Go morron!

Go morron eller go eftermidda ska jag väl nästan säja för klockan e ju efter 12 hehe
Denna morron har ja vaknat till o från men inte orkat kliva upp, sista gången ja vaknade så klev ja upp o då va klockan 11,30 men de e så skönt o få sova länge sånna här mornar =)
 
 
Igår så vaknade ja strax före 12, för ja va så jäkla trött igår vi 9 när ja vaknade första gången o tänkte de att ja sätter klockan på 11 så ja inte sover bort hela morronen men ja va fortfarande så trött då så jag stängde av klockan o somnade om.
 
Men efter att ja klev upp o de så käkade ja frukost på en gång vilket brukar vara ganska sällsynt när de gäller mej, som idag tex då så satte ja mej vid datorn istället.
Men igår efter frukosten så satte ja igång o bakade lite granna just bara för att ja kände för de.
 
 
Idag så har ja inga större planer utan tänker mest bara ta de lilla lugna, iof så har ja ju tvättstugan 16-19 men de sköter sej självt näst intill bara att ja måste mata maskinerna o de då...
 
Annars så blir de bara lungt.
 
 
 
 
 
Mina Jitterbuggare som jag bakade, inte för att dom ser så fina ut men dom blev riktigt smarriga
 
 
Kladdkakemuffins som jag bakade.
 
 
 
 
 
Följ mej gärna på Instagram Muppmupp85
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 

 

Underbara Fredag

Denna dag började typ som alla andra eller nästan jag va nästan piggare än vad jag brukar vara när klockan ringer o idag så va ju klockan runt 00.30 när jag släckte ner o vände på mej för o sova lite. =)
Men de hindrar ju inte mej från o somna på soffan ikväll som ja nästan alltid gör om kvällarna =D
 
Men iaf så när ja kom på jobbet så skulle 2 av mina jobbarkompisar ta en liten promenad, men ja hade ingen lust o gå när ja precis komme in från kylan o jag får ju ändå en ½ timmes promenad varje morron eller iaf 4a dagar i veckan =) o sen så tycker ja de e roligare när alla ska gå o inte bara några stycken även om ja typ bara gör sällskap med av dom =D
 
 
Men iaf så har de vare en ganska så lugn dag....alla vi på Tallkotten jobbade på lunchen idag alltså våran personal delade ut maten tilla alla o så hjälptes vi åt med disken sen när alla hade äte färdigt.
O idag gick de som på rälls tycker ja =)
Efter disken o de så fick jag hjälp att sätta i ett nytt snöre i ett par byxor då jag hade kört fast alltså jag fick inte ut snöret på andra sidan så jag bad om hjälp utan våran gruppledare Harriet (hon e bra på o lösa de flesta problem) men hon lyckadess inte heller så jag fick dra ut snöret o så började vi om från början och satte dit en ny större säkerhetsnäl i snöret o då gick de genast mkt bättre och vi lyckadess få dit snöret på plats. =)
 
O så fick ja även goda nyheter av Inger våran andra gruppledare, hon hade vare uppe på dagiset i Tallnäs och frågat om ja kanske kan få praktik där och de lät inte som helt omöjligt men att personalen på dagiset var tvungen o prata med sina kolegor och med rektorn innan hon kunde lova någe...
 
 
Och lite senare sen vi 2 tiden så tog ja upp min mobil för ja skulle skicka ett sms till en och då såg ja att ja de fått ett mms och en förfrågan om ja ville köpa en klöspelare som går mellan golv o tak, o ja va ju inte sen o tacka JA för att jag har kollat mkt på nätet på DENNA sida och funderat till o från men inte komme till skott o nu så kom ju detta mms som en skänk (?) ifrån ovan...
Så ja kände direkt hur ett helt berg lättade från mina axlar...
 
Så när jag har fått hem klöspelaren och monterat ihop den så kommer mina katter att vara mej evigt tacksam, de e ja helt övertygad om =D
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 


Dagen =)

Idag så var våra gruppledare på Hjälpmedelscentralen på kurs, så vi fick jobba själva...fast hade de vare någe vi behövt hjälp med så fanns de ju personal inne på DC som ligger vägg i vägg med Tallkotten där ja jobbar =).
 
 
Men dagen har funkat bra ändå o vi klara oss ju bra ändå fast våra gruppledare inte va där.
De jag gjorde mest hela dagen idag va att kluppa en massa repotage ur Sundsvalls tidning, o idag så hittade ja en massa intresanta repotage o så ett kul eller kul o kul kan ju diskuteras men iaf så va de om den där rävungen som vandaliserade bilar här i Timrå =)
De e ju kul när man läser om den men de e ju inte så kul för bilägarna som fått sina bilar förstörda.
Men iaf så har den attakerat med tänder och klor på bilarna, och så stog de i tidningen att dom har polisanmält räven men den kan inte åtalas för någe brott då den inte begått någe haha
Men att de e upp till kommunen nu o ta hand om rävungen.
 
 
Annars idag så har de inte hänt speciellt mycket på jobbet, utan vi har jobbat lungt.
O på eftermiddagen vi 14.30 ca så kom våran personal tbx från Hjälpmedelscentralen o då så hade dom med sej ett nytt bolltäcke och ett kedjetäcke o en grej till som vi nu har att visa som hjälpmedel...vi har även ett eget bolltäcke som vi kan låna ut så man kan pröva de en tid.
 
