Hallå i stugan

Sitter just nu på jobbet o bloggar lite, har inget annat vättigt för mig o de e ju lunchrast ännu...
Har inge vättigt o skriva om men ville ändå slänga in ett litet inlägg i brist på annat...
 
 
Hade iof inget o skriva om går heller så därför gjorde ja inget inlägg.
De som hänt e typ det samma eller inte igår då, då vi bara gick halvdag för våran personal och dagcenterpersonalen skulle ha APT så då fick vi gå hem o inte va ja jätte lessen för de för ja tycker de e skönt o bara få gå halvdag ibland men dock tycker ja de va tråkigt att vi inte fick veta tidigarwe för då kanske ja hade kunnat träffa min kontaktperson men eftersom ja trodde de va heldag så tänkte ja de att de skulle bli så få timmar o göra någe på för jag skulle på vattengympa igår...
Men nu hade ju hon redan hunne o planera annat för den dagen så då kunde vi inte träffas.
 
De e ju skollov nu så därför får ja va på jobbet istället....
 
 
Idag på jobbet e de väldigt lungt även fast 2 av mina arbetskamrater som oftast har "Hemmadag" på ondagar jobba idag för deras personal hemma e lediga under dagen idag...
 
De som jag har gjort idag e o vare o handla lite granna till grejer som vi ska fixa till julmarknaden som vi ska ha...o så har ja kopierat till Fritidsbladet...
 
O nu så ska jag ta och avrunda här för jag o Inger (våran gruppledare) ska åka in på Birsta och handla en födelsedagspresent till min arbetskamrat som vi ska fira på måndag här på jobbet.
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 

Dagens ......... =)

Idag så har dagen rullat på i ganska så rask fart... dagen började som vanligt 07.00 när klockan ringde o de va bara o stiga upp o mörda klockan, tända lampan o höja volymen på radion så ja kunde höra nyheterna.
 
Sen när de va slut så lyssna ja på stadskampen eller va de nu de e som kallar de för Rix morron zoo
När dom slumpar ut en stad som får ringa in o tävla eller snarare att en person från den staden får ringa in och tävla o vinna pengar.
 
De e ganska så intresant faktiskt,...men efter de så e de bare o kliva upp ur bingen o starta dagen.
O de gör ja genom o mata mina katter eller ja ger dom mat o så får dom äta själva haha
sen käkar ja frukost o sen hoppa i ytterkläderna o knalla iväg på jobbet.
 
 
O denna dag bjöd på först lite morron fika o sen gick vi igenom dagårdningen till Dc-klubben sen så gick ja o 2 till ner på swedbank o hämtade nya vardags kalendrar för nästa år o jag diggar dom helskarpt alltså vardagskalendern men de bästa av allt e ju att dom e gratis =P
 
När ja kom upp igen på jobbet så satt ja o fyllde i när alla ja vill komma ihåg när dom fyller o annat vättigt som återkommer varje år...
 
 
 
Sen va de dags för lite lunch o efter lunchen så gick ja o mina kompis Jossan bort på vetrenären för o köpa foder till min älskade Lucaz som har problem me magen.
 
På vägen tbx så blev de ett stopp på posten för o hömta ut ett litet paket.
Upp på jobbet igen för o ha Dc-klubb möte o visseverse....
 
sen efter mötet så fick ja o en av mina arbetskamrater lov o gå ner på IB (Inbetween) för o kolla när ena våran gruppledare gick mennekäng för New fachion (?)
 
Sen va de upp på jobbet efter en stuund o så tog ja de ganska så lungt fram tills de va dags o gå hem...
 
 
 
O nu sitter ja här o med undantag för några minuter o fixa käk,mm så har bänkat mig här...
Men snart ska ja hoppa i mina ytterkläder o knalla iväg på träningen...
 
 
Ha de gött
På återseende
 
Glöm inte o kika in mina bilder på Instagram "Muppmupp85"
 


Letsmodevisning

Igår så va ja in på Birsta och Birsta Cyty för o kolla på Letsmodevisning med det menas alltså att dom hade modevisning med kända dansare från tv så dom visade både dans och modevisning.
 
Dom som dansade / Visade upp kläderna var Cecilia Ehrling, Jonathan Näslund, Tobias Brader, Björn Törnblom, Oksana Spichaks och Jeanette Carlsson.
 
De va första gången som jag åkte in på Birsta just för att kolla på något av deras evenemang, men de va ju inget jag ångrar för de va riktigt kul.
 
 
Men när man ändå skulle in så passade ja på o fixa ett par ärenden me o då träffade ja på Cathrin som har vattengympan på tisdagarna eller inte varje tisdag nu för tiden utan hon turas om med 2 andra.
 
O då när modevisningen va så såg ja en annan som brukar gå på vattengympan.
Så ibland kan man träffa/se några "kändisar"
 
 
 
Men en sak som e ganska så typiskt mig e att när jag va på väg upp till Coop så mezza ja samtidigt me gubben o så hade ja solen i ansiktet så ja kolla inte riktigt vart ja gick vilket var ganska så dumt för dels höll ja på o gå in i en bil men han precis o parera innan ja skulle krocka me den men fel o kolla upp ibland för vips så drog ja skallen i en av skyltarna där vid IKEA men de blev ju ingen jätte smäll för ja hade ju huvudet böjt, men hade ja inte haft de så hade ja fått skylten i pannan. haha de ända ja sa va aj o så gick ja vidare, men undra va folket tänkte dom som såg mig. Själv kan ja ju inte låta bli o skratta när ja e så jäkla klantig.
 
