp.



Nu va de dags för middagen =)



En liten blandning, det fanns öven sniglar, ostron och pyttesmå bläckfiskar men dom smakade ja inte på för jag tyckte att dom såg så läskiga ut så ja vågade inte, fjantig som ja e.



Jag prövade även sushi för första gången i mitt liv, den med grönt i mitten tyckte jag var godast.



Mumms bara en massa gott och onyttigt, men e de fest så e de. =)



Vi var en säng på karaoke men de va inte så jätte kul om ja ska vara ärlig.



Vi var på Donnez och dansade o de va riktigt kul de.









Donnez dom va riktigt bra.





Chiquita tog ja inga bilder på även om dom med va bra på att spela o sjunga.



Jag tog deras atograf iaf men ja fick inte trummisens atograf tyvärr men men sånt e livet =)



Man fick röka på båten men på ett visst ställe.







De fanns även spa på båten men de va inget som vi va på.



Kvällens outfit



Några artister som spelat på båten



Svensk tid 11.20  Finsk tit 12.20 man ser flaggorna på visarna så man vet vilken tid som är vilken.



Ute på deck. Vi fick lite sol ändå och då passade vi på att gå ut och sola oss lite, jag fick solen i ögona så därför har ja så konstig min på bilden.



Utsikten från båten. =)




I taxfree´n jätte klubbor



Här ser du hur stor klubborna egentligen är.




Här e allt godis som ja köpte i Taxfree´n men de va inte allt som ja köpte.



Köpte även dessa 2



Denna köpte jag till mamma och så köpte jag en Mini Whiskey flaska med Tullamore dew till Danne. =)


Ne nu orkar ja inte lägga in fler bilder här, har ju sutte hela morron med att lägga alla dessa.




Ha de gött
På återseende








Finsk tid 10.24 Svensk tid 09.24

2012-05-10_10_23 (MMS)

Finsk tid 10.24 Svensk tid 09.24


Träning =)

Idag så va ja iväg på Vattengympan, o de va riktigt skönt.
Och för en gångsskull så va de varmt i vattnet så man höll inte på o frysa arslet av sej. hehe eller kanske inte riktigt så kallt brukar de inte va men kallt så de e nästan så att man inte vill doppa sej.




Vi hade Cathrin som ledare idag för Liselotte hade annat för sej men inte e ja lessen för de om ja ska vara ärlig.


Många kan tycker säkert att ja e grym som skriver så om henne här men ja måste få säja vad jag tycker o jag har även sagt de till några av ledarna.

Men ja vet ju även att ja e ju inte ensam om o tycka som jag gör om Liselotte som ledare.





Men men nu ska ja inte prata mer om henne utan mer om mej själv.
Idag så e ja riktigt hes så Julia skojade o sa att de lät som om ja va på g in i målbrottet. hehe

Men de e ju de att ja har fått en rethosta som e jobbigare än satan o så har ja ju gott o nyst nästan hela dagen idag o de sliter ju mycket på halsen.

För inte kan ja nysa som en liten flicka utan ska man nysa så ska de va rejält. hehe.



Nu e de bara 12, 35 timmar kvar innan vi ska iväg med bussen.
Men ni kan vara lugna jag ska inte supa ner mej sen på båten för vi har bestämt gemensamt att vi bara får dricka 2 glas alcohol, men då skojade jag med cathrin o sa de att då ska jag ta det starkaste dom har i baren, så kan ja ligga sen under bordet o sprattla. hehe


Ne vars de e ju inte ens säkert att jag kommer att dricka något när vi väl e på båten sen, de e ju sånt som märks.



Jag ska försöka att skicka in minst en bild sen när vi har komme på båten.
Men ja kommer inte att uppdatera något sen förrens ja e hemma igen.
O då blir det inlägg på fredag för vi e hemma ganska sent på torsdag o då kommer jag vara så gott som dö om ja känner mej rätt.
Så då e de bara sänga som gäller.

Men på fredag nån gång så kan ja lägga in lite bilder från båtresan.






Ha de gött mina vänner
På återseende




Hej hej!

Idag så har ja vare på skolan och pluggat som vanligt på tisdagar.
På förmiddagen så fortsatte jag med kursen Barn och ungdom eller de e ju mer inriktat mot barn men ändå.
Idag så pratade vi om barn vid olycksfall, lika intresant som alltid.