Men de som e toppen e ju att nu kan man få bolltäcke eller kedjetäcke som hjälpmedel även här i Västernorrland... för förut så fick man bekosta de själv här uppe medans på vissa andra ställen i Sverige kunde man få de som hjälpmedel.
 
 
HÄR kan du läsa om Bolltäcket
 
HÄR kan du läsa om Kedjetäcket
 
De 2 täckena har ungefär samma funktion fast den ena har som i namnet bollar o en andra med kedjor.
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 


Himlabadet me min kontaktperson

Här kommer filmtipsen igen men denna gång har jag lagt till länk till Trailer´s på filmerna
 
17 igen, Komedi / klicka Här
 
New york minute,  Komedi / klicka HÄR
 
Post grad (Det perfekta livet), Komedi / klicka HÄR
 
10 things i hate aboute you, Komedi / klicka HÄR
 
Sleepover, Komedi / klicka Här
 
Swimming pool, Thriller / klicka HÄR
 
Just like heaven, Komedi / klicka HÄR
 
Rumor has it, Komedi / klicka HÄR
 
Juno, Komedi, / klicka HÄR
 
Sweet home Alabama, Komedi / klicka HÄR
 
Confession of a teenage drama queen, Komedi / klicka HÄR
 
Dear John, Drama / klicka HÄR
 
Our lips are sealed, Komedi, klicka HÄR
 
When in Rome, Komedi / klicka HÄR
 
Mästerkatten Äventyr tecknad / klicka HÄR
 
Tomboy, Drama / klicka HÄR
 
Miracle worker, Drama / klicka HÄR
 
StartSruck, Musikal / klicka HÄR
 
Sydney White, Komedi / klicka HÄR
 
27 dresses, Komedi / klicka HÄR
 
Den nya människan, Drama / klicka HÄR
 
Kid Svensk, Drama / klicka HÄR
 
 
Sådär nu har ni med lite filmtips om ni e filmsugna i detta regn o rusk väder ;)
 
 
 
Nu ska jag berätta lite om min dag.
Dagen började med att mobil alarmet ringde 07,20 men ja låg kvar till ca 07.35 för o lyssna på nyheterna på RIX FM som går från de ja lägger mej tills de ja kliver ur sängen på morron =) alltså inte nyheterna utan RIX FM går från kväll till morron. =)
 
Men iaf efter frukost så knallade ja bort på skolan där ja läste engelska på förmiddagen o så satt ja vid datorn på eftermiddagen tsm med min kompis eller inte hela eftermiddagen för vi läste 8 sidor med och så löste vi korsordet på baksidan av den tidningen som sen skickar in o hoppas på vinst.
 
 
Tyvärr fick vi ingen vinst på förra 8 sidors kryss men de e bara o fortsätta o skicka in o hoppas på de bästa. =)
Efter skolan så tog ja bussen in till stan (sundsvall) där min kontaktperson och hennes dotter hämtade upp mej o så for vi upp på Himlabadet o de va himla kul de...
 
Jag åkte rutchbanan som heter Black Hole 4 ggr o så blev ja upplyst av min kontaktpersons dotter att när man åker den rutchkanan så ska man trycka på lamporna i den så får man poäng som man ser sen när man komme ner på en liten tv som sitter i taket.
jag lyckades först få 3 poäng sen fick ja 2 poäng o sist fick ja 5 poäng då ag tror iaf att ja fattade att de va dom som blinkar man skulle trycka på.
 
 
Men iaf vi badade i nästan 2 timmar innan de va dags o kliva upp då mest för att en liten tjej va trötter o sen så var vi ju hungriga me, så efter de så drog vi på MAX i Birsta o käkade...
Innan vi for hem så stannade vi till på COOP i Birsta o där fick ja då veta att de finns en ingång till o den har ja helt missat fast ja har vare inne på COOP många ggr så där kan man verkligen säja BLINDSTYRE haha
 
Men iaf så köpte vi oss en varsin mjukglass för 5kr o så köpte ja muffin, min kontaktperson´s dotter fick en JÄTTE glass o då menar ja verkligen en JÄTTE glass typ en sån där som man brukar få i en våffla =D
jag fick med en stor glass men min va något mindre än hennes, men de e ju inte ja lessen för. hehe
 
Sen så skjutsa dom hem mej o dom åkte hem till sej o nu sitter ja här o uppdaterar bloggen lite granna =) Men ska snart ta o slänga mej på soffan o bara ta de lilla lugna =)
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 

 

Fina Skavsår =S

Jag tog mina nya skor idag till jobbet o de ångrar ja ju bittert, för när ja va vid Hår & Doft så kunde ja inte gå en meter till för ja hade så ursäkta språket men så jävla ont så ja nästan börja o grina för då hade ja fått sånna fina skavsår på hälarna alltså på båda fötterna o de va så hämskt, men iaf så satte ja mej på bänken o tog ur inläggsulorna o så på me skorna igen o försöka o gå sista biten....
 