 
 
 
Men iaf de va ju inte de enda missödet som hände denna dag utan när ja skulle hem så kolla ja tidtabellen för bussen o så skulle den inte gå längre än till Timrå Centrum så då kände ja de att ja inte skulle orka gå den lilla sträckan hem från centrum men som tur e har ja ju färdtjänst så då ringde ja dom men så kom de 2 taxibilar men ingen av dom skulle ta mig hem så då ringde ja färdtjänst igen o dom bad mig vänta o så slog de ifrån o ja ringde upp igeno samma visa denna gång men 3:e gången ja ringde så sa hon ja prata me att de skulle komma en bil men då hade ja ju väntat 20 min men iaf de gjorde ju inget att ja fick vänta för den som körde bilen va en riktig pratkvarn men en riktigt trevlig sådan.
 
Vi prata om de mästa allt från fiske till släktforskning till jakt så vi han o prata ganska mycket innan ja va hemma. =)
Tycker att de e kul när de finns pratkvarnar till chuförer för de e ganska så tråkigt o åka me någon som inte vet va dom ska säja eller så för då blir ju ja me som en mussla o bilfärden blir ganska tråkig.
 
 
 
 
 
Men idag så blir de en mycket lugnare dag, för ja ska iväg sen till en arbetskamrat med Fritiden och spela Bingolotto o ha de trevligt.
Inte för att ja tror att ja ska vinna någe för ja vet inte hur många bingolotter ja har köpt men ingen vinst så ja har ju inte så stora förhoppningar idag om vinst...utan ja tycker mest att de ska bli kul o få va me mina arbetskamrater o så våra goa fritidsledare som jobbar ikväll =)
 
 
 
Ne nu ska ja se på reprisen av "Hela Sverige bakar" på tv4 play
 
 
 
Här kommer ett bildspel från Letsmodevisningen igår:
 
 
 
 
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 

Ett snöigt landskap

Idag när klockan ringde så va ja uppe i taket o vände för ja blev ganska rädd när den ringde, de e inte ofta som de händer men men ja va väl inne i nån mysko dröm eller någe.
 
 
Men dagen har annars rullat på o de blev storstädning på jobbet idag sp mkt till jobb blev de inte, men de va väl beövligt att damma av hyllor o plocka iordning för vi tyckte att de såg ganska så rörigt ut..
För Tallkotten har ju inte speciellt stort utan de e som ett vardagsrum ungefär som vi stuvat in oss i..hehe
 
Men som tur e så e vi ju inte alla i detta rum utan vi har som ett litet rum med som jag o 2 till har våra arbetsplatser...förra stället vi var på där va de mkt större för där hade vi ju hela källaren numera e de ju RSMH som håller till där.
Visst lite kan ja sakna de stället men samtigt så e de väldigt bekvämt där vi e nu även om de e ganska trångt... som nu slipper vi ju gå ut varje dag när vi ska in till DC (Dagcenter) o käka mat...
Utan nu går vi ju bara genom "Förådsgatan" som vi kallar de gången genom förrådet. =)
 
 
Men iaf så på eftermiddagen så blev de ju även städ av dessa toaletter igen...
Undra vilket år vi kommer o få en städerska.????? Tyvärr så glömde dom ju o tala om de för oss.
 
Visst de funkar ju ganska bra nu me men de känns som om vi inte riktigt hinner me oss...speciellt nu när de börjar närma sig jul o allt o vi ska börja o planera och sätta igång med pyssel inför julmarknaden för vi har typ bara en månad på oss sen e de dags.
 
Vi har ju påbörjat lite granna men vi e ju långt ifrån klara.
 
 
 
 
 
 
Men iaf vid lunch tiden idag så började de o små snöa, o jag ska ju erkänna de att ja e ju inget fan av snön eller jag avskyr den ju inte men ja tycker de bara e jobbigt eller mest för mina stackars små arma fötter för eftersom de blir så knöligt med snön så får ja ju så stans ont i tårna o fötterna.
de e den största nackdelen med o ha snea storstår iaf enligt mig.
 
 
När ja skulle gå hem idag så hade de säkert komme 2-3cm me snö..
Detta e inte den första snön som kommer iår men den första som stannat kvar. =)
 
 
A just de får ju inte glömma o säja de att min kära arbetskompis / kompis visade mig hur man kunde fixa olika tecken på datorn genom o bara använda Alt och så knappa in siffror..
 
 
Som typ Alt och 254 så blir de denna ■
De e bara o pröva sig fram så får man olika figurer eller bokstäver...
(Det där med sifforna funkar bara om man har numpad på sin dator)
 
För nästan en vecka sen så skrev ja till mina vänner i Titanix o nu har ja fått svar från Maria som e sångare i bandet...Blev så gld över detta svar så ja måste få visa alla som läser min blogg =)
 
 

 
 
 
Lunchtid när de hade snöat en liten stund
 
 
 
 
 
 
Nu e Timrå Torget klart eller bara lite småfix kvar 12-10-26
 
 
Timrå Torget 12-10-26
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
Glöm inte o kika in mina bilder på Instagram "Muppmupp85"
 
 
 


Cirkelträning

Idag så har ja vare nästintill som en zombie på jobbet för de bidde lite för sent innan ja kom isäng igår, men men ja har ju bara mig själv o skylla.
 
Men iaf så har de ändå gått ganska bra o jobba inte för att ja jobbat särklilt hårt då men ändå...
jag satt vid min dator o kolla igenom lite granna av de ja skrive om grekland...men han även o spela ett parti med "Skipbo" men de tog en stund innan ja fatta hur man spela för de va ju ett tag sen sist så ja fick friska upp minnet lite granna, visst ja försökte kolla instutionerna men eftersom de står på engelska så ides ja inte o ens försöka läsa igenom utan ja pula på där i spelet men kom på ganska fort hur man spela...
 
 
 
Kommer man bara på hur man ska spela så e de ett riktigt kul spel o de finns både som "vanligt" kortspel och som data spel.
"Uno" e oxå ett spel som gillar men som va evigheter sen som ja spelade.
 