På eftermiddagen så hade jag prov i engelska o de gick ganska bra enligt mej själv.
Jag fick rita upp min lgh på ett papper o sen så skulle jag låssas att ja skulle sälja den o så förklara alla på engelska o de va inte det lättaste tycker ja.


Men Pia min lärare hon tyckte att ja va duktig.
och att ja kunde uttrycka mej bra o så.

Men till hösten så tänkte jag fortsätta med engelskan för ja känner att ja inte e riktigt färdig med den än.


Nu e de bara en gång kvar i skolan sen så ska vi ha avslutning i bagarstugan ute på Lögdö o de ska bli kul de.

Vi har vare där 2gg förut med skolan och bakat o så har ja vare där med Fritiden några ggr.
O de e lika kul varje gång.






Nu så e de bara 18 timmar o 10 min kvar innan vi sitter på bussen på g ner till fjollträsk (sthlm) för att sen åka vidare till Mariehamn.

Jag vet att ja tjatar mycket nu men de e bara för att ja längtar så mycket tills imorron.



För att fördriva tiden lite granna idag så ska jag kanske med Julia på Vattengympan ikväll, men de hänger helt o hållet på vem som leder ikväll.

E de Cathrin så ska vi gå o e de Liselotte så ska vi inte gå.
För när de Cathrin har de då e de ingen semester men e de Liselotte då kan man lika bra ligga kvar i soffan för de ger samma resultat.


Inte för att vara taskig mot henne men hon e inte bra som ledare.
Lite synd för hon verkar vara en trevlig tjej.




Ne nu ska ja ta o fixa lite här.

Ha de gött
På återseende





Timrå Torget =)

Det bästa med att jobba i Centrumhust på våning 5 e att man har toppen utsikt över toget och arbetet dom gör för att de ska bli snyggt och prydligt när dom e klara.

Bilderna e tagna 7/5-12






Ha de gött
På återseende





Träning =)

Nu e man hemma igen från en härlig måndags träning.
De enda som va negativt e ju att ja e ganska täpt i näsan o smått snorig, så ja kunde ju inte ta i som ja brukar eller snare som ja egentligen ville.


O sen så började ju min hälsena göra sej smått påmind i vissa övningar o sen så kan ja ju inte stödja för mycket på handleden för då gör de ont.

fan de e bara fel på mej känns de som. =(


Men men sånt e livet men snart så e de ju vila i några veckor eller snarare att man ska försöka hitta på någe annat då när de e uppehåll så man inte degar ihop totalt. hehe


En kompis ska nån gång visa vägen som hon brukar cykla från o till Birsta.
Ja kan ju inte den vägen men eftersom hon bor borta i Birsta o jobbar i Timrå så brukar hon cykla till jobbet o så hem på rasten ibland men då kommer ju nästa problem för mej jag ska ju hem igen. haha

O mitt lokalsinne e ju inte det bästa o sen så blir ja ju så nervös när ja e osäker på vägen.
Därför så brukar ja sällan ge mej in på nya vägar för att ja e rädd att inte hitta tbx igen.

Jag i ett nötskal. =)




Nu tappa ja tråden lite som ni kanske märkte men iaf så va träningen toppen även om ja inte kunde ta i så mycket som ja ville.

O nu e de bara 1 gång kvar så ja e nästan i mål nu, så nästa måndag så har ja gått alla måndagar.
Hmm undra vad ja ska satsa på till hösten för jag har ju klarat alla vattengympan o nu snart alla måndagar.... Måste ju ha nå annat i sikte nu (tror ja iaf) hehe.


Fast de e ju mer sport över de hela när de e någe man inte har lyckats med förut.
Så kanske att ja ska satsa på Linda´s Cirkelträning till hösten?

De kanske jag skulle klara för de e ju sällan som vi på jobbet gör något på onsdagar på kvälltid.
Hmm de e ju något att fundera på iaf. Jag har ju liksom några månder att fundera på den saken. hehe.


Nu först och främst så ska jag ro detta i land så de så!   =D





Ha de gött
På återseende







DAGENS ROLIGASTE

Hmm de måste nog vara att de e gympa ikväller, för de e ju något som jag ser fram emot varje vecka. =)




Ha de gött
På återseende






Hallå!