 
När ja kom upp på jobbet så tog ja av mej skor o strumpor för o kolla hur illa de va....
Ja de såg ju inte vackert ut som ni skart kommer o få se, så ikväll blir de spännande när ja ska på gympan.
Men iaf så när Apoteket öppnade så gick jag o en arbetskamrat ner (som oxå skulle handla) jag köpte Compeed (?) skavsårsplåster som ja sen satte på hälarna.
Så rästen av dagen så har ja fått gå i mina sandaler o ute e de ju inte nån vidare värme så jag har fruse lite smått om tårna, men va gör man inte när man inte har bättre skor med sej o kunna sätta på fötterna.
 
Annars så har dagen vare toppen och solen har vare framme så man har fått lite energi av den =)
 
 
 
Här kommer lite bilder från dagen:
 
 
 
 
Mitt nya handledsskydd som ja ofta får bära nu pga att ja har fått ont i handleden igen
 
 
Mitt ena jätte fina skavsår =S
 
 
Mitt andra fina skavsår =S
 
 
En hemlig lucka i golvet hmm undra vad som gömmer sej där nere hehe
 
 
Gamla skridskor
 
 
Detta e dock inte alla getingbon jag fann idag, utan vara en bråkdel men dock var detta den största o så e dom tomma
 
 
 
 
Gammal rävsax
 
 
Lunchen jag åt idag riktigt smarrigt o så vitlöksbröd så ja lär nog lukta gott i munnen nu haha
 
 
 
 
1993 var Dagbladet en billig tidning
 
 
Dagbladet från 1994
 
 
 
Resterna av ett nerbrunnet hus
 
 
Mer rester av huset
 
 
Källaren?
 
 
 
 
 
Denna satt på en av vad som ja antar var en vägg eller en anslagstavla en gång i tiden
 
 
Rester av en spis
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha de gött
På återseende

 

Birsta

Idag så drog ja in på Birsta och letade efter det "perfekta" handledsskyddet som ja kan ha när ja ska på träning o de.. och efter att ha kollat på Intersport, Team Sportia, Usport och Stadium så fick ja allra bäst service på Team Sportia då en expedit följde med mej dit dom hade sina handledsskydd och så hade dom 2 olika och hon förklarade vilken som va bäst och hon frågade just vad problemet var och var riktigt trevlig med mej när ja skulle bestämma mej...
 
 
Men iaf så ville ja även kolla på Stadium vad dom hade där och den peronalen e trevlig när man frågar men fel o gå runt o lära sej vart dom har sina prylar nån stans...
Jag frågade 3 olika peroner inne i butiken och blev hänvisad till 3 olika ställen o när ja inte hittade på dom ställena som dom sa att de skulle finnas så tog ja saken i egna händer och gick o letade själv och efter säkert 2o minuters letande (från de ja kom in i butiken) så hittade ja vart dom hade kbäskydd o handledskydd, mm och då så kommer killen fram till mej som ja frågade vart dom fanns o frågade då mej om ja hittade o då fräser ja irriterat till honom JA efter säkert 20 minuters letande o då fanns dom där skydden i de området som han höll till.
 
Så jag säjer bara SUCK!
 
 
Men iaf så gick ja tbx till Team Sportia och köpte deras handledsskydd för de va den som ja tror kan passa mej bäst när jag ska o träna. Så på måndagkväll på gympan så får ja veta om ja gjorde ett bra köp eller om ja gjorde ett botten köp.
 
 
 
 
Nu ikväll så har ja inte gjort så mkt utan när ja kom hem så va ja så kall o blöt för ja cyklade hem från Timrå i regnet så ja la mej i ett varmt bad där ja blev kvar i några timmar med en Allas tidning i nävarna =)
 
 
Så nu käkar ja sen middag o ska sedan slänga mej på soffan o glana på film.
Tror ja ska se Mamma Mia
 
 
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 



Ont i handleden

Förlåt att jag har vare så dålig med att uppadera bloggen men de e de att jag har haft så ont i min högra handled igen så jag har inte velat sitta så mkt vid datorn när ja komme hem från jobbet.
 
Men ifa så har ja vare o tränat i veckan trotts att jag haft ont, men som tur e har ja ju ett handledsskydd som funkar ganska bra, men jag har ju fått tage de riktigt lungt ändå o inte anstränga min handled för mkt.
 
För den som inte hängt med så tränar jag med KORPEN i Timrå några dagar i veckan.
 
Jag vanlig medelgympa på Måndagar
Onsdagar Cirkelträning
 
O så igår va jag iväg på en annan Cirkelträning o de va riktigt gött de, min vanliga träningskompis som ja har på torsdagarna va inte med igår så då fick ja träna med annan trevlig tjej som heter Therese...
 
Men om 2 veckor (OM vi har tur) så kör Vattengympan igång igen...vi har inte kunnat köra igång pga att simhallen har fått vattenskada =(...
 
Men på tisdag till veckan så får ja ju annan sårts vattengympa för då ska nämligen jag och min kontaktperson o hennes dotter gå på Himlabadet i Sundsvall o jag längtar som ett barn på julafton typ eller kanske inte riktigt så mkt men nästan iaf...
Jag va ju med lillbrorsan i sommras på Himlabadet o vi tyckte ju inte att de va sådär super kul men vi hade de kul iaf.
 