 
Men iaf  när ja va på g hem från jobbet idag så mötte ja mina kompis/arbetskompis som va på g hem från sin promenad, så då stanna ja lite o surra me henne innan ja traska vidare hemöver... du kan läsa hennes blogg HÄR
 
 
Hon o några till av mina arbetskompisar har ju lyxen att få ha "hemmadag" på onsdagar medans en annan får gå på jobbet...och onsdagarna e en dödag på jobbet om ja säjer så...så ja hoppas innerligt att ja får en praktikplats på dagis men som de ser ut just nu så ser de ganska mörkt ut o blir de tvärnit där så får vi leta nån annan stans om en praktikplats...
 
Jag har tisigare haft praktik på Hundsimmet i Tallnäs i ca 3år en dag i veckan o sen va ja på Hunddagiset i några månader sen va hon tvungen o stänga igen pga av olika orsaker =(
 
O nu så e ja utan praktikplats o de känns tråkigt för ja tycker de e skönt o få komma "ut" en dag i veckan på en annan arbetsplats...visst ja går i skolan en dag i veckan men de e inte samma sak som o va på en annan arbetsplats.... o får vi nu tag nå ställe så ska de ju hälst va innom Timrå kommun iaf
 
O ja vill absolut inte jobba i en affär eller någe sådant för de e inte min grej helt enkelt utan de ja kan tänka mig e o jobba med människor eller djur............
 
 
 
 
Annars idag när ja kom hem från jobbet så har ja bara fixat mat o sen sutte vi datorn en stund innan de va dags o dra iväg på cirkelträningen mitt sista träningspass för denna vecka....
Har varken osk eller lust o gå på cirkelträningen imorron på Böle skola.
 
Tycker nästan att de räcker med gympan på måndagar, vattengympa på tisdagar o så cirkelträning på onsdagar.
 
 
O e de nu någon som känner sig sugen o börja o träna så kan ja varmt rekomendera korpen här i Timrå för vi har världens underbaraste ledare som e skojfriska och pigga o glada.
 
Vill du veta mer om dom så kicka HÄR så kommer du in på deras hemsida
Dom finns även på facebook.
 
 
 
Ne nu har ja inte tid eller lust o sitta här mer för ja ska käka lite kvälls fika o sen glana på dumburken innan Zzzzz
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
Glöm inte o kika in mina bilder o följa mig på instagram "Muppmupp85"
 
 
 

 

Skolan

Idag så har ja vare på skolan som alltid eller iaf nästan alltid på tisdagarna.
O lika kul va de idag som alltid.
 
Har sutte vid datorn idag och jobbat i ett program som heter publicher och de e riktigt kul för nu har vi gjort oss en varsin almanacka till nästa år med bilder som vi själva valt ut..jag valde bilder som ja själv har knäppt o de va ju inte det lättaste att få dom att passa i mallen.
Men till slut så lyckadess ja få till bilderna till rätt storlek o de..
 
 
 
När vi satt o diskuterade lite granna förut om dittan o dattan så kom vi in på samtalämnet om vattengympan för Pia (min lärare) va sugen o pröva på nästa tisdag  för då e de ju skollov o de.
Så skojade hon till de o sa att hon skulle skaffa ny baddräckt en rosa sådan o så fin badmössa med blommor o så badskor me rostter på o så lösnaglar på de...o de fick mej direkt att tänka på våra Svenska hollywood fruar haha
 
Alltså gu va vi gapskaratta alltså...o då sa ja de att kommer du i den utstyrseln då känner inte ja dig då vet inte ja vem du e....haha
 
medans ja sitter här o försöker förklara hur jäkla kul vi hade de åt de där så kan ja inte låta bli o små skratta för bilden ja fick i skallen såg ju heöt jäkla knäpp ut..
De e ju tur att ja vet hur Pia är o att hon aldrig skulle komma till simmhallen eller nån annan stans klädd sådär eller på någe konstigt vis om de inte vore maskerad förståss..
 
 
 
Ett litet smakprov på Almanackan som jag gjorde idag
(det jag gjort me den e att byta bakrundsfärgen på datumena och bytt ut fotona)
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 



Stackars mina kamrater

Idag tycker ja riktigt synd om mina kamrater på gympan för jag har nyss käkat Makaroner med bacon och Vitlöks crame fraiche. mohahahahaha
 
 
 


Imorse när klockan ringde så va ja ganska pigg för ja kom isäng redan vid 22.30 igår men ja släckte inte ner förrens klockan va runt 23.00 för ja låg o spelade wordfeud.
 
Annars på jobbet idag så har de rullat på i lagom fart...har inte gjort någe speciellt som ja behöver skriva om utan de e typ desamma som nästan varje dag sitta vi datorn o jobba o sen städ av dessa toaletter..
 
Dom har pratat om att vi ska få en ny städerska men tyvärr glömde dom o tala om VILKET ÅR haha
 
Så tills den dagen så får vi städa själva i den mån vi hinner me...
 
 
 
Hmm idag blir oxå ett kort inlägg för ja har inte så mkt o skriva om....Inget intresant iaf...
 
 
Jo just de kna ju iaf  säja de att igår när ja va in på Birsta en sväng så köpte ja "Heel wedge" heter de som man lägger i skon och sen dess har ja inte haft speciellt ont i hälsenan o de känns underbart.
 
 
 
 
Sånna här.....
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
Glöm inte o kika in mina bilder på Instagram om du inte rdan gjort de ;)
 
"Muppmupp85"
 
 



Go morron!

Idag e ja inte speciellt pigg av mej men de kan ju bero på att ja kom isäng så jäkla sent även om ja somnade till på soffan en stund så e de ju inte samma sak som när man ligger i sängen för o sova för natta.
 