Idag så har de vare en lagom dag, för tiden har bara runnit iväg.
O de tycker ja e härligt för nu e de bara imorron med o så åker jag tsm med några arbetskamrater till Mariehamn och jag längtar som satan tills på onsdag, jag kan liksom inte beskriva i ord hur mycket ja längtar.


Detta e ju min första gång som ja får åka med en stor båt.
Annars har ja ju åkt med små båtar eller små o små men mindre iaf.
För jag har ju åkt med min farbrors båt en motorseglare och sen när ja gick i högstadiet så följde ja ju med min kompis hem några ggr o hon bodde då på Harstena o de e en Ö som ligger lite utanför Gryt o så har ja ju vare på läger på Bokö o de e ju oxå en Ö som ligger utanför gryt en bit bort från Harstena.

Så ja vet ju hur de e o åka "små" båtar.


Men iaf på jobbet idag så har ja sutte vid min dator och jobbat på med Grekland.
O de e väldigt intresant som idag fick ja veta att Olivoljan pressas på vintern.

Fast de e ju inte bara jag som jobbar med Grekland utan vi alla på Tallkotten gör det fast med olika saker, som jag forskar lite om själva landet o sen så ska jag ta reda på vart alla dessa kända ruiner står.

O sen i sommar kanske vi ska testa grekisk mat.
De kan bli spännande de.


På eftermiddagen idag så hade vi PF igen alltså personalfritt för Inger och Harriet var iväg och visade lite hjälpmedel för äldre.
Fast ni som läser behöver ju inte vara oroliga för vi hade ju en arbetskamrats assistent hos oss o sen så hade vi ju dagcenterpersonalen vägg i vägg så skulle de ha vare någe så fanns de ju alltid någon att fråga eller be om hjälp om de skulle va någe.

men vi e ju ganska självständiga så de funkar ju att jobba själv dom få timmar vi e själva.




Sen ja kom hem så har ja inte gjort så mycket mer än o fixat käk.
O ska iväg på gynpa sen vi ca 18.20.



Ne nu ska jag äta klart här o sen så ska jag göra nå annat kul men vad vet ja inte än. hehe


Ha de gött
på återseende





DAGENS CITAT:

Sköt dej själv och skit i andra!


Lev livet det går inte i repris!


Jag är stolt över att vara jag för det har ingen varit före mej!






Ha de gött
På återseende






Fritiden =)

Idag så har ja vare med Fritiden och gått på Korpens Gåbingo, det va kul men tyvärr ingen vint denna gång, kanske nästa gång vem vet?


Men när vi hade gott klart rundan o sen köpt lite fika o surrat lite så gick vi ut o köpte lite lotter.
Jag köpte först 10st och vann på den sista o då valde ja en påse bilar eller snarare bussar dubbeldäckare.

Eftersom ja bara vann på en lott så tänkte ja de att ja köper 2 till o se om ja kanske vinner nå mer men icke de va 2 nitlotter de.
Men ja e inte lessen för de.


O gu vad ja längtar tills på onsdag, det är då som jag o några av mina jobbarkompisar far till Mariehamn. =)


Min lillskit till dator e fixad så jag har någe o göra på den 5-6 timmar långa bussresan.
De va länge sen som ja åkte buss ner till Fjollträsk (sthlm), de måste nästan vara en sådär 3-4år sen som ja åkte med buss ner.


Men ja minns fortfarande va långtråkig bussresan kan vara, fast då när ja åkte med Ybuss ner så brukade dom visa film på bussen så de va ju iaf nåe nöje man hade då.
Men nu e de ju nån annan buss som vi ska åka med ner till båten.



Men iaf idag så tänkte ja försöka packa ner lite granna i väskan som ja ska ha med mej.
Jag e sån som måste packa några dagar i förväg för de brukar alltid vara något som ja ska ha med som ligger hemma när ja sticker.
Men jag tänkte väl försöka få med allt denna gång.


Ikväll så e de även tvättstugan 19-22 eftersom ja tyvärr inte fick tag i nån tid 16-19.
Men tänkte väl ändå försöka vara klar till 21 eftersom då börjar BB-live.

Hoppas hoppas hoppas att Hanna.J får lämna idag.