 
 
 
Ne nu vet ja inte mer o skriva men här kommer lite blandade bilder från veckan:
 
 
Denna skylt vara ja bara tvungen att fotta just bara för att jag bodde på Björnvägen fast i Gusum för ca 12 år sedan, denna skylt finns i Sörberge i Timrå
 
 
Livet e slut i M patroner (i skrivaren) hehe
 
 
Denna lunch blev de Inbetween idag för de fanns inte så mkt o välja på tyvärr, men denna soppa va inte det godaste jag äte men heller inte den äkligaste...denna soppa var bara stark o krämig men i övrigt ganska smaklös
 
 
På ICA i Timrå denna vecka... Hmm undra va dom tänkte på när dom gjorde denna?
 
 
I Birsta i Tisdags
 
 
Denna brända cykel såg ja när jag o min Lärare var ute på Promenad i tisdags
 
 
Timrå Torget 19/9
 
 
Timrå torget 19/9
 
 
Timrå Torget 19/9
 
 
Timrå Torget 19/9
 
 
Timrå Torget 19/9
 
 
Timrå Torget 19/9
 
 
En morron när jag va på g till jobbet, Himlen så klar o fin o solen lyste i trädtopparna o balden så gula o fina
 
 
Timrå Torget 20/9
 
 
Nu går de inte att undvika på träden att hösten e här
 
 
Timrå Torget 21/9
 
 
Timrå Torget 21/9

 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
Följ mej gärna på Instagram Muppmupp85
 
 
 


 

Träning

Idag så tog ja mej lite sovmorron för jag skulle ta cykeln till jobbet eftersom ja ska iväg o träna ikväll.
 
Sagt o gjort så idag på jobbet har de vare en lugn dag eftersom nästan alla e lediga.....
Jag jobbade vidare med datorn o de fram till lunchen o efter lunchen så fortsatte jag o min arbetskamrat med datorn tsm....så när hon drog iväg på sin gympa så stängde ja ner datorn o tog tag i städningen av toaletterna, som tur e man ju van de nu så de går riktigt fort o städa dom.
 
Efter 2 fikat så var ja bara nere på affärn en sväng o så en sväng till posten för o skicka iväg en film till brorsan eller snarare till deras lilla dotter.
 
Sen ja kom hem har ja inte gjort så mkt utan bara fixat lite middag, käkade kroppkaker bara för o se om ja skulle ändra min åsikt om dom o nja de e ju ingen favorit men de va ätabart men tyckte mest att de va som o tugga en degklump fast med salt smak så ja kommer nog inte o käka de nå mer. =)
 
 
 
Min kompis undarde vilka filmer utav dom som hon skickade trailer på....här kommer dom som jag tyckte verkade intresant:
 
 
17 igen
 
New york minute,  Komedi
 
Post grad (Det perfekta livet) Komedi
 
10 things i hate aboute you
 
Sleepover
 
Swimming pool
 
Just like heaven
 
Rumor has it
 
Juno
 
Sweet home Alabama
 
Confession of a teenage dramaqueen
 
Dear John
 
Our lips are sealed
 
When in Rome
 
Mästerkatten
 
Tomboy
 
Miracle worker
 
Startruck
 
Sidney White
 
27 dresses
 
Den nya människan
 
Kid Svensk
 
 
Sådär nu har ni med lite filmtips om ni e filmsugna i detta regn o rusk väder ;)
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 



Söndag

Idag så vaknade ja redan vi 9 o kunde inte somna om...
 
Har typ sutte vid datorn enda sen ja klev upp ur sängen, har lyssnat lite musik o sen kollat igenom några alla film trailers jag fått av min kompis...hittade några favoriter bland alla
 
O så har ja vare upp till tvättstugan me, o nu har vi äntligen fått en ny tvättmaskin till grupp 2 så nu får vi väl se hur länge den får vara hel...för folk har ju en tendens att inte tömma sina fickor på skrot innan dom tvättar så maskinerna blir ju förstörda o så när en annan ska tvätta så får man kläderna förstörda.
 
 
Annars idag så ska jag bara ta de lilla lugna för jag har typ ingen energi...så efter maten sen blir de nog o fortsätta slappa o kanske kolla på nån film, fast ikväll kl. 21.00 så börjar de nån ny Beck serie på 4an o de får man ju inte missa. =)
 
Vi hade ansökt om pengar från Socialtjönstens år för att fixa till i köket, Oasen och lite till Fritiden.
Och här e lite utav de vi gjort för att snygga och fixa till =)
 
Här kommer lite bilder frånn invigningen av köket, Oasen och Fritiden på jobbet:
 
 


Våran nya fälla för skåpsråtter
 

 
Ny duk till bordet och nytt fat
 

 
Lite gott måste man ju ha när det är fest
 

 
Vårt andra nya fat
 

 
Måste ju även ha dom fina glasen till fest
 

 
Nya gardiner som vi ska ha uppsatta när det är Fritiden
 

 
Vårt 3e fina kakfat som vi satt ihop själva av 3 delar
 

 
Gott att dricka fick vi me
 

 

 
Det klassiska bandet när det är invigning, och så ser ni hur mysigt vi gjort "Oasen"
 

 
Våra fina skåpsråtter som e framme när de vankas gosaker =D
 
 
 
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 


 
 

Promenad =)

Idag så har de vare härligt väder ute och perfekt för en promenad.
 