 
Så idag känner ja mej ganska slut i kropp o knopp me, men de får ju inte hindra för att ja ska dra på Birsta en sväng för ett pra små ärnenden...
 
Mina plander för dagen annars e inte många..
De blir väl som vanligt nån film till kvällen innan sovdags
 
O så har ja o gubben tvättstugan idag 19-22 o idag e ja verkligen i behov av o tvätta för de känns som om alla mina kläder ligger i tvättkorgen, inte för att de riktigt e så men nästan iaf.
 
 
 
Hmm idag blir de me e tt kort inlägg för ja har inte så mkt ork eller lust o sitta vi datorn....
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 


Ingen ork

Idag så har ja praktiskt tage legat på soffan nästa hela dagen har stundvis sutte vi datorn för ja har kollat på repriserna av "Det okända" och "Hela Sverige bakar".... 
 
Men sen när ja hade kollat klart på de så la ja mej på soffan för ja tänkte kolla på "CSI" men de bidde inte så då jag fatnade i reprisen av "Nybyggarna" de va ganska spännande.
Men sen så ringde min kära storebror så då fick ja lite energi för o ta hand om disken som legat ett tag nu..
 
Men nu så ska ja ta o hoppa in i duschen om ja inte kanske lägger mig i badet en stund men de e sånt som märks..
 
 
 
Så idag har ja typ inget vättigt o skriva om, för ja har inte haft ork eller lust me någonting rent ut sagt.
 
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 


Slitsam dag =)

Eller inte alls typ, tänkte på rubriken...
 
Idag på jobbet så har de faktiskt vare en lugn dag, tror vi alla var ganska så trötta efter igår när vi hade Socialtjänstens dag på Vivansborg.
De blev en lyckad dag.
När ja kom hem  igår så va ja så slut i kropp o knopp att ja la mig på soffan och somnade nästan på en gång.
 
 
 
Idag så va ja ganska så trött så ja har mest tage de lilla lugna.....
På eftermiddagen så blev de städ av toaletterna igen...men iof ja ska inte klaga för ja har ju typ sluppe undan hela veckan pga de ena och de andra så de har helt enkelt inte hunnits me.
 
 
På lunchen idag så va ja ute me några kompisar o käkade på Tik´s Thai mat o där käkade ja 4 små rätter o ja åt så mkt att ja nästan fick ont i magen efteråt för de va så jäkla go mat.
 
 
Efter jobbet så drog ja på Birsta o handlade mat, så nu i helgen så tänker ja inte göra ett skit (tror ja) haha
iaf så tänker ja sova så länge de bara går imororn bitti om ja ens kommer o kliva upp ur bingen hehe.
 
 
 


 
 
 
 
 
                   
 
 

Lite bilder från igår och idag =)
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
Kika gärna in mina bilder på Instagram "Muppmupp85"
Om du vill så så följ mej gärna =)
 
 
 

 

Halv dag =)

Idag så jobbade ja bara halvdag o de känndes så underbart att få gå hem tidigare från jobbet.
Fast på jobbet idag så har de ju ändå vare lungt för på förmiddagen så tog ja hand om disken, o efter de så tog ja de lite lungt innan de va dags för fika o efter fikat så nån gång så gick ja o Inger våran gruppledare ut på en liten promenad och plockade in skyltarna från "Ett friskare Sverige / Ett friskare Timrå"...
 
 
O de gick ju ganska fort de o när vi kom tbx så va de dags för lunch o lite rast innan min underbara vän Ullis ringde o sa att hon va på g för hon o jag o hennes mysiga vovve Mr Jenkins skulle ta en skön promenad i regnet på eljuspåret...o spåret va ju inte de bästa me tanke på att nu har regnat i ett par dagar.
Men men de e sånt man får ta ibland.
 
Efter promenaden så åkte vi hem till mej o tog ett par koppar te o surrade en del innan hon o Mr Jenkins (hunden) skulle åka hem o fixa lite mat till familjen.
 
De värsta eller värsta o värsta e de väl inte men iaf de e att tiden går FÖR  fort när ja e me henne.
Vi har så mycket att surra om jämt o då surrar vi om allt mellan himmel o jord. =)
 
 
O efter att dom åkte hem så fixade ja lite käk till mej själv o så kokade ja lite fisk åt min älskade kisse Lucaz. O så har ja sutte vid datorn, kollat på reprisen av "Revenge" så nu längtar ja tills imorron kl 21.00 så ja får veta mer av vad som händer....jag tycker att den serien e sjukt spännande o man vill bara vet mer hela tiden o den där timmen bara flyger iväg.
 
De e en av dom få serierna som ja kan tänka mej o köpa på DVD sen. =)
 
 
 
Ne nu ska ja slänga mej på soffan en stund innan de e dags o göra sej iordning för avgång mot Cirkelträningen.
 
HÄR Kan ni lyssna på när jag och Inger var med i radio Västernorrland P4
 
Ha de gött
På återseende
 
Glöm inte att följa mej på Instagram "Muppmupp85"
O vill du inte följa mej så kan du iaf kika på mina bilder  ;)
 
 


Snöblandat regn

Idag så har vi haft snöblandat regn hela dagen...inte speciellt kul me snö än iaf, tycker att den kan få vänta nån månad till.
 
 
O ikväll så har ja ingen o åka med på vattengympan så då måste ja ta cykeln i detta mysiga väder =S, hade ja kunnat så hade ja tage bussen bort istället men som vanligt så ska ju inte bussarna passa in me tiden på träningen. 
 
 
Men iaf annars idag så har ja vare på skolan som vanligt på tisdagar men idag så hade ja prov i engelska o enligt min mening så gick de sådär men enligt min Pia min lärare så hade de gått ganska så bra ändå.
Så vi får väl se va ja får för betyg sen...
 