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Min påse med Dubbeldäckare som jag vann på lotterna idag. =)




Ha de gött
På återseende






DAGENS HUMÖR:

Jusst nu så känner ja mej glad för att jag kollade nyss på tågbiljetter inför i sommar då jag ska åka ner o sen till de jag o yngsta brorsan åker upp hit till Timrå igen o de skulle inte gå på mer än max 900 kr så jag hoppas att dom priserna håller i sej för då kommer ja o vara överlycklig när ja bokar.






Ha de gött
På återseende






Hej hopp!

Idag så blev ja väckt av mina älskade katter vi 09.40 och det tyckte inte va särkskilt snällt för ja ville fortsätta sova.

Så jag va bara upp på toa en sväng o så gick ja o la mej igen men satte mobilen på ringning 11.00 så ja inte skulle sova bort hela dagen.

Idag mår min hals mycket bättre men de kanske beror på att ja tog en ipren innan ja gick o la mej för jag har varken tid, lust eller ork o bli sjuk nu.

För imorron så ska jag med Fritiden på Korpens gåbingo o på måndag e de gympa igen o nu e de ju bara 2ggr kvar på de o luckas ja nu gå dom 2 sista gångerna så tar ja hem flitighets priset o då e ja i mål =)

För jag siktade in mej på redan förra året men de sket sej eftersom ja åkte på förkylning 2ggr.
Men iår så har ja klarat mej även om ja haft ont i armen o sen min förbannade hälsena.

Jag säjer bara de SKAM DEN SOM GER SEJ!
Hmm undra va jag ska sikta in mej på till hösten för om ja ror detta i land nu så har ja lyckats med både Gympan och Vattengympan.


Till hösten så har ja tänkt o möblera om lite granna i mina träningsdagar.
För när ja snackade med Julia så va hon mer än sugen o byta sin torsdag mot onsdag istället.

O då kom ja ju på snilleblixten att ja ska bojkotta (strunta i) Core passet för för min del e de mäst tidsfördriv eller kanske inte riktigt då men näst intill iaf.

Men ja ska iaf fortsätta på måndagarna för dom e heliga för mej o så ska ja gå på vattengympan o sen på onsdagarna o så går ja på torsdag när ja känner för de eller typ som ja tänkte med onsdagen att ja går på onsdag o så väntar ja 2 torsdagar o så går ja.


Låter lite rörigt när man ska försöka förklara i text hur ja tänkt mej, men för den som ändå fattar vad ja menar så tänker ja göra såhär bara för att jag tycker Lindas Cirkelträning e så kul.


Hon e som en frisk fläkt precis som några av dom andra ledarna.
O så diggar ja hennes musik för hon blandar så mycket med gammalt, ny gammalt o så nytt.
så de e mycket man känner igen.

För en annan lyssnar ju på det mesta eftersom ja har en mor som älskar näst intill all musik
o då smittar de ju av sej när de e någe som man vuxit upp med så de e ju allt från 50- tal till de som gjordes igår typ.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mina planer för dagen e inte många, jag ska strax ta o fixa mej lite frukost för de knorrar lite i magen o sen e ju klockan 12.21 så de e väl dags o stoppa i sej någe. =)


Jag ska boka om tvättstugan för jag hade ju bokat den 13-16 men måste ändra om till 16-19 om de går, eftersom ja tror inte ja hinner hem till 13.00 imorron.


Men men nu ska jag fixa de så de blir gjort.


Ha de gött
På återseende





Ont i halsen =(

Alltså suck nu har man gott o drage på sej nån dum bacill som bråkar i min hals. =(
Jag hoppas att de släpper tills på Söndag för att då ska ju med Fritiden o gå på Korpens gå bingo o de vill ja ju inte missa även om de kommer fler ggr.


O sen på måndag så e de ju näst sista gången på gympan o de tänker ja inte missa för allt i världen.
Jag tänker inte snubbla på målsnöret.
Jag ska klara detta även om de e det sista jag gör här i världen. hehe



O på onsdag måste ja ju va pigg o kry för då så ska vi ju åka iväg med båten över till Mariehamn o de vill ja ju inte häller missa för de e ju typ ones in a life time o få åka tsm med jobbt o DC-klubben.