Jag o gubben gick bort till Fagervik och kollade hur fint dom hade gjort de, nog för att ja var med en stund på invigningen men den dagen spöregnade ju hela dagen så då såg man ju inte speciellt mycket.
 
Men de va fina skyltar dom hade satt upp och gubben han kände igen på kartan över fagervik vart olika saker funntis och fanns en gång i tiden då han själv var liten och bodde i Fagervik.
 
Sen ja kom hem så har ja inte gjort speciellt mycket, har bråkat med ett par byxor som ja försöker sätta nytt snöre i, men de e inte det lättate MORR.
 
 
Ikväller blir de att tillbringa o soffan framför teven o käka lite godis o dricka upp min sista cider som ja har i kylskåpet. =)
 
 
Här kommer lite bilder från våran promenad:
 
 
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 
 
 
 

 
 

 
 

 
 


 

 
 

 
 

 

 

 



 

 

 

 
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 
 
 


 

Smått träningsvärk

Igår så va ja iväg på Linda´s Cirkeltränings pass o de va riktigt kul de men ack så jobbigt de va, så de va ingen dans på rosor o ja va riktigt slut efter passet.
 
O idag så har ja smått träningsvärk i axlarna och smått i armarna men inte nån annan stans så de måste ju betyda att ja ändå e ganska så vältränad i mina muskler eller så vet ja inte.
 
Annars idag så har de vare lungt vi hade våran morron samling med fika o en massa prat men idag så va de inte bara "allmänt" prat utan även lite mer viktiga saker.
Efter fikat så va de ganska lungt, jag satt o fixade med en grej på min dator o så mitt i allt jobb så fick vi fin besök av en av våra arbetskamrater´s syster kom och hälsade på, o de va riktigt trevligt att få träffa henne.
Efter lunchen så jobbade vi vidare med olika saker, o på 2 fikat så blev de en massa surr som vanligt...
 
Imorron så kommer de o bli en härlig dag för då ska vi inviga "nya" köket o så ska vi spela upp våran mini teater. O jag längtar verkligen tills imororn.
 
Men allra mest tills dagen e slut för då e de HELG o vila i 2 dagar hehe
 
 
Ikväller så struntar ja i Anita´s Cirkel för min kropp säjer att ja behöver vila och ta igen krafterna tills på måndag...men iof jag får ju en liten träning för ja ska ta cykeln bort på ICA en sväng sen för ja måste handla en grej som ja glömde förut.
 
Aja de man inte har i huvudet får man i bena. haha
 
 
 
Så här fin ska 2 av oss vara i våran lilla mini teater =) OBS!!!!! Har fått lov att lägga upp denna bild!!!!!!
 

 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 
 



....................................

Idag har ja ingen bra rubrik o skriva så därför e den som den e =)
 
Idag har de vare en bra dag, har väl inte gjort så mkt mer än o vare med Inger våran gruppledare på Domus o handlat inför fritiden ikväll, o så va de ju som varje måndag, onsdag och fredag städ av toaletter, jag hoppas att vi får en städerska snart för nu börjar ja bli less på o städa dess toaletter.
 
Annars så har de inte hänt nå särskilt idag förutom att ja drog tidigare för som jag sagt tidigare så e de ju inte så mkt folk på kotten på onsdagarna...så jag hoppas att ja snart kommer o få komma ut på en praktikplats för lite miljöombyte...känns lite som om ja behöver de...
 
Inte för att de e så tråkigt på jobbet så utan ja vill bara göra nå annat oxå...
Som typ imorron så måste vi öva lite på våran mini teater som vi ska ha på fredag när vi ska inviga nya köket på Dagcenter......
 
 
Mina planer för kväller är som så att ja blir upphämtad av min kompis 17.40 för då ska vi på Linda´s Cirkelträning på Vivsta skola o de ska vli riktigt skönt de... 
 
När ja kommer hem sen från Cirkelträningen så ska jag bara ta de lilla lugna o kanske se nån film tsm me gubben om han orkar, annars blir de nog o slökolla på dumburken själv o lägga sej i skaplig tid.
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 



Seg VM

Idag så har de vare en bra dag på skolan...Började dagen med engelska fram till lunch och på lunchrasten idag så tog Pia (min lärare) o jag en liten promenad o de va riktigt skönt de.
 
När vi kom tbx så va de dags o egentligen fortsätta med bildspelet, men jag gjorde inte så mkt me utan ja surrade med Pia om och hur vi ska göra med de o så kom vi fram till att vi ska ta lite nya bilder här från Timrå o så även blanda lite med det gamla.
 
Så de ska bli lite nygammlat o så kanske vi ska göra nån kul effekt på bilderna sen, så vi får se vart de bär i slutänden.
 
Annars så har de vare en lugn dag, Kreha hade även en liten loppis idag uppe i Tallnäs där dom sålde ut de kläder och skor som blivigt över från loppisen ute på Lögdö som dom har, för att nu var det dags att stänga igen där för sesången.
Jag hittade där ett par jätte fina hängselbyxor till min systers dotter o alla kläder och skor 1kr/st.
 
 
 
 
 
Ikväller så ska jag nog bare ta de lilla lugna och softa på... Har ingen gympa träning förrens imorron igen, men då ska ja gå på Lindas cirkelpass.....
 