 
 
 
Uch har hjärnsläpp för ja kommer inte alls på någe vättigt o skriva här idag så detta får bli ett kort inlägg...
 
O imorron så blir de en härlig dag på jobbet för jag ska bara jobba halvdag sen kanske de blir promenad med bästa Ullis i spåret men om de e allt för taskigt väder så blir de en kopp te o en massa surr i mitt kök imorron...men de går lika bra de för när man e me henne sp flyger tiden bara iväg......
 
 
På torsdag så e de Socialtjänstensår på Vivansborg hela 10-15 så då lär man ha fullt upp. =)
 
 
Ne nu ska ja göra nå att ovättigt haha
 
Ha de gött
På återseende
 
 
Glöm inte att följa mej på instgram "Muppmupp85"
 
 


Regn o rusk men solsken i mitt <3

Idag när ja skulle gå till jobbet så regnade de o inte så lite heller, men va gör de när man har go musik i örona medans man promenar i detta regn väder.
 
 
När ja va vid köks johan så mötte 2 av personalen från DC (Dagcenter) för då skulle dom sätta upp skyltar till stora promenadslingan"Ett friskare Timrå / Ett friskare Sverige"
 
O när ja va nästan framme vid jobbet så mötte ja en solstrålen Camilla. =)
Varje gång ja träffar eller möter henne så e hon alltid som en solstråle som alltid får en o bli glad =).
 
 
Men iaf när ja kom på jobbet så va de ganska lungt för våran personal skulle ut o sätta upp skyltar till lilla promenadslingan"Ett friskare Timrå / Ett friskare Sverige"
Så jag tog hand om kaffe o disken på morronen så vi väntade in att dom skulle komma tbx......
När vi hade väntat länge o tänkte att nu orkar vi inte vänta längre så kom just in så vi kunde fika tsm.
 
 
Efter lunchen så gick ja och min kompis den långa promenadslingan"Ett friskare sevrige / Ett friskare Sverige" medan dom andra gick den korta promenadslingan"Ett friskare Timrå/ Ett friskare Sverige".
 
När ja kom tbx på jobbet så tog vi de lite lungt, o sen va de dags för Ragna att komma från Biblioteket o läsa för oss men ja ville inte vara med o lyssna, jag hade bara ingen lust så jag va kvar inne på Tallkotten.
 
När vi hade sutte o jobba en liten stund vi som var kvar inne på Tallkotten så kom de in en snubbe som var från Sveriges radio och ville intervjuva mej och Inger angående "Ett friskare Timrå / Ett friskare Sverige" eller mest just om motion osv.
 
Så idag nån gång efter 15.00 så skulle de sändas, sänds just nu 16.38 =)
ohh gud va ja tycker att ja låter löjlig när nån spelar in vad ja säjer...
 
 
Lagom tills den där snubben hade gått så kom Erika från kyrkan in till oss och hälsade på..
Erika är min konfirmationspräst och vän så hon brukar kika in lite då o då när hon e mitt emot o jobbar.
O de e alltid lika trevligt när hon kommer och hälsar på oss, för hon e oxå en sån där solstråle som oxå kan få en o le o bli glad. =)
 
 
Så jag kan säja att ja har många vänner som är som riktiga Solstrålar =)
 
 
 
Ne nu måste ja fixa något att äta för ja ska iväg på gympa om några timmar för hälst ska man ju käka minst 2 timmar innan träning för att maten inte ska åka jojo i magen. haha
 
 
 
 
 
 
Min kompis Jossan e de som håller i masken HÄR kan du läsa om henne 
 
 
Östrands fabriken


 
 
 
 

 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
Glöm inte att följa mej på Instagram "Muppmupp85"
 
 


Helg

Nu e de äntligen helg o ja klev inte upp ur sängen förrens 10.15, de känns så underbart att få sova så länge på helgerna.
 
O så har ja inget speciellt inbokat utan ja tar dagen som den kommer.
 
Igår på jobbet så fortsatte vi med det sista inför Socialtjänstens dag på Vivansborg..
Så den som e sugen på o komma e välkommen mellan 10-15
 
Du kan läsa mer om det HÄR
 
 
 


 
 
Inne på Vivansborg, Här var det en gång Bio o här där ja har fotat stog då biljettkiosken
 
 
Dåvarande ingången till bion
 
 
Här är gamla Biostolarna, sista bion som ja såg på Vivansborg är "Ett öga rött"
 
 
 
En gammal reseption
 
 
 
Mathiss
 
 
 
Detta märke sitter på en av dörrarna
 
 
Klotter
 
 
Timrå Torget 2012 - 10 - 12
 
 
Timrå Torget 2012 - 10 - 12
 
 
Timrå Torget 2012 - 10 - 12
 
 
Timrå Torget 2012 - 10 - 12
 
 
Timrå Torget 2012 - 10 - 12
 
 
Vi på Tallkotten hade hand om disken igår
 
 
En liten bild på mej från igår 12/10
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
Glöm inte att följa mej på Instagram "Muppmupp85"
 
 
 



Borttappad rubrik

Som rubriken lyder så e min rubrik borttappad eller glömd kan man säja för när ja va på g hem från jobbet så hade ja en bra rubrik på hjärnan som ja tänkte skriva men nu när ja väl sitter här så har ja glömt va de de va ja skulle skriva för rubrik hehe
 
 
Men iaf idag på jobbet så har ja vare ganska så trött, men de kan ju bero på att de så mkt just nu o man ska hinna med allt tills på måndag då allt startar. =)
Ja, schemat kan du/ni läsa på förra inlägget.
 
Så idag har vi palnerat och fixat en del med det som komma skall nästa vecka.
Men imorron så tror ja de blir ganska lungt för det mesta e klart.
 