Detta att jag blir typ sjuk lagom tills de e någe kul som händer påminner så mycket om när ja va yngre för då blev jag ALLTID o då menar jag ALLTID sjuk så fort de va någe kul på gång.
O de har ju även mina syskon fått uppleva o de e riktigt förjävligt rent ut sagt.


Som för ca 3år sen ja då åkte min yngsta lillebror på öroninflamation under natten då när han skulle följa med mej hem hit till Timrå, men som tur va så gick de ju bra ändå även om han fick käka ganska mycket alvedon o så fick ja ringa vårdcentralen åt honom dagen efter.

Men semestern för hans del blev till en toppen upplevelse iaf och iår så ska han komma upp till mej igen och jag längtar verkligen och de tror jag han med gör.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Dagen:


Idag så har de vare en skön dag trotts att de har  snöat o regnat hela dagen och min hals jävlas.
Men iaf så har jag jag jobbat vidare på Grekland och det tycker ja e riktigt intresant.

På eftermiddagen så hade vi PF alltså Personalfritt för Harriet va ledig idag och Inger hon jobbade bara halvdag.

Så på eftermiddagen så jobbade vi själva fast vi va ju inte helt änsamna för vi hade ju Dagcenter personalen vägg i vägg o sen så hade vi ju min arbetskamrats assistent inne hos oss.


Men iaf så på eftermiddagen så kollade vi på filmen "Min stora feta grekiska semester"
Och den filmen älskar jag för dels så e den rolig o mycket kärlek både till gupp/person och till historien.

Så den som inte sätt den borde se den.






När filmen va slut så snackade vi lite ganna om den o sen så va de dags och börja runda av dagen.



När ja kom hem sen så fixade ja lite käk när jag hade äte så la ja mej på soffan under min stora rosa filt och kollade på BB och nån stans mitt i så kollade ja på min egna lilla film i drömmarnas värld alltså jag somnade och det va riktigt skönt o slumra en stund.


Efter BB va de dags för min favorit serie Vampire Diaries, den serien och så Revenge e dom 2 serierna som jag tycker bara blir mer o mer spännande för varje avsnitt som går.





Ha de gött
På återseende





DAGENS GODIS

Idag har ja inte käkat någe godis och inte heller köpt någe.

O inte har ja sätt någe ögongodis idag heller. (Inte än iaf men dagen e ju inte slut än)







Ha de gött
På återseende







Halloj!

Idag på jobbet så började dagen härligt för först som vanligt fixade vi fika o efter fikat så följde jag med några av gänget bort simhallen för några simtränar o några simmar.

Jag va en av dom idag som simmade, för jag har ju kunnat simma sen ja va runt en 7-8år då jag gick på simskola i Yxningen som ligger mellan Gusum och Ringarum ca 4 km från där vi bodde i Gusum.

och på simhallen så upptäckte ja att jag har träningasvärk o armarna sen igår.
Men ändå så lyckadess jag simma 31 längder, hade säkert hunne med några till om ja inte stannat för o vila ryggen eller surrat så mycket med Inger våran gruppledare som va där o fottade när dom simtränade.

För som vissa vet så har ja ju ganska svårt o va tyst. =D
Och bara just därför måste surra en massa. hehe

Mamma, syrran o gubben har ju sagt att jag e inte ens tyst när ja sover. hehe



Men iaf för att återgå till de ja skulle berätta så: Efter simhallen så va de bara o knalla tbx på jobbet medans några av gruppen som badade skulle ut o käka på Kina.

Själv så behöver ja ju spara på slantarna och därför så va ju inte jag lessen över att gå tbx till jobbet för jag hade ju ändå en god matlåda med mej med grillat kött o pärskivor o så B-sås.


Efter lunchen o de så han ja inte jobba så själv så mycket för jag hjälpte en av mina arbetskamreter o läsa vilka som anmält sej på Fritiden, så hon kunde klistra dit bilder på dom......Så gör vi för att alla ska kunna läsa vilka som har anmält sej på dom olika aktiviteterna.





Och eftersom jag inte har frågat våra Fritidsledare om jag får visa bild på som då har jag mört över både deras namn och ansikte.

Men vill ändå visa ett tips på hur vårat fritidsblad ser ut.
Och för den som undrar varför det är ett rött papper och inte ett vitt så e för att söndag e en röd dag.