Igår kväll så var ja på veckans bästa pass o då var de gympa på Böle skola, de e alltid kul på de passet även om man inte hänger med med jämna mellanrum....fast de som var jobbigast var att de va så varmt o tomt på luft i hallen så man var ju precis dyngsur i svätt innan passet var slut o så kunde man inte ta lika som förra gången...
 
 
När ja kom hem från gympan igår så krachade ja i soffan o låg där o glana lite på teven och bara tog de lungt för ja va så jäkla trött i både kropp o knopp. =)
 
Idag e de Vilodag så då kan ja ta igen mej o bare ta de lilla lugna o kanske se nån film ikväll beroende på vad ja känner för. =P
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 



Söndag eftermiddag

Idag så sov ja fram till 10 o de va riktigt skönt de, fast ja klev ju inte upp förrens ca 10-15 efter att ja vaknat för de e så skönt o ligga o dra sej i sängen.
 
Annars idag så har ja inte gjort speciellt mycket, har käkat lite frukost, duschat, sutte vid datorn o så har ja vare upp några svängar till tvättstugan, o nu så ska vi få en ny tvättmaskin då den ena på grupp 2´s maskiner e helt paj, så de ska bli spännande e se vad vi får för någon.
 
Men själv så tycker ja att de va på tiden som dom byter ut den där maskinen för den e ju från år 2000 kallt när de va som varmast typ från stenåldern eller någe haha
Men iaf så har den vare lite sådär under dom 4a år som ja bott här i Tallnäs.
 
Som vi har ju fått ny torktumlare för ett tag sen som e kalas bra, men lite svår i menyerna bara då det inte finns knappar utan bara en ratt o vrida på så man hittar rätt.
 
 
Så nu ska jag snart upp till tvättstiugan igen men denna gång för o hämta tvätten...
Efter de så ska jag börja med maten.
 
Idag blir stek i ugn med pärer de ska bli så jäkla gott =)
 
 
Ikväller så blir de nog bare lungt o glana på film eller någe....imorron e de ju jobb igen så ja måste isäng ganska så skapligt så jag orkar med dagen o så träningen på kvällen. =)
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 



Go eftermiddag

Idag så vaknade ja första gången vid 7 tiden o då upptäckte ja att ja hade somnat ifrån både mobilen och nattugslampan så den stog o lyste så fint så jag antar att ja va lite trött när ja la mej inatt mobilen.
 
 
Men iaf så kunde ja ju somna om efter ett litet toa besök, så när ja vakna nästa gång så va hon runt ½ 11, så jag låg o spelade lite wordfeud ett tag innan ja klev upp...
 
Så nu ska jag strax ta hand om den lilla disk som ja har o sen ta en tur på ICA o handla lite granna.
Annars så har ja inga större planer när de gäller dagen, utan ja tar den som de kommer.
 
 
Så idag så blir de inge längre inlägg för ja har typ inget o skiva om. =P
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 
 



Min dag

Idag så började inte min dag så jätte bra, för när klockan ringde så va jag ganska groggy (inte för att jag drucke eller någe) men bara väldigt trött, men iaf så stapplade ja mej upp o stängde av klockan o de som ja brukar på morron, men när jag skulle kliva upp så gick de inte för jag var så yr o bollen (huvudet) så de va ju bara o lägga sej ner igen o försöka om en liten stund igen men de gick inte då heller så jag fick lov o lägga mej ner igen med efter en stund då gick de o kliva upp men ja va inte helt okey...
 
Men iaf så kom ja iväg till jobbet som vanligt o de blev ju bättre under dagen.
Så på förmidagen så klippte vi ut lite repotage ur Sundsvalls tidning och idag så hittade jag en hel del repotage från Ljustorp, Timrå, Sundsvall så våran gruppledare fick lite bekymmer när hon skulle välja ut ett av mina repotage för o läsa upp eller snarare att hon skulle vika undan texten så vi fick dra en rövarhistoria om bilden.
 
På eftermiddagen idag så va de samma gamla visa att städa dessa tråkiga toaletter.
Men när de va klart så skulle vi ha kalas för våran jobbarkompis som fyllde år i tisdags.
 
 
Igår så hade vi surströmmings fest på jobbet, men jag åt inga surströmmingar för jag gillar inte fisken.
Men de va ändå trevligt för dom hade dukat fint och så hade dom gjort 2 långbord.
 
 
 
Här kommer lite bilder från veckans lopp:
 
 


Timrå torget 5/9- 2012
 

 
Timrå torget 5/9- 2012
 

 
Timrå torget 5/9- 2012
 

 
Timrå torget 5/9- 2012
 

 
Timrå torget 5/9- 2012
 

 
Timrå torget 5/9- 2012
 

 
 
 
 

 
 
 

 
Timrå torget 5/9- 2012
 

 
Timrå torget 5/9- 2012
 

 
En morron när jag gick till jobbet
 

 
Dukat till Surströmmingen igår 6/9- 2012
 

 

 

 

 