 
Nu kom ja på va de va för rubrik ja skulle ha "Nästan helg" hehe
Men nu får de va som de e för ja orkar inte ändra. =P
 
Nu såhär på kvällskvisten så fick ja fin besök av Ingela och Therese för dom kom o lämnade dom sista grejerna till klöspelaren....sen blev de lite surr o de...
 
 
Tyvärr blir de ingen träning för min del ikväll eftersom ja behöver vila hälsenan tills på måndag.
Vill ju inte att de ska bli sämre igen nu när de nästan e borta smärtan alltså.
 
Men ja känner smått abstinens att ja inte va o träna igår o så inte idag, ja som e van vid att träna minst måndag, tisdag o onsdag.
De e nästan att ja känner att de kryper i kroppen för ja vill göra någe o ta i med kroppen ta bort all överskotts energi som ja har.
 
 
Men men sånt e livet ibland....
Ja får ta nya friska tag på måndag igen o då e de Bästa Pia & Camilla som e ledare o dom e de full fart på. =) o sen får ju en annan får ju göra så gott man kan för o hänga me...
 
Men kul har man alltid på deras pass eller iaf har jag de =D
 
 
Hmm, nu kommer ja inte på mer o skriva så då får de va =P
 
 
 
 
Några stycken bilder jag knäppte imorse när ja gick till jobbet
 

 
 
En "låt" som man bara inte kan låta bli o gilla haha
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
Glöm inte att följa mej på Instagram "Muppmupp85"
 
 
 


Trötter

Idag har ja vare som en zombie på jobbet för ja e så jäkla trött..
Träning o sen kväll e ingen bra kombination har ja just komme på haha.
 
Men iaf så har dagen endå gått ganska så fort tycker ja, även om de ja gjort har gott i slowmotion hehe
De ja gjort på jobbet idag e att tage hand om den lilla disk vi hade, o så va ja nere på Domus (nuvarande Coop Konsum) en sväng o pantade lite flaskor o så köpte ja lite frukt tills imorron.
 
Längtar tills de blir fredag eftermiddag dels för att ja vill ha helg o dels för att nästa vecka händer de mycket roligt.
 
Måndag / Tisdag = Ett friskare Sverige/ ett friskare Timrå / Gympa på kvällen
Tisdag = Skolan o prov i engelska för min del / Vattengympa på kvällen
Onsdag = Halv tråkig dag på jobbet, Efter jobbet en go prommis me bästa Ullis / Cirkelträning på kvällen
Torsdag = Socialtjänstens år/dag på Vivansborg
Fredag = Ganska lugn dag
 
Så nu e de mycket palnering som händer på jobbet så att allt ska vara klart tills nästa vecka så de flyter på o inget oförutsätt händer. =D
 
 
Ne nu ska ja slänga mej på soffan en stund tror ja.
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
O glöm inte att följa mej på instagram "Muppmupp85"
 
 
 


Hallta Cattis

Idag så ringde klockan som vanligt 07.00 och ja önska att ja hade kunnat mörda klockan från sängen för ja va så jäkla trött o ville inte alls kliva upp ur den varma härliga, underbara säng.
 
 
O igår på träningen så fick ja först smått ont i hälsenan men när de va nån låt kvar så va de ren pina för min kära hälsena =S så idag så har ja vare hallta Cattis hela dagen o ja e inte bra än men mkt bättre iaf så idag ska ja på Vattengympan men imorron så skippar ja Cirkelträningen så får min stackars hälsena vila lite granna.
 
 
Men iaf så tänker ja skrota mina gympa skor ja har för ja tror dom e boven i dramat när de gäller mina kära hälsenor så nu e de på tiden att ja införskaffar mej ett par nya dojjer.
 
Att ja jämt o ständigt ska få problem med dessa förbaskade skor o då spelar de ingen roll om de e vanliga skor eller gympa skor... har alltid haft problem me dess skor enda sen ja va liten, för går dom inte sönder innom ett ½år så får ja ont av dom..
 
 
Men iaf så gick de ju ganska så bra på jobbet iaf idag även om ja halltat fram..
men ja har vare mest stilla sittande idag för o vila senan.
 
 
O så fick vi finbesök idag med utav bästa Ullis som va in med några donationskort som hon hade hämtat ut på apoteket idag, för hon har stått på torget i stan idag o delat ut donations kort.
 
Så efter att ja själv funderat fram o tbx genom säkert några år så har ja bestämt mej att när ja kilat vidare (dött) så ska ja donera mina organ med undantag för mina ögon o min hud.
 
Vill du själv gå in och anmäla dej själv som donator så klicka HÄR så kommer du in på sidan där du kan anmäla dej.
 
 
 
 
Ha de gött
På återseende
Och glöm inte att fälja mej på Instagram "Muppmupp85"
 
 

 
 

Fin besök

Idag på jobbet så fick vi besök på jobbet av bästa Ullis o hennes gudson o de va riktigt mysigt de.
Hon bjöd på fika och så surrade vi en hel del o så bestämde hon o ja en promenad dag så nu hoppas ja att inget oförutsätt händer.
 
Efter fikat så kollade jag o Harriet igenom mina papper om Grekland o jag fick möblera om lite granna i texten men de e ju så när man hämtar fakta från olika ställen....
 
Efter lunchen idag så va de dags o städa toaletterna igen vilket ja e så less på o göra, så nu längtar ja verkligen tills vi får en städerska som tar över detta skitgöra haha.
 
 
När ja va klar me detta skitgöra så hjälpte ja min arbetskamrat me lite me databasen när vi gjort de så va de dags för kalas för henne för hon fyllt år.
 