När ja va klar med det så va de dags för fika igen o idag så blev eftermiddags fikat en aning sent eftersom det va bad på förmiddagen och vissa var ute o käkade o sen så va de många som anmält sej på fritiden så de va många kamrater att klistra in.


Jossan min kompis och arbetskompis va så snäll och hjälpte till med att fixa fika idag fast det inte var hennes dag.

Vi alla på jobbet har en egen disk o kaffe dag.

Min dag e på Måndagar.

Efter fikat så blev de lite surr o lite planering eller de va väl inte direkt efter utan under fikat.
O sen så fick vi besök så de med drog ut på tiden.


Idag så fick vi även beskedet att de blir ingen Holmgåg nu pga att de var för få som anmält sej.
Själv tycker ja att de va lite utav dålig stil för de va så många som tyckte att skulle va så kul o ha Holmgång nu på våren utav dom som var med eller var o hejjade på förra året när dom sprang.

men jag ska ska ju även säja de att de va ju även ganska många som skulle på kurs just i samma veva.

Men men vi får väl se om de kanske blir någe till hösten eller om de blir till nästa år.







Men iaf så ska jag iväg o träna ikväll igen, o de ska bli kul för jag ska träna ihop med Julia idag med för jag lovade henne igår.
Kanske ska ja ta de lilla lugna eftersom jag har träningsvärk i armarna.

Men de känns riktigt bra i hälsenan idag med så om ja känner rätt så e de kanske på g o vända nu så det onda försvinner.

E så ursäkta språket men jävla less på att ha ont nån stans, de e en sak o ha tränigsvärk för då vet ja ju att ja har hittat en muskel som ja inte tränat tillräckligt förut så de e ju bara possetivt.


Ne ja ska inte klaga för de finns dom som har de värre än mej. =)






Ha de gött
På återseende







Träning =)

Nu har ja vare iväg på veckans första pass med Cirkelträning o de va riktigt skönt o få röra på dö köttet lite granna, o så fick jag träna ihop med Julia o vi hade lika kul som alltid annars o så lovade ja henne att vi skulle träna ihop imorron med på Anita´s pass med Cirkel även om Åsa min träningskompis kommer, för eftersom det blir mitt sista torsdags cirkel.



Nästa vecka på torrsdag vid 7 tiden så sitter vi på bussen på g hem till Timrå igen, efter lång o härlig eller ska jag kanske säja kort men härlig båtresa.

För de e ju bara en 24 timmars kryssning men ändå, de hinner ju hända en massa kul på dom 24.a timmarna. =)


Men de som e mest sorgligt e att de bara e 2 måndagar kvar. ;(
Sen har man en massa dö tid o slå ihjäl istället o de blir inte lika kul som när man gör de tsm på träningarna. =D


O stackars mej som blir så rastlös när ja inte har något inbokat, men ja får boka med Julia så gott de går så hon o ja kanske kan ta nån promenad eller cykeltur. =)



Men på söndag så ska vi på Korpens Gåbingo med Fritiden o de ska bli kul....
Har velat gå flera ggr men de har liksom inte blive av pga av de ena och de andra.


Men men nu blir de av. =)


Ne nu så ska jag ta o knalla över till gubben o pyssla om honom lite för den stackarn har ont i magen. =(



Ha de gött
På återseende






DAGENS KÖP:

Jag va på ICA o handlade idag o då bidde de fläskytterfilé för att de va billigt o sen så köpte jag en Bollnäsfil o så en Härrgårds ost. =)



Nå annat har ja inte köpt idag. =)


Ha de gött
På återseende





Dagen =)

Måste bara lägga ut detta klipp först om gårdagen 1:a Maj tåg i Norrköping. =)

Du hittar repotaget HÄR!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Idag har de vare en ganska konstig dag för min del.
Eller snarare den va inte som den brukar på onsdagar.


För idag så va båda våra gruppledare på jobbet och i vanliga fall så brukar den ena va ledig o den andra va på kommun o jobba.
Men de funkade ju ändå att ja dom där. hehe

Men jag tycker ändå att dagen har gott fort vilket jag tycker ha vare jätte skönt.


Imorse när jag cyklade till jobbet så hade ja smått ont i hälsenan eller jag har ju haft ont i den sen i vintras då när ja fick för mej att sätta inläggssulor i mina gamla skor för att göra de mjukare för fötterna.