 
Gårdagens outfit 6/9- 2012
 

 
Maten som ja åt eftersom ja inte äter Surströmming
 

 
Macka till maten
 

 
Min kompis tallrik hon åt om ja inte minns helt fel 6-7st 
 

 
Såhär kan de se ut efter man ränsat fisken
 

 
Oränsad Surströmming
 

 
Ränsad Surströmming
 

 
Lite dekoration på bordet
 

 
Rönnbärs blad
 

 
Gott till fikat
 

 
Tyckte att paketet va fint så därför tog ja en bild =)
 

 
Eftersom ja inte dricker kaffe så fick ja läsk till fikat =)
 

 
Min kontaktperson tyckte att ja skulle pröva lite byxer när vi var på Birsta igår o här e ett exempel o då e de 1 strl mindre än ja brular ha i byxor. =)
 

 
Tröjan som ja köpte, fast tröjan e något mörkare än på bilden men ja blev riktigt nöjd =)
 

 
Nu är Hösten här
 

 

 
Denna goda kladdkaka blev vi bjudna på idag på kalaset vi hade
 

 

 

 
Kaffe till den som ville ha.
 

 

 

 

 

 
En jätte fin regnbåge =)
 

 
 
 
 
 
 
Nu finns ja även på Google plus, och Instagram
 
På Instagram heter ja Muppmupp85
 
Vill du bli vän med mej på Google plus så e de bare o fråga =)
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 
 


 
 

Afrodans

Nu e man hemma igen efter Korpens Afrodans.....den va kul, men ja vet inte om ja ska fortsätta för lite saknar ja Lindas Cirkelträning.
 
Annars idag på jobbet så var de ganska bra eller de va bra även lite dåliga insalg av att en av brukarna inte var på humör idag så de va väldigt högjutt.
 
Men när Maggan o hennes assistent kom på jobbet idag så blev de väldigt roligt.
O vi jobbade på med Båtsmanstorpet eller snarare med inventeringen som ska in i databasen.
 
På eftermiddagen så städade ja toaletterna o de gick utav bara farten o de va skönt att de va fort gjort.
När jag skulle fixa disken idag så va ju så duktig o slängde iväg ett glas (inte med flit alltså) o de gick i miljontals bitar.
De va inte så kul när ja skulle sopa upp allt.
 
 
 
Hmm känner att ja inte har så mkt o skriva om så jag tror ja avslutar här och återkommer imorron (om ja lever hehe...tänkte på om ja har träningsvärk)
 
O imorron ska jag bowla med min kontaktperson o de ska bli kul de.
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 


Hallå!

Idag så va de tungt o kliva upp när klockan ringde, för ja va så jäkla trött o så drömde ja om ett hus som ja drömt om förut men för länge sen..ganska mysko om ni frågar mej.
 
Men iaf så va de ju bara o gilla läget o kliva upp ur min varma härliga, och underbara säng..sängen e aldrig så härlig som just när man måste kliva upp hehe
Men ja fick ju lie sovmorron idag eftersom ja skulle till skolan, visserligen så börjar ja ju samma tid som vanligt men när ja ska på skolan så har ja ju bara 5min o gå så då kan ja sova fram till 07.30 istället för 07.00 som annars när ja ska på jobbet, för då har ja 30min ca o gå.
 
 
På skolan idag så läste jag engelska på förmiddagen eller nästan hela förmiddagen ska väl säja för vi tog en paus mitt i allt och löste korsordet i 8 sidor, som vi ska skicka in idag och hoppas på att vi vinner.
Vi på Tallkotten brukar skicka in korsordet till 8sidor men en gång så hade vi turen och vann visserligen inget stort de va en liten plåtask med plåster men just känslan av att ha vunne.
 
 
På eftermiddagen iadg så skickade ja över lite musik från min mobil till en kompis mobil för hon ville ha lite musik till sin nya mobil. så de tog ju en liten stund o när vi var klara me de så satt ja lite vid datorn och pulade på med mitt lilla bildspel, o de e mycke krångligare och använda windows movie maker på windows XP än på Windows 7.
 
 
Annars idag ska ja bara ta de lilla lugna och vila mina ömma muskler, sör självklart så fick ja ju träningsvärk efter gympan igår. =D
De va lite nya krångliga rörelser man skulle göra, men de e ju de som gör att de e kul...
Ibland lyckas ja komma in i rytmen men ibland så hänger ja inte alls med o står där som en fisk på torra land. haha
 
Men en sak har ja märkt som ja tycker e jobbigt de e när vi e så många i gympasalen så vi måste stå omlott för då ser ja inte vad Pia eller Camilla gör o då hänger ja inte med alls, för de går inte o kolla på kamraterna, de blir så fel i skallen så då försöker ja komma på en bra plats för att kunna se men ibland e de omöjligt, men men alla gör ju så gott den kan. =D
 
O igår när passet va slut så va jag dyngsur i svätt så de va riktigt skönt med en dusch efteråt. =)
 
Imorron tar ja nya tag o testar på Affrodansen, men sen blir de nog kanske att gå på Lindas pass eller om ja varierar de e sånt som märks...
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 



Gympa =)

Idag på jobbet så har de vare ganska så lungt, vi fikade lite på morron som vi alltid gör o sen så tog vi lillbussen till Birsta en sväng för vi skulle köpa födelsedagspresent till en av våra arbetskamrater som fyller år imorron men som vi ska fira på fredag för att alla ska kunna vara med.
 