 
Sen ja kom hem har ja sutte vid datorn och lyssnat på musik, lyssnat mycket på Stiftelsen och Blender.
Så nu håller ja på o lägga in lite ny musik i min stora mp3 och så ska ja byta musik i min lilla mp3 me för nu e ja ganska så less på o lyssna på radion eller iaf inte Rix Morgon Zoo för dom ger mej många goa skratt på morronen när ja går till jobbet, för ibland e dom verkligen som ett Zoo inne i studion men dom kan va riktigt goa me. =)
 
 
 
Här kommer lite bilder från dagen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag så skriver ja inget till bilderna för ja låter dom tala för sej själv. =)
 
 
Ha de gött
O glöm inte att följa mej på instagram "Muppmupp85"
På återseende
 
 
 


Slö dag

Idag har ja inte satt min fot utanför dörren än iaf...men å andra sidan har ja inte haft nån anledning till de heller hehe.
 
Jag vakande första gången vi ½ 9-9 tiden men då va ja upp på dass o sen så gick ja o la mej igen, vakna nästa gång vid ½12-12 snåret men va fortfarande trött så ja somna om igen o vaknade då vid ½1 men då tyckte att de va dags o kliva upp.
 
O inte va de svårt o hitta på vad man skulle käka för middag idag för ja drömde om att ja o några till satt o käkade spagetti o köttfärssås så undra om ja va hungrig i sömnen haha
men iaf så blev ja så sugen på just de så då tog ja fram köttfärs ut frysen så fort ja komigt upp ur bingen.
 
 
Annars idag så har ja inte gjort så mkt, har mest sutte o slöat framför datorn, men ska snart över till gubben o nöta lite på hans soffa framför teven.
 
Hmm, har inte så mkt o skriva om idag då ja inte gjort speciellt mycket.
 
 
Ha de gött
O glöm inte att följa mej på Instagram "Muppmupp85"
På återseende
 
 
 


Klöspelare

Nu e mina katter överlyckliga för dom har äntligen fått en klöspelare som går mellan golv o tak.
O jag e glad för mina katters skull.
 
 
Som jag har längtat och grubblat på hur ja ska få till de för en sådan klöspelare kostar ju runt 2000 kr så de e ju inga billiga saker.....Men för en vecka sen så fick jag förfrågan från Bästa Ingela om ja ville köpa en klöspelare av Therese för hon skulle sälja sin o de e just en sådan som ja sucktat efter, och för mindre än ½ priset =D.
 
 
Annars idag så har de vare en lugn dag på jobbet, vilket har vare skönt för att ja har vare små seg.
Vi har klippt ut lite repotage ur Sundsvalls tidning, men ja hittade inte så mkt i veckans tidningar.
O så har ja kopierat lite till "Ett friskare Sverfige/ Ett friskare Timrå" som snart ska äga rum, kommer inte ihåg vilket datum just nu, men iaf så e de 2 dagar som de blir promenad med frågeslinga en lite kortare och en lite längre.
 
På eftermiddagen så va de dags för städ av dessa 4a toaletter igen, o ja e så less på de men men de e ju sånt som måste göras tills den dagen som vi kommer att få en ny städerska då våran förra va tvungen att sluta =(, för hon var/är en underbar människa som e lätt att prata med om allt =).
 
 
Sen ja kom hem från jobbet har ja, diskat, städat lite lätt o så burit ut till soprummet (en massa kartång o plast, mm)...Sen kom ju Ingela med kläspelaren så vi satte ihop den o nu sitter ja här och skriver lite...
Men ska väl snart börja tänka på matbiten.
 
 
OBS!!!! BILDEN HÄMTAD FRÅN SWECAT

 
Ha de gött
Och glöm inte att följa mej på Instagram "Muppmupp85"
På återseende
 
 
 


Kanelbullens dag =)

Idag på jobbet har de vare fullt upp med andra ord.
På morronen så va de ganska så lungt iof, men ändå till morronfikat idag så bjöd Jossan min kompis/arbetskompis på honungsmelon blandat med smällt choklad o de va riktigt mumsigt faktiskt o passar alldeless utmärkt till efterrätt om man vill de.
 
Efter allt gott o fika så tog vi oss en promenad ner på byn för att sätta upp några affischer till Socialtjänstensdag, så när de va gjort så gick vi in o fortsatte med andra saker som behövdes göra.
Så denna dag har bara sagt shwish så va de dags o gå hem...
 
Men eftersom det är Kanelbullensdag idag så blev vi bjudna på en hembakad Kanelbulle till 2 fikat =)
 
 
Lite bilder från dagen:
 
 
Månen lyste så fint imorse när ja gick till jobbet 
 
 
Träden blir så fina när bladen byter färg
 
 
Detta träd är ett av mina favorit träd som ja brukar fotta varje höst för den får just sån lysande gul färg
 
 
Kanelbullar
 
 
 
 
Honungsmelon med smällt choklad
 
 
Hissen fungerade inte som den skulle imorse så då fick en "hisskille" komma o fixa den
 
 
 
 
 
 
 
Vi har fått nya fina el ljus på bordet nu
 
 
Har ingen aning om va detta är för svamp men den e fin tycker ja
 
 
 
Idag så fick ja kakorna som ja beställt av våran gruppledares systerdotter
Va gör man inte för att stödja deras klass? =)
 
 
Ha de gött
 
Och glöm inte att följa mej på Insagram "Muppmupp85"
 
På återseende
 

 


Dimmigt värre

Imorse så va de jätte dimmigt ute igen, så man såg knapt vad som fanns utanför förnstret.
 
 
Men iaf så va de ju bara o göra som man alltid gör kliva upp ur den varma sköna sängen och på kläder o sen käka frukost mata katterna eller inte ordagrant då men iaf fylla på deras matskål.
 
Sen så kände ja mej lite små lat imorse så jag tog cyklen på jobbet, annars så brukar ja gå för ja tycker de e så mysigt o gå i egna tankar på morron o fundera på saker o ting eller bara lyssna på radion.. som nu ett tag så har ja lyssnat på RIX MORRON ZOO o ibland e dom verkligen som ett zoo där i studion alltså helt galna och kan sitta o skrika på varandra o gu vet allt ibland..men dom kan även vara riktigt roliga så man får sej ett gott skratt när man går där på vägen till jobbet.....
 