Men iaf så började jag få ont i hälsenan men just idag efter en stund på jobbet så bara släppte all o de känns så skönt i hälsenan alltså de e som om värken bara släppte o försvann, så jag hoppas att de håller i sej.

Så idag på träningen när jag kommer till stationen där vi ska hoppa hopprep så tänker ja ta de lilla lugna så de inte kommer tbx för de vill ja inte!


Nu e de ca 45 min kvar innan min kompis Julia kommer o hämtar upp mej.
För hon ville me gå på Cirkelträningen idag. =)







Nu idag e de exakt en vecka kvar tills vi ska åka med buss ner till fjollträsk (STHLM) och sen vidare med båt över till Mariehamn.
det ska bli jätte kul och ja e så förväntans full ungefär som ett barn på julafton hehe.


Dels e ja så förväntansfull eftersom det är min första gång som ja ska få åka stor båt.
O sen så blir de min första gång utomlands inte för de e så långt utanmför Sveriges gränser men ändå för mej e de stort o få se en del av det land min pappa kommer ifrån.


Pappa föddes i Finland men flyttade till Sverige med sin mamma alltså min farmor när han var 13år gammal, så man kan väl nästan säja att han e mer svensk än finsk men ändå.


Själv kan ja ingen finska för jag har aldrig brytt mej nå särskilt i att lära mej språket eftersom ja ändå inte har nån att prata finska med eller snarare hade, på jobbet finns de ju 2st som kan finska.

Eller jag ska inte ljuga jag kan ju ett par ord på finska men dom ska vi inte ta här. hehe






Ne nu ska jag ta o göra något vättigare som typ sitta fejjan o smurfa. haha


Ha de gött
På återseende





DAGENS DROG:

Hmm, de måste va mitt te som jag drack till frukost.
För jag dricker te nästan varje dag till frukost o sen på jobbet så blir de ju 2 koppar till.


Men när ja e ledig så blir de bara 0-1 kopp om dagen minst.





Ha de gött
På återseende





Hej hopp!

Idag e de 1:a Maj och idag är det 4:a år sen som jag o Danne flyttade till varsin lgh efter att ha vare sambo då i 3år.

O det är över 1 år sen vi gjorde slut och bestämde oss för att bara vara vänner istället eftersom vi inte kom någon stans utan snarare att vi gled ifrån mer o mer.

Men idag så umgås vi nästan dagligen och vi trivs med läget.


Annars idag så blir de lungt, men vi ska grilla lite senare sen, årets första kålgrillning.
O de ska bli gott de.


Blev så sugen på grillat igår när jag såg dannes jobbarkompis bild på fejjab igår.



Denna bild va de jag såg på fejjan.


O då ville jag pröva och göra det samma med pärerna men att ha grillat till o så rödvinssås.
De e så att det vattnas i munnen.



Så nu ska jag bara uppdatera här lite snabbt o sen så ska jag upp på ICA Andessons en sväng för vi upptäckte att vi har slut på grillolja.
och så hade vi ingen vanlig olja hemma heller så vi kunde fixa egen. :(

Men inte e jag lessen för de för då får jag mej en promenad. =)


O idag e de ingen träning heller eftersom det e 1:a Maj och röd dag.
Men imorron e de träning igen o de ska bli så gött.

Tyvärr e de bara några ggr kvar nu sen e de uppehåll i några veckor innan sommargympan kör igång, men då e de bare en gång i veckan.

Men de e ju bättre än inget.
sen får jag flörta med mina vänner o se om dom har tid, lust och ork o kanske ut o gå eller någe eller om jag kan få tummen ur röven på gubben så vi kan gå ut o gå. haha

Nu va ja inte snäll ja vet...=P




Igår va de Valborg me ingen brasa för min del eller jo om man räknar dom jag såg på bilderna som några av mina kompisar på fejjan lagt upp. =)
Men de bidde några glas vin igen men jag blev inte full eller någe men snarare väldigt trött, som alltid när jag dricker alkohol.


Men ja e riktigt pigg idag o så fick ja ju sovmorron fram till 09.40 o de va riktigt skönt de.

Annars så brukar ju vakna så tidigt o de e störande när man e ledig.





Ne nu har ja inte tid med detta.


Ha de gött
På återseende





RSS 2.0