Vi e ju liksom utspridda om dagarna som jag o en till e borta på tisdagar o så e hon borta på torsdagar.
och onsdagar så e typ ingen på jobbet, eller jo jag o så en till för den 3e av oss jobbar i köket och hjälper till med disk, mm så de e typ bara måndagar och fredagar som vi e full styrka.
 
Men iaf så när vi var på Birsta så åkte vi till coop för o se om vi kunde hitta nå kul, o de gjorde vi vi hittade födelsedagspresent och så fyndade Jossan och Inger varsinna par stövlar, Jossan hitta ett par skitsnygga ett par rosa med jordgubbar på o så e de ju 50% på stövlarna iaf men om de e på alla skor ska ja låta vara osagt för de vet ja inte.
 
 
Men iaf så tbx på jobbet så va de dags för lunch och efter lunchen så städade jag toaletterna o så inne på Tallkotten o när jag skulle moppa i "Förådsgatan" som vi kallar hallen för för de e ju ett föråd med en liten hall så de kallar vi "Förådsgatan" men iaf så hade Inger ställt sina stövlar på golvet så ja lyfte upp dom och tyckte att dom va tunga men när ja kollade närmare på dom så såg ja att de va någe som inte stämde så när ja kollar till då e de 2 högerstövlar hon köpt. haha
 
Så jag sa till henne och hon bara VA???? hehe
 
 
 
 
 
O nu ikväller så ska jag iväg på terminens första pass med gympa, o de ska bli skönt o få köra igång igen. Men ja har ett litet bekymmer för på onsdag så e de både Affro dans och Cirkel och ja vill gå på Cirklen men samtidigt så vill ja pröva på affro dansen. men bekymret e ju att båda börjar samtidigt *SUCK*
 
 
Men ja vet ju att de e ju en tjej som ja hört mkt gott om som ska ha Affro dansen.
Många tycker att ja ska pröva på dansen men samtidigt så vill ja ju inte de för ja vill gå på Linda´s cirkel..
 
hehe vilka bekymmer ja har.... *SUCK* jag blir aldrig klok på mej själv haha
 
 

 
Ingers fina stövlar synd bara att hon råka köpa 2 högerstövlar haha
 
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 
 


 
 

Efter regn kommer solsken

Idag så vakna ja strax före 10 men låg o drog mej fram till 10.30 ca de e så skönt o bara ligga kvar i sängen o veta att man har ingen tid att passa på flera timmar.
 
 
Den enda tid ja har o passa e att tvättstugan e 13-16 idag.
Annars idag så känns de som om de blir en sån här slö dag.
 
Igår så spöregnade de hela dagen o idag då lyser solen ute, detta fina väder skulle ha vare igår istället då när de va invigning av Fagerviks fältet.
 
Har inte så möe o skriva om iadg känner ja för jag har så jäkla tråkigt o ändå så e de bara 15 min kvar tills de e dags o knata upp till tvättstugan.
 
 
Imorron kväll så kör gympan igång igen, o de ska bli riktigt skönt de o få röra på dö köttet igen. haha
O på torsdag så ska jag iväg på Birsta o Bowla me min kontaktperson så de ska bli kul.
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 



Fan fan fan

Nu har man vare borta o kollat lite granna på invigningen av fagerviksfältet, trotts att de regnar ute.
Jag va ju inte med från början bara för att.....
 
men iaf så kollade ja llite där o så efter att ja vare där en stund så kommer en kille fram till mej som är från Timrå bladet och frågar om han får ta en bild på mej, för tydligen va ja den enda "knasbollen" som cyklade dit i regnet, o sen så tog han lite vimmelbilder på folket som var där.
 
Innan ja drog hemöver så visade Korpen upp ett litet tränings nr för på måndag kör dom igång igen med 2 veckors "testa på" men ja behöver ju inte testa på för jag vet ju redan att ja ska fortsätta så för min del så blir de som en vanlig start. Hmm undra om ja kommer o få nån träningsverk denna gång?
För i sommar har de ju typ bara blir "Soffträning" o lite för mkt godsaker. =D
 
Men iaf så kommer några bilder från de Korpen visade upp sitt.
 

 

 

 
 
 
Denna dag som började bra men nu när ja kom hem o fått av mej alla regnkläder och o de o tog upp mina glasögon ur fickan och torkat av regnet på dom så upptäcker ja att ja fått en stor fet repa på ena glasögat, o de e så störande... *SUCK*
 
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 


 
 
 

Regn, regn och åter regn

Idag så vaknade jag 10.20, o de känns så skönt att ha fått sova ut efter denna vecka...inte för att den vare jobbig eller så men ja e ju liksom ingen morron människa.
 
 
Men iaf min planer för denna dag va att knalla bort på invgningen av fagerviksfältet idag, o ja funderar på o ta cykeln bort iaf även om de regnar ute för nu har ja ju ett regnställ som ja fick av morfar.
Men jag hoppas ju ändå att de kommer o sluta regna frammåt dagen.
ja e så less på allt detta regn, men tyvärr så kan ja ju inte göra så mkt åt de, men önskar att ja kunde. =D
 
 
Annars idag så händer de inte så mkt för min del, blir nog o vara inne o tomglo på dumburken.
 
 
Ha de gött
På återseende
 
 
 
 


 

RSS 2.0