Annars på jobbet idag så har ja gott i slowmotion för ja har vare lite små seg kan ha o göra med att ja va på Vattengympa igår o de va ju inga lätta övningar ibland som vi skulle göra o sen så halka man ju ppå botten o ja tappa fotfästet men kul hade vi o de blev många goa skratt. =)
 
Men ja har väl åtminstånne försökt o jobba lite idag, så på morronen tog ja han om den lilla disk som va, o sen satte ja mej vid min dator och så läste ja några Hälge historier som jag har klippt ut o även mina snälla kamrater som vet att ja älskar Hälge historierna och samlar även på dom.
 
Men så öppna ja upp mitt Grekland jobb som ja gjort o försökte gå igenom de men ja fatta inte va som stog för ja va så trött o så höll ja på o nicka till ett X antal ggr, så tillslut så tog ja o skrev ut allt o satte mej vid bordet o försökte kolla lite o då gick de genast mkt bättre.
 
Så ja satte mej vid min dator igen o klipte o klistra i texten, men ja ska be Harriet våran gruppledare och hjälpa mej lite för hon har ett öga för sånt, när man ska klipp o klistra i texten o kanske ta bort eller flytta om så de blir bra och sammanhängande.
 
 
På lunchen så la ja mej en stund på soffan inne hos oss under Bolltäcket men ja tyckte mest de va knöligt o ha de på sej...men iaf så halvsatte ja mej upp men hade ändå täcket på mej för min kompis/ arbetskompis o hennes assistent så då satt vi o surra fram tills hon skulle iväg på sin gympa.
 
O då va de ju även dags för mej o resa på ändan o ta tag i städningen av dessa toaletter.
De e ju inget man ser fram emot varje måndag, onsdag och fredag men nu e ja ju så van så de går så fort att ja knappt hänger med själv ibland o står där o kliar mej i huvudet o undrar om ja verkligen gjort allt ja skulle. =)
 
 
 
Sen så drog ja lite tidigare ifrån jobbet idag bara för att ja ska iväg på träningen ikväll så ja hinner o käka innan de e dags o dra iväg, blirr upphämtad av min träningskompis 17.40 ca o träningen börjar 18.00.
 
 
Förmidda
 

Eftermidda
 
 
Så nu måste ja fixa lite midda så ja hinner o äta innan de e dags.
Ha de gött
På återseende
 
 
 


Skoldag =)

När klockan ringde imorse så va ja så jäkla trött att ja bara ville stänga av o somna om...
Men ja visste ju att ja skulle bli as trött idag eftersom ja hade sån skitnatt igår.
 
 
Men som tur va så slutar ja ju skolan 14.00 på tisdagarna så därför kunde ja ju lägga mej en stund på soffan när ja kom hem, o de va riktigt skönt de så nu e ja piggare och redo för o inta kvällens utmaning på Vattengympan =D
 
 
På skolan idag så blev de en massa tjatter på mej o Gabbi, men ja jobbade ju ganska bra ändå..för ja läste engelska både förmiddagen och eftermiddagen idag för ja hittade ett kul avsnitt i min engelska bok, o sen så inte tisdag som kommer men nästa så ska ja ha prov i engelska så de ska bli lite spännande o se va Pia våran fröken får till. =)
 
 
LITE BILDER FRÅN DAGEN: 
 
 
De va lite dimmigt ute i morse när ja vakna
 
 
O lite trötter va ja för när ja plocka fram till frukosten så ställde ja in kattmatsburken i kylen fast den ska stå i skafferiet...o de har inet hänt en enda gång sen ja skaffa katt för 3år sen, men men nån gång måste ju bli den första =)
 
 
Min franska lärare som ja hadde på Vammarskolan (7-8) har vare med och skrive denna bok...
Hade denna bok när ja gick i 7:an men eftersom ja inte hängde med på lektionen o inte fattade va vi höll på med så fick ja byte från mellangruppen o ner till långsam grupp och även byta engalskabok men nu passar denna alldeless utmärkt och e lagom svår för min del =)
 
 
Textboken
 
 
Övningsboken
 
 
 
 
Ha de gött
O glöm inte att följa mej på Instagram Muppmupp85
På återseende
 
 
 
 

 


Bolltäcke/Kedjetäcke

Idag så har de vare en skön dag på jobbet trotts att min natt har vare skit.
Jag vaknade till o från eller snarer nästan varenda timme i natt pga att jag var orolig för min katt som har vare så dålig i magen ett tag nu.
 
Så imorse så ringde ja till Vetränären för o be om råd och hon sa att ja kunde ge honom kokt torsk med ris eller utan o så lite annat...
Men nu e min älskade kisse mkt piggare...=)
 
 
Men iaf så när vi hade fikat o de på jobbet så satte vi påslakan på både Bolltäcket och Kedjetäcket o sen så fick vi pröva täckena och de va riktigt skönt o ligga under kedjetäcket, o jag som ofta sitter och skakar med bena och har även haft små ont i min vänstra arm igen...så jag har knapt skakat med bena efter att ja låg under de täcket o sen så har de onda i armen släpt o de känns så skönt rent ut sagt. =)
 
 
På eftermiddagen så kom Ragna från biblioteket o läste för oss o de va en intresant bok men sista minuten så hade ja svårt att koncentrera mej för ja va så jäkla trött.
 
Här kommer lite bilder från dagen:
 
 
 
 
Bolltäcket
 
 
Bolltäcket
 
 
Kedjetcket
 
 
Kedjetäcket
 
 
 
 
 

 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 


RSS 2.0